FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR

foto Două faze de penalty judecate diferit la FCSB - CFR » Verdictul specialistului: „Arbitrul a luat decizia corectă la ambele faze”

foto: captură Orange Sport +5   FOTO
foto: captură Orange Sport

Articol de - Publicat duminica, 06 august 2023 23:01 / Actualizat luni, 07 august 2023 08:16

CFR Cluj a cerut un penalty în minutul 63 al meciului cu FCSB, după de Joyskim Dawa a atins mingea cu mâna în propriul careu.

La o fază prelungită de atac a ardelenilor, Avonou a centrat în careu, spre Bîrligea. În duel cu atacantul CFR-ului, Dawa a atins mingea cu mâna, însă după ce aceasta îl lovise înainte în călcâi.

CFR a cerut penalty cu FCSB

foto: captură Orange Sport
foto: captură Orange Sport
foto: captură Orange Sport
foto: captură Orange Sport
foto: captură Orange Sport
+1 FOTO

Arbitrul Marcel Bîrsan nu a acordat penalty, în ciuda protestelor jucătorilor de la CFR Cluj, pentru că mingea îl lovise pe Dawa în altă parte a corpului înainte să îi atingă mâna.

Jocul a continuat și a fost oprit câteva momente mai târziu, după ce Avounou a ridicat mult piciorul și a fost aproape să îl lovească pe Tavi Popescu. Arbitrul a oprit faza și i-a acordat cartonaș galben jucătorului de la CFR.

Mâna lui Dawa este în spate. Atinge mingea, dar aceasta ricoșează din picior. Nu se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă. Arbitrul a luat decizia corectă. Regulamentul spune că este henț doar dacă joacă mingea intenționat. Pentru că mingea e deviată și de teren, și de jucător, iar abia apoi îl atinge în mână, nu se acordă penalty. Dacă ar fi fost lovit direct în mână, atunci se impunea penalty.
Constantin Zotta, fost arbitru FIFA, la Orange Sport

Penalty dictat imediat pentru FCSB

Doar două minute mai târziu, FCSB a primit penalty, decizie luată fără ezitări de Marcel Bîrsan. Compagno a fost bruscat din spate de Cvek, care a încercat imprudent să ajungă la minge. Lovitura de pedeapsă a fost transformată fără emoții de atacantul italian, cu un șut la inaltime, pe centrul porții.

Penalty evident! ȘiCompagno știe să îl obțină, dar e vina lui Cvek. Fundașul e cel care nu apreciază corect această fază.
Constantin Zotta, fost arbitru FIFA, la Orange Sport

Două faze de penalty judecate diferit la FCSB - CFR » Verdictul specialistului: „Arbitrul a luat decizia corectă la ambele faze”
Faultul lui Cvek asupra lui Compagno/ foto: captură Orange Sport

VIDEO. Explozie de bucurie pe Ghencea după golul marcat de Compagno

Citește și:

FCSB a cucerit Ghencea! Record spulberat la revenirea după 8 ani în „Templu” » Imagini de colecție: scenografie specială + atmosferă incendiară
FCSB - CFR CLUJ
FCSB a cucerit Ghencea! Record spulberat la revenirea după 8 ani în „Templu” » Imagini de colecție: scenografie specială + atmosferă incendiară
Mesajul lui Emil Grădinescu în direct, la startul FCSB - CFR: „O zi specială pentru suporterii steliști”
FCSB - CFR CLUJ
Mesajul lui Emil Grădinescu în direct, la startul FCSB - CFR: „O zi specială pentru suporterii steliști”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (59)
iobag
iobag  •  07 August 2023, 13:51
Postat de boierasul pe 07 August 2023, 10:24

Ai un nik perfect))) vă caracterizează perfect "galeria"))))

Adica toata galeria ***-***? Stiam deja.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

boierasul
boierasul  •  07 August 2023, 13:07
Postat de Lonewolf_ pe 07 August 2023, 10:16

cred ca te ustura ochii la cat ai plans toata noaptea!

Să vezi ce o să te usture și pe tine ochii, vineri dimineața))))))

stefanf78
stefanf78  •  07 August 2023, 13:06
Postat de flob pe 07 August 2023, 06:23

Cu ce a fost împiedicat să joace Compagno mingea în careu? A fost atins în șold și s-a aruncat ca in bazin? Serios? Doamne ferește!!! Ne miram apoi că ne chinuie armenii și bulgarii prin cupele europene și ne facem de cacao. Cat despre hențul lui Dawa, aia este poziție firesca a mâinii când te aperi în careu? Cică nefirească ar fi daca avea mâinile deasupra umerilor. Ba, voi sunteți normali? Pai așa toți fundașii pot sta cu mâinile precum portarii, că așa este poziția firească a mâinilor. Voi spuneți că trebuie să îndeplinească vouă condiții să nu fie penalty: dacă vine mingea din altă parte a corpului și să aibă mainile intr-o poziție firesca. Asta o da cu călcâiul in și opreste cu mana care este mult depărtată de corp. Deci daca o preiau pe genunchi și apoi opresc cu mâna este poziție firească a mâinii că nu depășește umărul. Regulamentele oricum sunt interpretate după bunul plac. Dar revenind la penalty-ul primit de fcsb....hmmm....așa a arbitrat Bârsan tot meciul. Orice atingere la vreun fcsbist a fost lovitura libera. Mă mir că nu a dat și la Popescu în careu când de văita de mama focului.

Să alergi tu cu mâinile pe lângă corp, vezi cum e…

Vezi toate comentariile (59)
Comentează