FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL 1-3

DOUĂ sau PATRU ETAPE de suspendare pentru Steaua?!

Robinson Zapata, Zapata, Steaua
Robinson Zapata, Zapata, Steaua

Articol de , - Publicat luni, 22 februarie 2010 00:00

În Ghencea se va juca fără spectatori, conform regulamentului, patru etape. Pentru că la Steaua - Ceahlăul 1-3, arbitrul a întrerupt meciul din cauza bulgărilor aruncaţi de suporteri.

Dar meciul va rămîne memorabil în primul rînd pentru gafa lui Zapata. Columbianul a schimbat meciul, într-un moment în care Steaua domina, cu o degajare tare, direct în Vasilache. Mingea a ricoşat din adversar şi nu a mai putut fi oprită pînă în poartă.  Vezi golurile şi cele mai tari faze din Steaua - Ceahlăul!  (video)

Atunci s-a făcut 1-2 şi echipa lui Stoichiţă, oricum plină de nervi, nu şi-a mai revenit în sfertul de oră rămas. "E cel mai frumos gol din cariera mea!", a zis Vasilache, care acum cinci ani marca pentru Rapid împotriva lui Feyenoord. Zapata şi-a cerut scuze cum a intrat în vestiar, şi faţă de Stoichiţă, şi faţă de colegi.

Alte evenimente de la Steaua:
- Foste glorii şi suporteri cred că Eugen Baciu nu mai poate juca în Ghencea, fiindcă a făcut semne obscene către tribune.
- Pepe Moreno se antrenează de azi cu prima echipă. Columbianul de 28 de ani a fost promovat de la "satelit" ca să întărească atacul.
- Stoichiţă le-a promis jucătorilor că nu pleacă, indiferent de rezultatul cu CFR Cluj, din etapa viitoare.

Următoarele patru meciuri ale Stelei acasă:
Steaua-Oţelul
Steaua-Gaz Metan
Steaua-FC Braşov
Steaua-Poli Iaşi

EFECTUL BĂTĂILOR CU BULGĂRI DE ZĂPADĂ

Roş-albaştrii riscă să dispute cel puţin următoarele două meciuri cu porţile închise sau să evolueze pe alt teren

Incidentele petrecute la meciul de sîmbătă seară, cînd suporterii au aruncat în jucători şi în oficialii ambelor echipe cu bulgări de zăpadă, nu vor fi trecute cu vederea de căte comisiile abilitate.

În următoarea şedinţă a Comisiei de Disciplină a LPF vor fi discutate evenimentele din Ghencea, dar, mai mult ca sigur, roş-albaştrii vor fi pedepsiţi, pentru că raportul arbitrului, dar şi cel al observatorului de joc le sînt total defavorabile.

Fiind recidivişti, Szekely şi compania vor fi judecaţi mult mai aspru şi, cel mai probabil, Steaua va disputa mai multe meciuri cu porţile închise sau se poate ajunge la suspendarea terenului, caz în care vor fi nevoiţi să dispute partidele de acasă pe alt stadion, la minimum 60 de kilometri de Bucureşti.

"Steaua nu e vinovată, dar regulamentele sînt prost făcute şi echipele plătesc mereu!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Cei care au aruncat cu zăpadă trebuie alungaţi definitiv de pe stadioane! Nu se poate să fie întrerupt un meci din cauza unor asemenea specimene! Sînt nişte huligani"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

"Ce mare lucru s-a întîmplat?! Suporterii noştri au aruncat cu bulgări de zăpadă, nu cu pietre!"
Gigi Becali, patron Steaua

Ce a scris observatorul Nedelescu în raport
FAPTE CARE ÎI INCRIMINEAZĂ PE SUPORTERI, care ar atrage închiderea porţilor în Ghencea
- înainte de începutul meciului s-au aruncat cu bulgări în jucătorii Ceahlăului ieşiţi la încălzire
- înaintea de startul partidei, asistentul Eduard Dumitrescu a fost lovit cu un bulgăre
- în minutul 52, Istvan Kovacs a fost lovit cu un bulgăre
- în minutul 63, oficialul oaspeţilor, Ioan Mironaş, a fost lovit cu un bulgăre
- după terminarea meciului, jucătorii Ceahlăului, dar şi unii ai Stelei, au fost loviţi cu bulgări la intrarea în tunelul de acces spre vestiare

FAPTE CARE INCRIMINEAZĂ CLUBUL STEAUA, care ar atrage suspendarea terenului din Ghencea
- clubul organizator nu a evacuat zăpada din interiorul stadionului, fapt ce a dus la apariţia incidentelor în care suporterii au aruncat cu bulgări în jucători şi în oficiali
- la porţile de acces nu erau prezente şi persoane de sex feminim, care să facă, unde era nevoie, control corporal fetelor şi femeilor care au venit la meci
- porţile de evacuare dinspre teren nu erau vopsite în altă culore pentru a putea fi uşor identificate de spectatori în cazul în care fi fost nevoie de o evacuare de urgenţă

Ce a scris arbitrul Kovacs în raport
- spectatorii au aruncat cu bulgări pe teren
- au fost loviţi cu bulgări aruncaţi de spectatori atît jucătorii şi oficialii oaspeţi, cît şi membrii brigăzii de arbitri

Depăşit de evenimente
Istvan Kovacs a pierdut situaţia din mînă în momentul în care Mulţescu a intrat pe teren, împreună cu staff-ul tehnic nemţean. N-a ştiut ce decizie să mai ia. "Kovacs era alb la faţă, aproape că nu mai ştia încotro să o apuce. A intervenit observatorul Nedelescu şi i-a zis să oprească partida 10 minute, conform articolului 67.1 şi să reia apoi meciul. Ajunşi în cabină, Kovacs a zis: «Ce naiba facem acum?» Tot observatorul a intervenit: «Îţi dau două palme, te trezesc la realitate, intri pe teren, duci meciul la bun sfîrşit şi nu iei nici o decizie de întrerurepe fără acordul meu!». La final, arbitrul i-a mulţumit în mod expres observatorului: «Dacă nu eraţi dumneavoastră, nu aş fi scos-o la capăt»", a povestit unul dintre oficiali pentru GSP.

CE RISCĂ STEAUA
- porţi închise sau teren suspendat minimum două etape, nu-i exclus nici 4!
- sînt recidivişti, au mai fost sancţionaţi în tur de două ori şi au jucat cu porţile închise meciurile cu Urziceni şi cu Pandurii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
 •  22 Februarie 2010, 15:02

steaua este o rusine pentru fotbal. Din pacate la noi exista liga lui Mitica si federatia nashului Sandu, deci vor fi iar favorizati, la fel ca in cazul de coruptie "Valiza".

 •  22 Februarie 2010, 13:16

la meciul steaua-ceahlaul din tribune s-a aruncat cu obiecte contondente, observatorul, arbitrii si jucatorii au fost loviti cauzindu-se traume grave care au necesitat interventia echipei medicale si chiar citeva zile de spitalizare pentru multescu :)

 •  22 Februarie 2010, 12:24

Macar 4 etape sa suspende terenul. Poate asa maimutele din Bucuresti se calmeaza odata cu incalzirea. Ati ajuns rusinea tarii, voi razbonicii luminii, miitici penibili. Forza Steaua!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează