FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dumitru Dragomir, acuzații explozive: „Victor Ponta a scutit-o pe Dinamo de vreo 24 de milioane de dolari. N-a fost legal”

Victor Ponta
Victor Ponta

Articol de GSP - Publicat luni, 05 octombrie 2020 07:48 / Actualizat luni, 05 octombrie 2020 08:01

Dumitru Dragomir (74 de ani) a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre presupusele favoruri pe care fostul premier Victor Ponta i le-ar fi făcut în trecut lui Dinamo.

Potrivit acuzelor lansate de Dragomir, Victor Ponta, vechiul său rival, cel care a jucat un rol important în destiturea sa de la LPF, ar fi contribuit la ștergerea datoriilor celor de la Dinamo, în momentul în care „câinii”, abia preluați de Ionuț Negoiță, intraseră în procedură de insolvență.

Ponta i-a scutit pe cei de la Dinamo de vreo 24 de milioane de dolari. Le-a șters datoriile, prin ANAF, care era în subordinea lui. N-a fost deloc legală decizia, dar asta e. Când ești la butoane și ai puterea asta … prim ministru, mai ales atunci. Vă dați seama că aici a intervenit și fratele lui Ionuț Negoiță, Robert.

(...) Ponta mințea cum respira. Fostul șef al ANAF a intrat la pușcărie pentru datoriile șterse de la Dinamo, dar și pentru altele, nu vreau să vorbesc mai multe“”, a declarat Dumitru Dragomir, la emisiunea „Realitatea Sportivă”.

Statul, țepuit după intrarea lui Dinamo în insolvență

Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă în perioada mai 2014 - septembrie 2015, proces ce a redus datoriile de aproximativ 17,5 milioane € la doar 4,48 % din sumă! Marele pierzător în această acţiune a fost statul român, care a fost creditor cu 5,5 milioane €

Statul a recuperat doar 5,94 % din creanţă, dar nu a avut ce să facă, deşi a contestat decizia. Motivul? Principalul creditor înscris la masa credală a fost însă Ionuţ Negoiţă, cu datorii de aproximativ 9,6 milioane €.

Datoriile lui Dinamo către Negoiţă şi companiile sale au reprezentat în momentul întocmirii masei credale 55% din totalul datoriei de 17,5 milioane €. Astfel, la masa credală au apărut, alături de Negoiţă companii controlate de părinţii săi şi de alţi apropiaţi, ca Ideal Rezidenţial SRL, Confort City, Rin Hotel Management, Rin Hospitality şi altele.

O parte din bani au fost introduşi în tabelul de creanţe în nume propriu. În afară de datoriile către Negoiţă şi către stat, Dinamo mai avea de achitat bani către alte societăţi şi salariaţi. Dar de ce a făcut Negoiţă acest artificiu? Conform Legii insolvenţei, creditorul majoritar controlează Adunarea Generală a creditorilor, care aprobă planul de reorganizare şi automat hotărăşte ce sume se restituie. Cu alte cuvinte, Negoiţă ar fi "umflat" datoriile clubului către persoana sa pentru a putea avea control asupra deciziilor, ştiind că va şterge aceste datorii imediat ce intră în insolvenţă. Asta s-a şi întâmplat! Negoiţă, care avea de recuperat cei mai mulţi bani, 9,6 milioane €, a renunţat la datorie şi a hotărât ca statul să primească 5,94% din datorii.

VIDEO Dumitru Dragomir: „Infractorul de Ponta m-a dat afară de la LPF și a vrut să mă bage în pușcărie”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo chiar e DISTRUSĂ de arbitri! Din protejații puterii, „câinii” au ajuns cei mai dezavantajați din Liga 1!

ȘOCANT! Ultrașii lui Dinamo au depășit orice limită » Amenințări cu moartea după meciul cu FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
1055832577830821
Mircea Gabriel Bleoca  •  05 Octombrie 2020, 18:06
Postat de parpalache pe 05 Octombrie 2020, 14:59

Bancuri!Nea Mitica precis ca a zis de fcsb,dar cei de la GSP i-au falsificat declaratia!Cum sa-i favorizeze Ponta -fcsb-ist declarat-tocmai pe Dinamo?El care-dupa spusele chiar ale lui Becali-il vizita pe martzafoi si la Poarta Alba!

Gogoși cu Ponta stelist!! Pinocchio cu mult înainte de acea declarație din interes era și este un dinamovist, și să nu uităm cine i-au cântat osanale pe Arena Națională de ziua lui!? Există înregistrări cu Ponta dinamovist cu mult mai vechi ca cea de stelist! Oare ar trebui să-l credem pe Pinocchio?

persanu
persanu  •  05 Octombrie 2020, 16:06
Postat de parpalache pe 05 Octombrie 2020, 14:59

Bancuri!Nea Mitica precis ca a zis de fcsb,dar cei de la GSP i-au falsificat declaratia!Cum sa-i favorizeze Ponta -fcsb-ist declarat-tocmai pe Dinamo?El care-dupa spusele chiar ale lui Becali-il vizita pe martzafoi si la Poarta Alba!

Saracu de tine .... :(. Daca Ponta a list 1-2 milioane de euro sa stearga datoria, crezi ca iesea toata lumea pe plus? Tie daca iti da 1milion de euro, schimbi craca ? Ganditi ma putin , e gratis.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează