FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - PETROLUL, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

După 15 ani » Atît a trecut de la ultima victorie a Petrolului în Giuleşti

Răchită speră să dea lovitura diseară şi în calitate de antrenor al Petrolului
Răchită speră să dea lovitura diseară şi în calitate de antrenor al Petrolului

Articol de , - Publicat duminica, 11 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 10 martie 2012 23:14

Ultima victorie a Petrolului în Giuleşti a reprezentat şi meciul de adio pentru Răchită în tricoul ploieştenilor, înainte de transferul în Ghencea.

Rapidul n-a mai pierdut acasă cu Petrolul din sezonul 1995-1996, cînd "lupii galbeni" s-au impus în Giuleşti cu 1-0, graţie golului marcat de Adrian Toader, în minutul 9! Partida a reprezentat ultima apariţie în tricoul "găzarilor" pentru Valeriu Răchită, actualul tehnician al prahovenilor, care a şi pasat decisiv la reuşita lui Toader. A doua zi, Vivi a semnat cu Steaua, iar în Giuleşti a sosit Daniel Pancu, cel care avea să ajungă un simbol pentru alb-vişinii! Atacantul, atunci în vîrstă de 19 ani, a fost adus de Copos, care s-a enervat din cauza lipsei de eficacitate a atacanţilor din lot.

Deşi a strîns în 36 de întîlniri disputate pe terenul giuleştenilor doar 4 victorii, în 25 de partide impunîndu-se giuleştenii, Petrolul le-a administrat bucureştenilor cea mai severă înfrîngere suferită pe teren propriu din istoria clubului! În 1963, Rapidul lui Valentin Stănescu a fost umilit acasă cu 0-6 de formaţia pregătită la vremea aceea de Ilie Oană. De atunci, alb-vişiniii au mai pierdut o singură dată acasă la şase goluri diferenţă, în 1989, împotriva Stelei (2-8)! Totuşi, întîlnirea nu s-a disputat în Grant, ci pe fostul "23 August".

"Mereu vreau victoria, însă cu Rapid m-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate. Pentru asta, trebuie neapărat să marcăm măcar o dată. Am văzut de 5 ori meciul lor cu U Cluj, le ştiu atuurile dar şi slăbiciunile. Sper să profităm" (Vivi Răchită, antrenor Petrolul)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
badeadorian
badeadorian  •  11 Martie 2012, 11:37

24 martie ...:)))))) tot tastez 23 :))

badeadorian
badeadorian  •  11 Martie 2012, 11:37

Imi cer scuze , 23 martie este data exacta , memoria imi joaca feste . Am verificat si am corectat . Azi este suficient un 2-0 .

badeadorian
badeadorian  •  11 Martie 2012, 11:33

Nu s-a specificat in comentariu ca pe data de 23 martie 1963 Rapidul a castigat in fata Petrolului lui Oana cu 6-1 . Tot in campionat .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează