FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - DINAMO 2-2

DOLHA HA-HA! Gafe uriaşe în derby-ul din Gruia, CFR şi Steaua rămîn lideri!

Juan Culio, Culio, CFR Cluj
Juan Culio, Culio, CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 martie 2010 00:00

O partidă dîrză. Culio a fost demon şi înger, Dinamo a pierdut o şansă imensă pe mîna lui Dolha

"Dacă vom tăcea, pietrele vor striga" a fost unul dintre mesajele galeriei dinamoviste. Armada cu fulare alb-roşii n-a tăcut, însă pietrele tot au urlat din cauza gerului. Dacă la meciul cu Steaua a dat indicaţii jucătorilor la încălzire, Mandorlini a ieşit de la vestiare doar înaintea startului. Alcantara se roagă cu mîinile ridicate spre cer. Ninge infernal şi speranţele pentru titlu se vor topi ca un fulg pentru echipa care va pierde. Se joacă tare, dar ocaziile lipsesc.
Vezi rezumatul meciului CFR Cluj - Dinamo 2-2! (video)

Start furios
Clujenii deschid balul prin Emil Dică, dar fostul rapidist nu nimereşte poarta din lovitură liberă (15). N'Doye e impulsionat de banderolă şi îl doboară pe Traore cu o intrare de taur furios. Ce şansă are CFR-ul! Peralta primeşte mingea, ar fi putut să înainteze, dar preferă să-i paseze în lateral lui Traore şi ivorianul trage doar în plasa laterală (21). Absenţa lui Cadu nu se simte, pentru că Piccolo e sigur în intervenţii. Dinamo are curaj. Dolha plonjează în bocancul adversarului, D. Kone îşi pierde o apărătoare, dar e atît de montat încît nu-şi dă seama.

KOlio
N'Doye îşi celebrează numărul de pe tricou cu un şut violent, iar balonul izbeşte gardul din spatele lui Nuno Claro (29). "Cîinii" mîrîie prima oară în minutul 31, cînd mingea îl loveşte pe Alexe şi trece pe lîngă buturi. Oaspeţii au mai mult noroc peste un minut. Clujenii s-au temut de viteza lui Andrei Cristea, dar au fost sabotaţi de Culio. Argentinianul a pasat cu capul pentru Nuno Claro, Cristea a interceptat şi a înscris de pe linia careului mic.

Coolio
Mandorlini schimbă la pauză, Bud în locul lui Traore. Mutare inspirată, pentru că fostul vîrf al Mediaşului a egalat (48), şi cu complicitatea lui Moţi. Să nu neglijăm şi aportul lui Culio, care l-a lansat pe Bud şi mulţumeşte Divinităţii că şi-a reparat greşeala. Publicul a prins glas, dar e redus la tăcere de Boştină (54), care l-a bătut pe Nuno Claro cu un şut în diagonală de la marginea careului mare. Intră şi Nicolae Dică, dar nu stîrneşte frică. Gazdele reclamă un penalty la Bud, dar cînd Haţegan devine inamicul numărul 1, Culio îşi plăteşte ultima datorie. Ce mînă imensă de ajutor a dat Dolha! E 2-2 şi campionatul se joacă.

Două greşeli în aceeaşi fază
Cu 10 minute înainte de final, clujenii au cerut insistent penalty la faultul lui Dolha asupra lui Bud. Ardeleanul a scăpat singur cu portarul "cîinilor", lateral dreapta, a împins mingea pe lîngă el, iar dinamovistul l-a doborît pe atacant prin imprudenţă, aruncîndu-se cu mîinile înainte. "Centralul" Haţegan n-a dat nimic. Înainte greşise însă asistentul Dumitrescu. El n-a observat că Bud era în ofsaid cînd Kone i-a pasat.

Grigore, rupt de Kone!
Pe finalul partidei, Yssouf Kone l-a atacat dur cu talpa pe Dragoş Grigore, însă Haţegan a trecut cu vederea faultul. La final, apărătorul dinamovist a fost dus cu Salvarea la Spital. "E suspect de fisură de peroneu şi îl putem pierde tot campionatul. Kone e şi el fotbalist şi nu îmi închipui cum a putut intra atît de dur direct pe piciorul lui Dragoş! Preferam să pierdem meciul decît să se accidenteze acest băiat senzaţional, care joacă foarte bine!", a zis Borcea.

Cristea, out cu Steaua?
Andrei Cristea a fost schimbat cu Laurenţiu Rus în minutul 81, atacantul acuzînd dureri la genunchiul drept. La final, atacantul avea o pungă imensă de gheaţă pe rotulă, iar medicii sînt rezervaţi în privinţa şanselor ca "vîrful" să evolueze miercuri în Derby de România, contra Stelei.

"Cred că am fi meritat victoria, fiindcă Dinamo nu prea a avut ocazii. Uneori, fotbalul e complet lipsit de logică, poţi juca fabulos, dar dacă nu înscrii, nu poţi cîştiga"
LEONARDO, fundaş CFR Cluj

"Trebuie să dăm totul miercuri, cu Steaua! Mai avem şanse la titlu, sîntem în grafic, campionatul se joacă"
ANDREI CRISTEA, atacant Dinamo

"Deocamdată Mandorlini rămîne, nu se pune problema să îl înlocuim. Pe Culio nu putem fi supăraţi, e un fotbalist extraordinar"
IULIU MUREŞAN, preşedinte CFR Cluj

"Asta e viaţa, cîştigăm toţi, pierdem toţi! N-avem noroc. Să îi mulţumim lui Dumnezeu şi pentru un punct"
OUSMANE N'DOYE, mijlocaş Dinamo

"Jocul m-a mulţumit. Mandorlini a învăţat din greşeli, pierdeam cu 5-0 dacă jucam iar cu doi închizători. Aştept să vină rezultate din ce în ce mai bune şi să luăm campionatul"
Arpad Paszkany, patron CFR Cluj

"Arbitrii au influenţat rezultatul! A fost penalty clar la Bud! Jucătorul nostru n-a fost în ofsaid, pasa a venit de la un fundaş dinamovist"
IULIU MUREŞAN, preşedinte CFR Cluj

"Ce viciere, că ne-am dat noi două autogoluri?! Arbitrul trebuia să le dea clujenilor două «roşii»! Kone i-a rupt piciorul lui Grigore şi Haţegan s-a făcut că nu vede!"
CRISTI BORCEA, preşedinte executiv Dinamo

Borcea: "Steaua n-are nici o şansă"
Becali: "Vă spulberăm!"

Cristi Borcea i-a transmis lui Gigi Becali că n-are nici o şansă miercuri, în timp ce patronul Stelei a spus: "Îi ciuruim! Am vorbit cu Bogdan Stancu şi mi-a zis că a păstrat două-trei gloanţe pentru Dinamo. I-am trimis spioni acolo pe Boştină şi Andrei Cristea! Pînă la Paşte, Steluţa va fi pe primul loc la şase-şapte puncte distanţă!". Borcea a continuat: "Nici o şansă n-are Steaua miercuri. Porcul de Crăciun mai scapă, Steaua nu!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (65)
 •  14 Martie 2010, 21:17

Tot aud pe la televizor de super atacul Cfr-ului, dar in returul acesta in 4 meciuri cei 2, Traore si Kone, au dat un 1 gol, e cam putin. S-a vb de transferul lui Traore la diferite echipe, baiatu asta se crede Ronaldhinio, nu mai joaca deloc sau mai bine zis a jucat vreodata? Se crede deja mare vedeta, mai are mult de aratat ca sa fie o vedeta adevarata.Kone joaca doar cand vrea, dar e varza. Il auzim pe Mitica Dragomir spunand ca Traore valoreaza 14 mil. euro, nu stie ce zice.

dogred0318
dogred0318  •  14 Martie 2010, 21:10

Dolha este cel mai bun portar, si daca a gresit inseamna ca trebuie sa-i luam capul?ati uitat meciurile in care ne-a scos... si-o sa ne scoata! in loc sa-l ajutam sa treaca mai usor, dam in el!e normal? pe toate programele, stiri:Dolha, Dolha...a fost singurul vinovat?a fost meciul decisiv? va tot luati de el... si atunci cand nu greseste il gasiti tap ispasitor! cand a fost Lobont n-a gresit? BAFTA MULTA EMA!!! MULTUMESC CELOR CARE-L SUSTIN!!!

 •  14 Martie 2010, 18:56

Ce aveti fratilor cu Dolha?! Iar ati gasit unul in care sa dati cu pietre? Asa ii distrugeti, multumesc celor care il sustin.

Vezi toate comentariile (65)
Comentează