FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

După ce n-a reușit să-i ia pe Budescu, Alibec și De Amorim, Steaua a trecut pe listă un nume nou de la Astra

Enache este dorit şi în Grecia
Enache este dorit şi în Grecia

Articol de - Publicat sambata, 09 ianuarie 2016 00:00

Mijlocașul dreapta e în ultimele șase luni de contract cu clubul din Giurgiu. Steliștii îl vor pentru că poate acoperi și postul de fundaș lateral.

Steaua și-a stabilit o țintă mai accesibilă de la Astra, mai ușor de adus decît Budescu. Reghecampf îl vrea pe Gabriel Enache, un mijlocaș dreapta aflat în ultimele șase luni de contract.

Enache, pe care presa din Grecia l-a anunțat în tratative și cu AEK Atena, e un apropiat al familiei Reghecampf și vrea să profite de statutul contractual ca să schimbe clubul.

"Enache este un jucător foarte bun, de echipa naţională. Sînt mîndră că este în atenţia unui club mare din Grecia, ştiu de interesul celor de la AEK, dar nimeni nu a vorbit cu mine pînă acum. Enache joacă la un nivel ridicat, sînt fericită că este dorit de multe cluburi", a spus Anamaria Prodan în presa elenă.

La Steaua există deja un titular al poziției de mijlocaș dreapta, Adi Popa. În plus, acolo mai poate evolua și Alex Chipciu. Dar Enache poate constitui o soluție și ca fundaș dreapta. El a mai fost utilizat în defensivă și la Astra, mai ales în partidele în care formația lui Șumudică își propunea să atace agresiv.

În vîrstă de 25 de ani, Gabi a bifat trei apariții în echipa națională, toate în 2014: "oficialele" cu Grecia și cu Finlanda, ambele cîștigate în preliminariile Euro 2016, plus amicalul cu Danemarca. Din noiembrie 2014, de la testul cu scandinavii, Enache nu a mai apărut printre "tricolori".

Randamentul jucătorului a scăzut și la club. În 21 de partide pentru giurgiuveni în acest sezon, el a înscris un singur gol. Transferul la Steaua sau la AEK Atena ar constitui un restart pentru fotbalistul crescut și promovat la Dacia Mioveni.

Bun mereu contra Stelei

Enache nu a fost un marcator grozav la Astra, a punctat cel mai mult de patru ori într-un sezon, în 2013-2014. Dar a excelat cînd a întîlnit-o pe Steaua. A înscris 5 goluri contra roș-albaștrilor, în trei sezoane și jumătate petrecute la Astra. În total are 11 goluri în Liga 1, competiție în care a debutat în 2010.

Golurile lui Enache cu Steaua

Competiţia Data Meciul Nr. goluri
Liga 1 28 iulie 2012 Astra - Steaua 3-4 2
Liga 1 21 decembrie 2013 Astra - Steaua 1-1 1
Supercupă 11 iulie 2014 Steaua - Astra 1-1 1
Cupa Ligii 11 martie 2015 Astra - Steaua 2-0 1

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (10)
lapusneanul
lapusneanul  •  09 Ianuarie 2016, 16:35
Postat de alexbibirica1 pe 09 Ianuarie 2016, 12:23

bigi gecali = pinnochio'ul fotbalului romanesc,au dreptate fanii militiei ... Steaua a ajuns o gluma ! :( transferuri pe banda rulanta .. gen enceanu rahiticul ... si chitosca & popadiuc....

valahule, corect e pinocchio ,nu pinnochio.:).

1041952052501755
Ilie Iulian  •  09 Ianuarie 2016, 13:20

Măi jurnalişi sportivi ,,de niciun ban'' spuneţi-mi cum vine asta : un jucător în ţară este cotat cu 2 mil euro , iar pentru străinătate este cotat cu 1mil euro , Budescu pentru că de el este vorba. De ce nu comentaţi patriotismul acestui mizerabil puscăriaş , IOAN NICULAE , care a furat şi ne-a furat de a rupt , care ameninţa angajaţii că îi dă afară din servici dacă ridică problema să fie plătiţi pentru munca prestată. Cum ajută *** asta fotbalul românesc ? Evident că vă convine , chestie de scandal , că atâta ştiţi şi la asta vă pricepeţi.***. Ruşine , ruşine , s-ârb-lor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

soprer.is.back
soprer.is.back  •  09 Ianuarie 2016, 12:37

hahaha!:)))) astia ii vor face "oferta" si lui Shumi!:)))) toata europa rade de echipa creata de fotbal la maxx,f.c.pipera.srl!:)))))))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează