FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Două oferte-bombă pentru două supertransferuri » Cît dă Becali pentru Wesley şi Grozav

Wesley şi Grozav sînt noile ţinte ale lui Becali
Wesley şi Grozav sînt noile ţinte ale lui Becali

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 03 iunie 2012 22:33

Wesley şi Grozav sînt ţintele pe care Gigi Becali va încerca să le atingă în cursul acestei săptămîni, fiind gata pentru un efort financiar fără precedent.

Rocha, Dumitraş şi Pintilii. Acestea sînt pînă acum achiziţiile Stelei, însă marile transferuri pe care Gigi Becali are de gînd să le realizeze se cheamă Wesley şi Grozav. Patronul roş-albaştrilor a reluat negocierile pentru cei doi şi vrea să rezolve problema în cursul acestei săptămîni, mai ales că luni e prevăzută reunirea Stelei în Ghencea.

Tocmai pentru că e vorba despre doi jucători cu o cotă uriaşă în momentul de faţă, dar şi pentru că Becali şi-i doreşte cu orice preţ, a pregătit şi deja a făcut pentru fiecare în parte propuneri colosale din punct de vedere financiar. GSP vă dezvăluie azi ce bani aruncă Becali în joc pentru a convinge cluburile de care aparţin să le dea drumul, dar şi ofertele pentru contractele jucătorilor cu care îi atrage să semneze.

Pentru Wesley: 2,7 milioane de euro

Becali l-a anunţat pe Porumboiu că va achita 1,5 milioane de euro pe transfer, după care îi pune pe masă brazilianului peste 1,2 milioane de euro în următorii doi ani

Suma de transfer nu va fi una fără precedent. 1,5 milioane de euro, însă e pentru prima dată cînd Becali e gata să atingă un astfel de plafon pentru un fotbalist trecut de 30 de ani. Marea surpriză e reprezentată de propunerea financiară pe care Gigi i-a trimis-o în Brazilia lui Wesley.

Brazilianul e ademenit cu o primă de instalare de un sfert de milion de euro. Apoi, va avea un salariu lunar de 25.000 de euro, de două ori şi jumătate peste bariera care există în Ghencea de 3 ani. Mai mult, Wesley are promise bonusuri colosale pentru cazul în care Steaua va merge în grupele Champions League.

Oferta pentru Wesley:
- 2 ani de contract
- 250.000 de euro primă de instalare
- 300.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi ani de contract
- cîte 200.000 de euro pentru accesul în Champions League
TOTAL: 1.250.000

Pentru Grozav: 1,8 milioane şi coproprietate

Pretenţiile fotbalistului nu sînt mari, maximum 150.000 de euro salariu anual, Gigi Becali lăudîndu-se că e gata să atingă recordul all-time în materie de sumă de transfer pentru a-l aduce.

În cazul celui de-al doilea obiectiv, lucrurile sînt mult mai simple în privinţa jucătorului. Grozav e încîntat de o eventuală trecere la Steaua, însă Florian Walter, cel care îl deţine pe fotbalist la U Cluj şi care vrea să-l ia cu el la Petrolul, a refuzat prima propunere a lui Gigi Becali.

Lucrurile petrecute însă în weekend-ul care a trecut au schimbat spectaculos situaţia în acest caz, iar şansele ca Steaua să-l ia pe Grozav sînt acum mari. În primul rînd, jucătorul a refuzat să semneze contractul cu Petrolul şi l-a anunţat pe Walter că nici nu va dori să o facă, lui urmînd să-i expire actuala înţelegere în vara lui 2013.

Apoi, Gigi Becali s-a lăudat că e dispus să facă fix aceeaşi ofertă ca şi cea pentru Tănase în urmă cu 3 ani. 1,8 milioane de euro, plus coproprietate în continuare asupra lui Grozav. Acest lucru ar însemna ca la un viitor transfer în străinătate, Walter să încaseze jumătate din suma care va rămîne după ce Steaua îşi va trage cele 1,8 milioane.

Oferta pentru Florian Walter:
- 1,8 milioane de euro plus 50 la sută dintr-un viitor transfer
sau
- 1 milion de euro, un jucător cedat la Petrolul şi 50 la sută dintr-un viitor transfer

10 ani e diferenţa de vîrstă dintre cei doi: Wesley va împlini 32 de ani în noiembrie, în timp ce Grozav va face în septembrie 22 de ani

"Părerea mea e că Grozav ar avea nevoie să facă pasul spre o echipă care se bate la titlu în Liga 1. Nu e încă pregătit să meargă direct afară, îi mai trebuie măcar un an la o echipă de top de la noi" (Claudiu Niculescu, antrenor U Cluj)

"Indiferent ce decizie va lua Wesley, eu o voi respecta pentru că şi el m-a respectat în cei 3 ani şi jumătate cît a jucat la Vaslui. Dacă alegerea lui va fi Steaua şi ne vom înţelege cu cei de acolo, asta e!" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

Cum ar arăta Steaua cu cei doi: Tătăruşanu - G. Matei, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Chipciu, Wesley, Cr. Tănase - Grozav (Rocha)
490970-caseta-steaua.jpg
Situaţia celorlalte ţinte ale Stelei
- Niţă depinde de Tătăruşanu. Cei de la Chiajna au fost contactaţi de Steaua şi li s-a transmis că situaţia lui Tătăruşanu, ofertat din Italia şi Franţa, se va lămuri în maximum două săptămîni. Dacă va pleca, Niţă va semna imediat cu Steaua.
- Mosquera, dacă nu vine Wesley. "Va veni sigur un număr 10 cu cifre din America de Sud", a anunţat MM. Unul dintre cei aflaţi pe lista lui e Luis Mosquera, 25 de ani, columbian. Şi el depinde de venirea lui Wesley. Dacă brazilianul acceptă, atunci varianta "America de Sud" va pica.
- Reghe insistă pentru Nemec. Se aşteaptă întoarcerea în ţară a lui Reghecampf, pe 6 iunie, pentru a se relua pista Adam Nemec, atacant, ultima oară în liga secundă din Germania. Reghe insistă pentru el deoarece vrea neapărat un atacant de careu, gen pivot.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (227)
simohayha
simohayha  •  06 Iunie 2012, 00:37
Postat de alpin pe 04 Iunie 2012, 20:54

"Steaua a bătut-o pe CFR acasă doar cu arbitrii » Ce va fi sîmbătă?" Asta era titlul din Gazeta Sporturilor inaintea meciului din toamna dintre Steaua si CFR Cluj! Repet: din Gazeta Sporturilor!!! Ziarul lui Becali!!!

Sigur, pe voi nu va poate invinge cineva decat cu arbitrii...CFR-Rapid 0-5, CFR-Chiajna 2-4... CFR-Steaua 1-3....

biancorossi
biancorossi  •  05 Iunie 2012, 13:14

discutii aiurea. e greu plauzibil sa ajunga la steaua pt ca e dinamovist pur sange. poate ajunge la altcineva daca nu vine la dinamo, dar nu prea-l vad la steaua. ma rog, totul e pe bani, asa ca...

alpin
alpin  •  04 Iunie 2012, 20:54
Postat de saviola2_8 pe 04 Iunie 2012, 18:36

sigur, stelistii au castigan prin frauda meciuri, mai ales pe cele cu cfr care ne ne-a mai batut de vreo 8 ani, nu? sau pe cele cu dinamo?:)) intradevar in europa de 8 ani au jucat in grupe trecand TURURI preliminare, cfr n-a trecut macar 1 singur tur in 107 de ani de existenta, sigur ca da, speranta stelistilor e saa ajunga cfr in primvara europeana:))))))))))))) nu m-ar deranja, Doamne fereste! sper sa ajunga! dar daca asta ar fi speranta noastra suntem ca si morti:))))

"Steaua a bătut-o pe CFR acasă doar cu arbitrii » Ce va fi sîmbătă?" Asta era titlul din Gazeta Sporturilor inaintea meciului din toamna dintre Steaua si CFR Cluj! Repet: din Gazeta Sporturilor!!! Ziarul lui Becali!!!

Vezi toate comentariile (227)
Comentează