FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ

FOTO+VIDEO FCSB a cucerit Ghencea! Record spulberat la revenirea după 8 ani în „Templu” » Imagini de colecție: scenografie specială + atmosferă incendiară

Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: GSP +12   FOTO
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: GSP

Articol de , , - Publicat duminica, 06 august 2023 21:55 / Actualizat duminica, 06 august 2023 22:46

Revenirea FCSB în Ghencea a însemnat un motiv de sărbătoare pentru suflarea roș-albastră. Noul stadion „Steaua” a fost arhiplin la derby-ul cu CFR Cluj, în timp ce peluza a devenit neîncăpătoare pentru ultrașii din „Nord”, care au pregătit o scenografie de colecție pentru această ocazie. În total, 28.519 fani au venit în Ghencea, primul meci sold-out după 2 ani de la inaugurare. 

Ghencea a fost doar un „freamăt” toată după-amiaza, iar punctul culminant s-a produs la startul meciului din Ghencea. Atunci când ultrașii au ținut să cinstească așa cum se cuvine revenirea pe stadionul-mamă. Aceștia au pregătit o scenografie pe toată suprafața peluzei, formând un mozaic, din cartoane, cu logo-ul Peluzei Nord. Plus un mesaj simplu, dar de efect: „Alături de o singură echipă”

Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: GSP
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: Cristi Preda
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: Cristi Preda
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: GSP
Scenografia ultrașilor din Peluza Nord / FOTO: GSP
+8 FOTO

După o perioadă în care au urmărit de la distanță disputa identitară dintre FCSB și CSA Steaua, gruparea înființată în 1995 a revenit în urmă cu câțiva ani alături de echipa lui Gigi Becali, iar duelul cu CFR Cluj a însemnat cea mai „colorată” și vocală prezență a acesteia din momentul come-back-ului.

Fanii s-au descătușat pe stadion și au oferit momente memorabile. Înainte de pauză, inclusiv suporterii prezenți la Tribuna a II-a au început să sară pe ritmul dictat de Peluza Nord. La pauză a avut loc și o scenografie spontană, când toți fanii au ridicat în aer telefonul cu blitzul aprins. Scandarea preferată, repetată de mai multe ori pe parcursul meciului, a fost: „Suntem noi, Steaua suntem noi!”

„Suntem pe stadionul Steaua, unul care se află la standarde europene. O zi cu totul specială pentru suporterii steliști. FCSB revine după 8 ani acolo unde s-a luptat cu marile forțe ale Europei. Vorbim despre un activ al statului la care au contribuit toți plătitorii de impozite. Un activ care nu putea fi administrat discreționar la nesfârșit.

- Emil Grădinescu, comentatorul partidei de la Prima Sport și Orange Sport

Ultrașii lui CFR Cluj i-au tachinat pe roș-albaștri: „Steaua înseamnă CSA”

CFR a fost încurajată în Ghencea de o galerie formată din aproximativ 30 de persoane. Iar ultrașii „feroviarilor” nu s-au abținut și s-au implicat în conflictul dintre FCSB și CSA. Au scandat o lozincă folosită și de ultrașii Stelei din Liga 2: „Ole, ole, ole, ola, Steaua înseamnă CSA”. Imediat, un cor năprasnic de fluierături a acoperit scandarea ardelenilor.

Haos la porțile din Ghencea

Primul sold-out din istoria arenei „Steaua” a creat mari probleme la porțile de intrare. Mii de suporteri au ratat fluierul de start din FCSB - CFR Cluj. Arena din Ghencea nu a fost obișnuită cu o astfel de afluență de fani.

Pe lângă cei aproape 30.000 de spectatori care și-au cumpărat biletele, Jandarmeria a dispus măsuri de securitate fără precedent, de teama infiltrării ultrașilor rivalei CSA Steaua. În momentul fluierului de start al derby-ului FCSB - CFR Cluj, mii de persoane erau blocate la porțile stadionului. S-a creat un adevărat haos, fanii se împingeau și scandau împotriva forțelor de ordine: „Nesimțiților! Lăsați-ne să intrăm”. Stewarzii și Jandarmeria nu au făcut față situației.

FCSB - CFR Cluj înseamnă un record de asistență

FCSB - CFR Cluj a produs recordul de audiență pe noul stadion Ghencea. Vechiul record fusese stabilit în 23 aprilie: 21.522 de fani, la CSA Steaua - Dinamo 2-0. Peste 28.000 de fani au fost prezenți la duelul din „Templu”. FCSB a reușit să obțină acordul pentru a reduce zona tampon dintre galerii, pentru că de la Cluj vor face deplasarea sub 100 de spectatori. Astfel, a suplimentat numărul inițial de bilete disponibile, facilitând sold-out-ul și, implicit, doborârea vechiului record.

Top 6 asistențe pe noul stadion Steaua:

Data Meciul Spectatori
aug.23FCSB - CFR Cluj28.519
apr.23CSA Steaua - Dinamo 2-021.522
iun.23România U21 - Spania U21 0-321.227
mar.22România - Grecia 0-120.000
oct.21România - Armenia 1-013.576
iul.21CSA Steaua - OFK Belgrad (inaugurarea arenei)12.000

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB - CFR Cluj » Imagini de colecție: noul stadion „Steaua”, plin în premieră! Muhar trimite în bară!

Scene periculoase în Ghencea! Mii de fani ținuți ca „sardinele” la porți! A fost nevoie de intervenția Ambulanței » Fanii acuză o conspirație

Imagini emoționante » Un suporter „veteran” al FCSB, cu ochii în lacrimi la revenirea în Ghencea: „O bucurie fără margini! E de nedescris!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
SorinLS
SorinLS  •  07 August 2023, 09:21
Postat de nordsjaelland pe 06 August 2023, 23:33

Urlă fecesebismul în voi.

Si ce te........grija?

ceglumabuna
ceglumabuna  •  07 August 2023, 08:47
Postat de Vvvvvv pe 07 August 2023, 00:09

Peluna Nord pana in 2003 au sustinut Steaua Bucuresti, ulterior au abandonat clubul din Ghencea si au migrat la societatea SC Fotbal Club FCSB Mogosoaia SA.

te uiti in oglinda cand spui asta !! Noi tinem cu Echipa ... Echipa exista din 1947 .. Csa clonat politic care isi bate joc de voi .. este aparut in 2017 (in 2015 pe unde jucau csa? fcsb in 2002 juca in liga 1 )

10geo
10geo  •  07 August 2023, 01:25

la prima sport cred ca a fost regizor talpan ca nu au gasit timp sa dea o imagine cu coregrafia. Si apropo meciul nu a fost pe 23 august cum ati scris :D

Vezi toate comentariile (15)
Comentează