FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Duel pe piaţa din Serie B » Steaua şi CFR sînt rivale şi în mercato de vară

Denilson Gabionetta îi va întări pe clujeni în noul sezon
Denilson Gabionetta îi va întări pe clujeni în noul sezon

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 iulie 2013 20:31

Clujenii au reuşit ieri să-l împrumute pe brazilianul Gabionetta (27 de ani), golgeterul de la Crotone, cu 12 reuşite în sezonul trecut.

Rivale în lupta pentru titlu, Steaua şi CFR se duelează şi în mercato de vară. Pentru a acoperi golul lăsat de plecarea golgeterului Rusescu la Sevilla, campioana l-a adus pe atacantul Federico Piovaccari (28 de ani) din Serie B, de la Grosseto, iar clujenii au răspuns ieri, anunţănd că-l vor transfera pe brazilianul Denilson Gabionetta (27 de ani), ultima oară la Crotone, tot în liga secundă italiană. Cine a făcut alegerea mai inspirată?

Spre deosebire de Piovaccari, care a bifat sezonul la două formaţii, Novara şi Grosseto, brazilianul Gabionetta a jucat 37 de partide ca titular, reuşind să fie golgeterul echipei, cu 12 goluri, la Crotone. Piovaccari a avut un sezon mai puţin reuşit, cu doar 17 prezenţe şi 7 goluri marcate. În schimb, Federico are la activ un titlu de golgeter al Seriei B, în sezonul 2010-2011, cînd evolua la Citadella, reuşind 23 de goluri în 37 de meciuri.

Brazilianul CFR-ului s-a făcut remarcat doar în ultimul sezon, dar cu toate acestea, Parma a luat decizia să nu-l păstreze în lotul lărgit, direcţionîndu-l către Cluj. Gabionetta e polivalent, putînd juca pe trei posturi în atac, extremă stînga sau dreapta, dar şi al doilea vîrf, în timp ce atacantul Stelei evoluează doar în centrul ofensivei. Ambii au contracte cu formaţii din Serie A, Sampdoria, respectiv Parma, iar Piovaccari e mai înalt cu 3 cm faţă de brazilian, avînd o talie de 1,81 metri.

158 de prezenţe are Gabionetta în Serie B, în timp ce Piovaccari a adunat 239 de partide pentru 9 echipe

1 milion de euro e cota de piaţă a lui Gabionetta pe site-ul de specialitate transfermarkt.de

750 mii de euro are Piovaccari cotă pe piaţa transferurilor pe site-ul transfermarkt.de

AMICAL CFR

CFR Cluj - Viktoria Plzen 1-4
A marcat pentru clujeni: Fl. Costea (55)

CFR Cluj: Felgueiras - Lionn, Cadu, I. Rada, Camora - Hora, Obiora, Djokovici, Nicoară - Kapetanos, Maah. Antrenor: Mircea Rednic. Au mai jucat: Stăncioiu, Velayos, Piccolo, Edimar, Deac, Hora, Rui Pedro, Sepsi, Fl. Costea, Batin, Negruţ

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
cfrclujole
cfrclujole  •  16 Iulie 2013, 19:28

CFR daca vrea un jucator, atunci il ia, nu sta dupa nimeni!

alpin
alpin  •  10 Iulie 2013, 12:09
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Piovaccari nu a ajutat cu nimic la promovarea Sampdoriei! A stat acolo pana in ianuarie - cat timp Samp a fost mereu in a doua jumatate a clasamentului - cand a fost trimis la plimbare. Samp a inceput urcusul spre Serie A dupa transferul lui Renan Garcia de la CFR Cluj, promovare care mi-a adus... o lada de Peroni!!! Dar eu m-am referit la altceva; nu poate fi vorba de concurenta intre CFR si Steaua pe aceasta piata. CFR e bine infipta in Italia, spre deosebire de Steaua care a trimis aici doar ciurucuri ca Dica sau Goian si nu l-a luat decat pe acest retrogradat in Serie C.

zidane92
zidane92  •  10 Iulie 2013, 09:34
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

stai linistit ca daca sunt buni ii iau altii care dau bani seriosi nu romanii care stramba din nas la 10000 euro pe luna si multi jucatori de la U 20 joaca la academiile si echipele secunde ale cluburilor mari din vest de exemplu singura achizitie a lui united in aceasta vara e fundasul stanga de la uruguay U 20 guillermo varela

Vezi toate comentariile (6)
Comentează