FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDALUL AVRAM-ŢERBEA

Dosarul "Mită în elicopter", al 3-lea termen de judecată » Avram a solicitat ridicarea interdicţiei de a lua legătura cu martorii

Vasile Avram alături de fostul arbitru Adrian Stoica, avocat în viaţa de zi cu zi, scos în urmă cu mai mulţi ani din corpul de arbitri +6   FOTO
Vasile Avram alături de fostul arbitru Adrian Stoica, avocat în viaţa de zi cu zi, scos în urmă cu mai mulţi ani din corpul de arbitri

Articol de , - Publicat marti, 13 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 16:35

Inculpaţii din dosar au depus în instanţă mai multe cereri la care urmează să primească răspuns. Vasile Avram a solicitat să primească acceptul de a se întîlni cu martorii din dosar, printre care Mircea Sandu şi Doru Neagu. A invocat că, urmare a trimiterii sale în judecată, a fost suspendat doar din funcţia de preşedinte al CCA şi că este în continuare angajat director în cadrul FRF, astfel că e obligat să discute cu aceştia. De asemenea, atît el, cît şi Ţerbea au solicitat aprobarea să poată părăsi oraşele Bucureşti, respectiv Tg Mureş, Ţerbea dorind şi să poată reveni în funcţia de membru al Comitetului Executiv!

Următorul termen în dosar, al patrulea, a fost stabilit pentru 17 ianuarie 2012.

Vezi mai jos o galerie foto realizată astăzi la Curtea de Apel

UPDATE // Următorul martor audiat a fost arbitrul asistent Dorin Mudura. A făcut parte din brigada care a oficiat sezonul trecut la FCM Tg Mureş-U Cluj, 0-2, alături de Andrei Chivulete, la centru, şi Ioan Onicaş

UPDATE 15:15 // Este audiat fostul arbitru Ion Constantinescu. "Am apelat de Vasile Avram să-l delege pe fiul meu deoarece simţeam că este marginalizat de Constantin Gheorghe. Nu mă simpatiza nici pe mine, nici pe fiul meu. După două etape l-a trimis la jocuri, dar nu mi-a lăsat senzaţia că i-aş fi dator cu ceva pentru asta. L-am rugat ca şi lui să-i dea acelaşi număr de meciuri ca şi celorlalţi", a spus Constantinescu senior.

UPDATE 15:05 // Acum este audiat Adrian Băbuţan, directorul general al celor de la Tg Mureş

UPDATE 15:00 // Comănescu a recunoscut în faţa instanţei întîlnirea cu Liviu Maior, viceprimarul din TG Mureş şi nr.1 al clubului. "Nu ştiam că regulamentul nu-mi permite asta. Nu îl percepeam ca pe un om de fotbal. Ne-am întîlnit la o cafea şi am discutat despre un teren pe care doream să-l închiriez în Vîlcea, unde stau. Am pus nişte întrebări pentru a afla care sînt procedurile în astfel de situaţii, terenul fiind al Primăriei. Doream să fac o şcoală de fotbal", a spus Comănescu în faţa instanţei.

UPDATE // Primul martor audiat este arbitrul Adrian Comanescu. În acest moment, el este oprit de la delegări de către Ion Crăciunescu, noul şef al CCA, după ce a recunoscut că s-a văzut cu conducătorii celor de la FCM Tg. Mureş, aşa cum reieşea din stenogramele discuţiilor telefonice.

UPDATE // 14:30 Procesul a început cu o jumătate de oră întîrziere

La ora 14:00, la Curtea de Apel Bucureşti, erau programate să înceapă audierile în dosarul "Mită în elicopter", în care sînt învinuiţi de luare şi dare de mită în formă continuată Vasile Avram, fostul şef al arbitrilor români, şi, respectiv, Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF.

Avram a fost primul care a ajuns la tribunal, la cîteva minute după ora 13:30, deşi procesul urma să înceapă la ora 14:00. La ultimul termen de judecată, printre cei audiaţi s-a aflat şi preşedintele FRF, Mircea Sandu. Avram şi Ţerbea sînt judecaţi în libertate după ce instanţa a stabilit că după finalizarea dosarului cei doi nu ar mai putea influenţa ancheta.
Citeşte AICI ce s-a întîmplat la precedentul termen de judecată

GSP.ro te va ţine la curent cu tot ce se întîmplă azi la Curtea de Apel Bucureşti

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
chriss30ro
chriss30ro  •  14 Decembrie 2011, 00:02

praj in ochi! o sa vedeti ca rezultatul o sa fie ZERO! deja nu se mai vb in presa de sandu si dragomir,au fost lasati usurel sa dispara din peisaj si de pe retina romanilor urmand sa fie spalatisi parfumati,asezati din nou in fotoliile lor! si ca sa se scoata justitia vor baga la parnaie niste personaje minore,care au distribuit spaga,care a condus elicopterul,genul asta de oameni vor plati pt sefii cei mari si corupti. Basescu impreuna cu tot parlamentul sunt corupti,primarii,presedinti de comisii,miistrul justitiei toti sunt corupti! MULTUMESC OLANDEI CA SE OPUNE PT ADERAREA ROMANIEI LA SPATIUL SHENGHEN PE MOTIV CA SUNTEM PRE CORUPTI SI NU SE FACE NIMIK!

asc21
asc21  •  13 Decembrie 2011, 18:55

Toata povestea asta a fost decat o extorcare din partea basescului. Isi aduna bani pentru campanie de unde apuca + umfla toate facturile.

bozgor
bozgor  •  13 Decembrie 2011, 16:40

tupeu de borfas acum cere sa ia contactul si cu martorii. de este necesar pt el sa-i contacteze?in parnaie sa putrezeasca. hai olanda

Vezi toate comentariile (5)
Comentează