FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

După o lună la Dinamo, Helder ar putea pleca la Lokomotiv Moscova!

Articol de , - Publicat marti, 06 iulie 2010 00:00

Brazilianul e dorit insistent de Semin la Lokomotiv, iar Dinamo încearcă să facă o "afacere românească" pentru a obţine în jur de 500.000 de euro.

Rapid a venit, rapid ar putea pleca! Brazilianul Helder a semnat pe 24 mai, în prima zi de vacanţă estivală cu Dinamo, iar acum se pregăteşte să meargă la Lokomotiv Moscova! Sud-americanul a fost primul transfer al "cîinilor" din mercato, suflîndu-l giuleştenilor, la care fotbalistul de 22 de ani a evoluat sezonul trecut. Dinamo a obţinut de la Nancy împrumutul pe un an al fundaşului dreapta, însă Helder e dorit insistent de antrenorul Yuri Semin în Rusia.

Lokomotiv se laudă că ar da 1,2 milioane de euro pentru Helder. Problema e că apărătorul aparţine de Nancy, francezii împrumutîndu-l un an la Dinamo. Acum, culmea economiei de criză la români!, roş-albii vor să-l cumpere definitiv pe Helder, pentru 700.000 de euro, ca apoi să-l vîndă la Moscova şi să obţină jumătate de milion de euro profit!

Povestea tranzacţiei este ieşită din comun. Helder a jucat 44 de minute în amicalul din Austria al "cîinilor" cu moscoviţii (0-1), s-a accidentat, nu foarte grav, însă Semin a fost impresionat de calităţile lui. S-a interesat imediat după partidă de brazilian. Încîntat, a ajuns să discute şi cu Ioan Andone, cu care se ştie de mai multă vreme, transmiţîndu-i românului că va face tot ce poate să i-l ia pe Helder!

Maksumici pe doi ani
Dinamo va rezolva azi transferul stoperului macedonean Ajdin Maksumici (25 de ani). Andone l-a plăcut pe fundaşul care a evoluat în amicalul cu Salzburg şi a solicitat transferul lui. Maksumici e liber de contract după ce şi-a încheiat conturile cu FK Sarajevo, dar "cîinii" trebuie să plătească 80.000 de euro impresarilor. Maksumici va semna pe doi ani: "Vreau să mă bat la titlu, să joc în Europa, să fiu campion! Pot evolua şi stoper, şi mijlocaş, oriunde are nevoie antrenorul de mine".

Niculescu rămîne
Claudiu Niculescu l-a refuzat pe Florian Walter, care îl dorea la U Cluj. I se oferea un salariu de 160.000 de euro pe sezon, cu 25.000 de euro mai mult ca la Dinamo. Dar soţia sa, Diana, nu agreează să se mute la Cluj, mai ales că fiul lor, David Cristian, abia a împlinit un an. "Mulţumesc lui Walter, e un om extraordinar, dar am preferat să rămîn lîngă familie, căruia îi sînt dedicat. Şi-apoi nu mă vedeam acum, la final de carieră, să îmbrac alt tricou decît al lui Dinamo. Sînt dedicat şi clubului", a declarat ieri Claudiu.

Naumovski costă mult
Portarul Kristijan Naumovski l-a impresionat pe Ioan Andone, iar azi va sosi la Bucureşti însoţit de agentul său pentru a negocia transferul. Rabotnicki, clubul de care aparţine macedoneanul, solicită 300.000 de euro, iar "cîinii" speră să scoată un preţ mai bun. O problemă o reprezintă şi faptul că Naumovski a jucat deja în Europa League, în acest sezon, în primul tur preliminar, şi nu mai poate fi utilizat de "cîini".

"Zicu să schimbe mediul!"
Cornel Dinu a comentat posibilitatea schimbului Ianis Zicu - Ştefan Grigorie. "Acest schimb ar fi un cîştig pentru Dinamo. Nu am nimic cu Zicu, dar o schimbare de mediu poate i-ar prinde bine. Grigorie este mai liniştit decît Ianis în ceea ce înseamnă capacitatea de a se antrena. Pentru Zicu ar fi bine să prindă vuvuzelele, poate aşa nu se vor mai auzi tribunele", a spus Mister la GSP TV.

- Florentin Petre (34 de ani) va discuta azi cu Cristi Borcea despre revenirea sa la Dinamo. Acţionarii i-au transmis să nu semneze cu nimeni şi să aştepte oferta "cîinilor".
- Cristi Pulhac pleacă azi la Alicante pentru a trata cu oficialii lui Hercules. Dinamo ar încasa 250.000 de euro pentru împrumutul pe un an, plus 600.000 de euro la un transfer definitiv.
- Roş-albii s-au întors ieri, la prînz, în ţară după un cantonament de pregătire de 12 zile în Austria. "Cîinii" vor avea două zile libere.
- Andone va decide azi dacă îl va aduce la teste pe portarul senegalez Mamadou Ba.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
daniserbanx
daniserbanx  •  06 Iulie 2010, 13:03

helder sper sa ajunga in somalia sa joace unde ii e locul

spartandinamovist
spartandinamovist  •  06 Iulie 2010, 12:22

voi chiar nu vedeti ce fac echipele care vor titlul?steaua,rapid,cfr clujcraiova,urziceni.vaslui,prevad un an care o sa bagati multi suporteri in spital cu dureri de cap ,cred ca o sa ma uit la altceva si anul asta ,in pregatiri acum neam facut pursisimplu de ris din 5 meciuri un egal ?asta inseamna retrogradare 4 din cele 5 sint de valoarea gaz metanului care sezonul trecut miau placut ca joc bun Pustai e lasat in pace Andone saracu se resemneaza cu jongleriile voastre ia jucator nuie jucator

spartandinamovist
spartandinamovist  •  06 Iulie 2010, 12:12

va pligeti ca nu aveti fundasi sil dati pe hadler mam saturat sa tot vad afaceri impotriva clubului cine o sa fie fundas drewapata homei sau scarlatache sa fim seriosi inseamna ca iar o sa ne luptam pt locul 6 nu se vrea performanta se vrea numai cistig ...line de fund homei grigore moti si scarlatache asta e aparare de locul 10 iar atac liviu ganea niculescu chifle in sezonul asta bine ca izvoranu sa inteles cu cluj nu aveti jucatori de valoare deaia nu vindeti o sa luptam pt retrogradare

Vezi toate comentariile (7)
Comentează