FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Duelul umbrelor vii » Dinamo - CFR, meciul care nu mai contează în lupta pentru vîrful clasamentului

Articol de , - Publicat joi, 23 aprilie 2015 00:00

Dinamo - CFR Cluj nu mai este un meci pentru campionat, dar păstrează ingredientele unei partide ce va fi animată, mîine seară.

Dinamo este pe locul 7 în acest moment, CFR Cluj penultima în clasament, din cauza celor 24 de puncte luate de către FRF. Umbre ale formațiilor ce se luptau la campionat pînă acum trei ani.

Dovada:

  • o singură victorie au bifat "cîinii" în ultimele 6 jocuri din Liga 1, 2-0 cu Rapid, interval în care au mai înregistrat două remize albe și 3 eșecuri.
  • un singur succes au înregistrat ardelenii în ultimele 6 meciuri disputate afară, 1-0 la Giurgiu, cu Astra, în rest trei remize albe și două înfrîngeri la zero.

"Cîinii" n-au motive de liniște în perspectiva confruntării cu CFR. Ultima victorie pe teren propriu a fost în urmă cu aproape șase ani. În august 2009, Marius Niculae înscria unicul gol al succesului.

Au urmat 4 victorii consecutive ale clujenilor, în Liga 1, ultima cu scor 3-0, rezultat care a consemnat cea mai mare diferență pro-CFR înregistrată în disputele directe.

10 meciurifără gol primit a înregistrat Dinamo în stagiunea curentă, ardelenii 13

18 victoriia strîns "haita" în 37 de meciuri directe, CFR 14. Alte 5 partide s-au încheiat la egalitate

"Vrem să le redăm mîndria dinamoviștilor, printr-o victorie în Derby de România, cu Steaua. Dar, pînă atunci, mai avem două meciuri, cu CFR și cu Pandurii, să obținem maximum"
Ștefan Bărboianu, fundaș Dinamo

"Au fost rezultate bune, dar și slabe, în acest campionat, sîntem pe un loc rușinos, trebuie s-o ducem pe Dinamo cît mai sus în clasament"
Marius Niculae, atacant Dinamo

Piaza rea din Gruia

Flavius Stoican are trei meciuri ca antrenor al "cîinilor" împotriva CFR-ului, toate au fost înfrîngeri. În ediția trecută, nici măcar n-a dat gol! Ardelenii au învins, 1-0 acasă și 3-0 în Ștefan cel Mare. Iar în tur, Dinamo a pierdut la limită, 1-2, în Gruia, după ce-a deschis scorul prin Lazăr.

Fanii au făcut pace cu echipa

Suporterii au inițiat un plan prin care susținătorii dinamoviști din țară să poată veni la Derby de România, pe 3 mai, pe Național Arena, și să reprezinte zona din care provin, pe inelul 2 al stadionului.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial al grupării: "Este clar că Dinamo nu s-a ridicat în acest sezon la nivelul așteptărilor. Este clar că jucătorii și conducătorii sînt datori față de noi. Dar este la fel de clar că, învingînd în derby, putem stopa Steaua din drumul ei spre titlu. În memoria legendelor dinamoviste, hai să demonstrăm că formăm cea mai puternică peluză din țară!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
daniaania
daniaania  •  24 Aprilie 2015, 16:46

HAI CFR !!!!!

1610711385807044
Misu Mihai  •  23 Aprilie 2015, 13:51

Hai CFR !

zecs93
zecs93  •  23 Aprilie 2015, 12:45

e clar, luati x2 la meciu asta, stoican a pierdut toate confruntarile cu cfr si nu vad ca maine sa invingem !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează