FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

E vitală victoria! Motivul de 15 milioane de euro pentru care FCSB nu își permite să piardă lupta cu CFR

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 aprilie 2018 00:01

Meciul de mâine, dintre FCSB și CFR Cluj, are valoare de Champions League, doar campioana va avea acces în preliminariile Ligii, însă doar roş-albaştrii ar fi cap de serie în primele două tururi şi ar avea parte de adversari mult mai accesibili faţă de CFR, scrie Gazeta Sporturilor de astăzi.

Titlul are o miză imensă şi dincolo de trofeul acordat câştigătoarei Ligii 1. Doar ocupanta primului loc în campionat va avea drept de joc în preliminariile Champions League în vară. Vicecampioana nu va mai primi acest statut din cauza faptului că România a căzut în afara primelor 15 poziţii în clasamentul coeficienţilor cupelor europene.

FCSB lângă Milan, CFR sub Kukesi

Dintre rivalele la titlu însă, FCSB-ului titlul i-ar aduce o postură mult mai bună decât în cazul CFR-ului în preliminariile Ligii Campionilor. Ambele ar intra pe traseul campioanelor, numai că roş-albaştrii ar fi cap de serie şi în turul 2, şi într-un eventual tur 3, în timp ce clujenii n-ar beneficia de acest statut.

Diferenţa e dată de ierarhia punctajului continental. FCSB are un coeficient de 27,500, imediat lângă echipe precum AC Milan sau Marseille, în timp ce CFR are numai 4,090 şi e sub grupări obscure, gen Ermis sau Kukesi.

Urna diferită în care ar intra înseamnă, automat, și diferiţi adversari potenţiali. Mult mai la îndemână pentru FCSB, exemple The New Saints, Helsinki, Sheriff, în timp ce pentru CFR ar apărea din start variante horror ca Salzburg, Celtic, Ludogoreţ.

FOARTE IMPORTANT

1. Campioana din Liga 1 nu va fi eliminată din Europa chiar dacă va pierde încă din turul 2 preliminar în Champions League. Din sezonul viitor, regulamentul se schimbă şi nicio formaţie care va fi eliminată în primele două tururi preliminare din Ligă nu va fi out, ci va ajunge pe tabloul din Europa League. Se menţine regula că echipele care vor pierde play-off-ul de UCL vor fi direcţionate în grupele Europa League;
2. Echipele care alunecă din Champions League în Europa League vor intra pe un traseu separat de cel al echipelor care merg direct în preliminariile UEL. Cele venite din UCL vor juca exclusiv între ele până la startul grupelor Europa League.

15.000.000 €înseamnă prezența în grupele Ligii pentru echipele calificate

Vezi în Gazeta Sporturilor de astăzi toate detaliile despre importanța derby-ului dintre FCSB și CFR! Ce bani sunt implicați și care sunt cele 4 echipe de Europa din Liga 1! Cumpără ziarul sau downloadează-l de pe platforma Gazeta Digitală!

ALTE ARTICOLE DIN EDIȚIA DE AZI

AUDIO Stenograma şedinţei de campanie din preziua alegerilor » Membrii CEx din staff-ul lui Burleanu, limbaj de maidan la adresa susținătorilor lui Lupescu! Principalii vizați: Crăciunescu, Porumboiu, Prunea, Justin Ștefan

Câte bilete s-au vândut pentru partida FCSB - CFR, care poate decide noua campioană a Ligii 1

12 firme radiate în 11 ani » Adrian Thiess are un nivel scăzut de credibilitate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
ss.lazio
ss.lazio  •  28 Aprilie 2018, 11:24
Postat de jack_the_stripper pe 28 Aprilie 2018, 10:37

Traducere: STEA-ua! STEA-UA! STEA-UA!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  28 Aprilie 2018, 10:37
Postat de sexilian pe 28 Aprilie 2018, 10:04

***

Traducere: STEA-ua! STEA-UA! STEA-UA!

sexilian
sexilian  •  28 Aprilie 2018, 10:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează