FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

După 16 ani! » Steaua a încheiat turul cu o serie ce o aduce în fruntea Europei

Roș-albaștrii defilează în L1 și pentru că rivalele traversează momente dificile
Roș-albaștrii defilează în L1 și pentru că rivalele traversează momente dificile

Articol de - Publicat miercuri, 10 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 decembrie 2014 01:12

Elevii lui Gâlcă sînt singurii din Europa ce au 5 victorii consecutive fără gol primit în campionat, fiind pe podium alături de Bayern şi Alkmaar. "Militarii" n-au mai izbutit o performanţă similară din sezonul 1998-1999.

Problemele ce învăluie campioana României nu au afectat rezultatele echipei. Cel puţin în plan intern! Astfel, Sînmărtean şi compania au început, la Derby-ul cu Dinamo, o serie de cinci victorii la rînd fără gol primit în campionat, după cum urmează:
3-0 cu Dinamo, acasă, 31 octombrie
1-0 cu Chiajna, deplasare, 9 noiembrie
2-0 cu FC Braşov, acasă, 22 noiembrie
2-0 la Botoşani, deplasare, 1 decembrie
1-0 cu CSMS Iaşi, acasă, 7 decembrie

Cele cinci meciuri cîştigate fără să primească gol îi plasează pe roş-albaştri în topul unei ierarhii continentale, care include toate echipele din cele 40 de ligi în derulare ori care au intrat în pauza competiţională în ultima lună.

După stelişti vin două echipe cu nume la nivel european. Bayern, fosta cîştigătoare a Ligii Campionilor, are doar patru, primind gol în derby-ul cu Borussia (2-1, 1 noiembrie). La fel, AZ Alkmaar, care a izbutit 4 succese după un halucinant 3-3 împotriva celor de la Excelsior.

Alte nume mari, precum Barcelona, Real Madrid, Manchester United ori PSG au încasat goluri în ultimele săptămîni.

Extremele simple: 11 succese
Dacă vorbim doar de victorie simplă, indiferent de numărul de goluri încasate, Real Madrid e lider autoritar, cu 11 la rînd. Serie începută la un 8-2 cu Deportivo La Coruna! De partea cealaltă, la meciuri fără gol primit, Levadiakos (Grecia) şi APOEL (Cipru) sînt pe primele locuri, cu 6 la rînd. Ultimii au încasat doar două în 12 etape!

6 cu CSU
Pe lîngă cele cinci succese din campionat, Steaua mai are unul asemănător tot în plan intern, fără gol încasat. În Cupa României, unde a trecut de CSU Craiova cu 1-0! Seria poate fi îmbunătăţită la finalul săptămînii, cînd bucureştenii joacă la Iaşi în sferturile de finală ale Cupei Ligii.

16 ani au trecut de la precedenta serie asemănătoare a Stelei: atunci, cu Ritli, Luţu sau Militaru, roş-albaştrii legau 5 victorii între noiembrie 1998 şi martie 1999

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Ne vom califica!"
Claudiu Keşeru a vorbit la DolceSport despre partida de joi seară contra celor de la Kiev: "Eu sînt ferm convins că acest scenariu se va întÎmpla şi vom cîştiga această partidă! Am spus-o şi acum două săptămîni, cred că noi vom cîştiga meciul cu Dinamo Kiev, iar Aalborg nu va bate pe Rio Ave. Nu voi mai avea atîtea ocazii de gol cîte am avut cu Aalborg, dar cu siguranţă va intra una. Acum va fi un meci mai închis, tacticizat. Îi îndemn pe cei de acasă să aibă curajul să vină la acest meci, pentru că avem nevoie de susţinerea suporterilor. Avem nevoie de un stadion plin, care să vibreze o dată cu noi şi la sfîrşit să putem împărtăşi bucuria".

Un englez la meciul decisiv
Partida de mîine seară, transmisă în direct de DolceSport şi Digi de pe Arena Naţională, dintre Steaua şi Dinamo Kiev va fi condusă ce englezul Michael Oliver. Arbitru FIFA din 2012, în vîrstă de 29 de ani, britanicul se va afla la prima partida a unei echipe româneşti. Acesta va fi ajutat, la cele două linii, de Stuart Burt şi Darren Jon Herbert. Favorită la cîştigarea partidei care va începe la 22:05 este Steaua, care primeşte din partea bookmakerilor cota 2.25, iar ucrainenii au cota 3.20. Principalul favorit să marcheze în ultimul meci al campioanei în grupele Europa League este Claudiu Keşeru, cota 2.40.

S-au dat 2.000 de bilete!
Deşi oficialii Stelei au decis să deschidă un singur inel pentru meciul de joi, suporterii campioanei nu se înghesuie să cumpere bilete pentru această partidă. Ieri s-au pus în vînzare la case şi se vînduseră puţin peste 2.000. Ghişeele sînt deschise la Arena Naţională astăzi, între 10:00 şi 19:00, iar în ziua meciului pînă la fluierul de start. Preţurile sînt de 25 de lei la peluze, 50 şi 90 de lei la tribuna a II-a şi între 150 şi 250 la tribuna I. Şefii campioanei se aşteaptă la minimum 15.000 de spectatori.

"Nu mă miră dacă ne dau afară"
Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al Stelei, a comentat situaţia din acest moment de la echipă: "Sîntem mai liniştiţi acum. E neplăcut ce s-a întîmplat, dar noi trebuie să respectăm hotărîrea judecătorească, iar apoi să vedem ce doresc dînşii. Patronul va decide totul pînă la urmă! Nu s-au discutat sume de bani deocamdată. Echipa va continua într-un fel sau altul, chiar dacă nu ajungem la vreo înţelegere cu MApN-ul. Steaua e un brand, nu poate dispărea vreodată. Nu ne-ar mira să ne scoată din Ghencea, în România totul e posibil".

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (105)
plischi
plischi  •  11 Decembrie 2014, 09:29
Postat de plischi pe 11 Decembrie 2014, 09:26

da nene! macar daca ar avea si aia un campionat de talia ligii noastre intaia...

credeti ca glumesc?! pai iata: o echipa care a fost sfertfinalista in cupa uefa, rapid, se zbate in coada clasamentului. va dati seama deci ce valoare au cele de deasupra ei, nu?

plischi
plischi  •  11 Decembrie 2014, 09:26

da nene! macar daca ar avea si aia un campionat de talia ligii noastre intaia...

alexbibirica1
alexbibirica1  •  10 Decembrie 2014, 14:10
Postat de roadster1988 pe 10 Decembrie 2014, 13:03

numai ca aceasta performanta nu conteaza.totul este calificarea in UCL si victoriile de acolo.pe cata vreme fc merinos a fost umilita de echipa sateasca din razgrad iar in UL se pisha toti pe ea.este de prisos sa mai vorbim de performanta.ar trebui ca gsp sa calcuculeze si punctele aduse de arbitri pentru o statistica corecta.

logane ... ia-o si ineaca-te cu ea !

Vezi toate comentariile (105)
Comentează