FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Drama de la 22 de ani » Reghecampf a traversat un moment cutremurător în 1998

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 28 iunie 2012 09:38

În vara lui 1998, actualul antrenor al Stelei a suferit un şoc teribil. Fetiţa lui în vîrstă de doar 15 luni, Ana-Lisa, a murit din cauza unei malformaţii cardiace congenitale


Laurenţiu Reghecampf are o poveste de viaţă tulburătoare. Actualul antrenor al Stelei n-a acceptat să vorbească niciodată despre un episod cutremurător petrecut în urmă cu 14 ani şi care probabil îl va marca pînă la sfîrşitul vieţii. E vorba despre ceea ce i s-a întîmplat în vara lui 1998, atunci cînd încă era fotbalist al Stelei.

A suferit de Tetralogia Fallot
În acel an, pe 1 august, a fost nevoit să trăiască cea mai neagră şi mai dureroasă zi. Ziua în care şi-a condus primul copil pe ultimul drum. Fetiţa sa, Ana-Lisa, în vîrstă de doar un an şi 3 luni, a decedat după ce a fost diagnosticată la naştere cu Tetralogia Fallot, una dintre cele mai cumplite boli cardiace congenitale.

Şi-a înmormîntat fetiţa la Tîrgovişte
La acea vreme, Reghecampf era căsătorit cu prima lui soţie, Mariana. Fetiţa sa a stat multă vreme internată, însă medicii de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj n-au putut să o salveze şi, la finalul lunii iulie 1998, a murit. Reghe, care avea atunci doar 22 de ani, a fost răvăşit, iar imaginile de la înmormîntare, care a avut loc în oraşul natal al lui Laurenţiu, Tîrgovişte, l-au prezentat pe actualul "principal" din Ghencea distrus de durere, o dovadă fiind şi articolul de atunci din Evenimentul zilei (facsimil).

După 3 ani a avut un fiu
Apropiaţi ai săi din acea perioadă susţin îşi aduc aminte că Reghecampf a avut nevoie de mult timp pentru a-şi reveni din punct de vedere psihic. La puţin timp după acel eveniment, el a şi plecat de la Steaua, evoluînd un sezon în Bulgaria, la Litex Loveci.
Soţii Reghecampf s-au chinuit să treacă peste şocul provocat de moartea fetiţei lor. Iar Mariana l-a adus pe lume, în 2001, pe Luca. Acesta are acum 11 ani şi trăieşte în Germania, alături de mama lui, care, între timp, s-a despărţit de Laurenţiu.


Ce e Tetralogia Fallot
- una dintre cele mai frecvente malformaţii cardiace congenitale ce apar la copii
- afectează, în medie, 3-6 copii la fiecare 10.000 de naşteri
- cauzele sînt factorii prenatali: rubeola maternă sau alte viroze în timpul sarcinii
- simptomele sînt: retard în creştere (nanism) şi mental, episoade de pierdere bruscă a cunoştinţei ca urmare a scăderii oxigenării creierului, dificultate în respiraţie
- se tratează chirurgical, însă intervenţia trebuie făcută în primele 6 luni de viaţă
- circa 40 la sută dintre copiii cu Tetralogie Fallot mor în primii 4 ani de viaţă, 70 la sută pînă la vîrsta de 10 ani şi 95 la sută pînă la 40 de ani

Blestemul Micului Ajax
La jumătatea anilor '90, o echipă făcea senzaţie în fotbalul românesc. E vorba despre Chindia Tîrgovişte, supranumită atunci Micul Ajax. Însă mulţi dintre componenţii acelei trupe senzaţionale au dispărut ori au avut de înfruntat drame. Liţă şi Igescu au murit într-un accident de maşină, la fel şi Cezar Dinu, Reghecampf şi-a îngropat copilul, Cătălin Hîldan (împrumutat o perioadă de Dinamo la Chindia) a decedat pe teren, iar Mihai Baicu a făcut stop cardiac în timpul unei miuţe cu prietenii.

Şi-a tatuat chipul băieţilor pe braţe
La 3 ani după tragedia din 1998, soţia lui Reghe l-a adus pe lume pe Luca, iar stelistul şi-a tatuat chipul fiului şi numele acestuia pe braţul drept. Reghecampf mai are un băieţel, Laurenţiu junior (4 ani), cu actuala lui soţie, Anamaria Prodan. Numele şi chipul lui Laurenţiu jr au fost şi ele transpuse într-un tatuaj. Anamaria are şi ea două fetiţe dintr-un mariaj anterior: Rebeca, 13 ani, şi Sarah, 11 ani.

La Chiajna, fiul făcea parte din program
Anamaria Prodan a dezvăluit că plecarea soţului ei de la Concordia la Steaua i-a provocat fiului lor, Laurenţiu junior, o mare dezamăgire. "Cînd Laur o antrena pe Chiajna, băiatul nostru făcea, practic, acelaşi lucru şi avea acelaşi program cu al tatălui său. Cînd era antrenament, era pe teren, cînd era cantonament, stătea cu el în cantonament. Acum, mă întreabă mereu de ce tati stă atît de mult plecat de acasă şi de ce nu mai poate să meargă cu el pe teren!", a povestit Anamaria.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
dreamer123
dreamer123  •  29 Iunie 2012, 02:39

trist..

mateuts37
mateuts37  •  28 Iunie 2012, 23:50
Postat de steaua.libera pe 28 Iunie 2012, 13:26

Prodanca le-a spart casa! Cat despre Chindia Targoviste, aproape toata lumea din fotbal zice ca acolo jucatorii se dopau in draci. Si nu din proprie initiativa, ci erau obligati.

Targoviste, pitesti ....ca intre vecini...

florin.radu
florin.radu  •  28 Iunie 2012, 19:59
Postat de spinoza pe 28 Iunie 2012, 14:25

Bine ca s-a oprit deocamdata cu nevestele. Daca va continua... divortandu-se si casatorindu-se, nu va mai avea piele disponibila pentru tatuajulele copiilor!!!

si care e problema ta ma?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close