FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

E vremea Stelei şi a Rapidului! » Programul le avantajează pe cele două echipe

Rapid şi Steaua sînt două dintre contracandidatele la titlu.
Rapid şi Steaua sînt două dintre contracandidatele la titlu.

Articol de - Publicat marti, 10 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 aprilie 2012 12:18

Roş-albaştrii sînt la cinci puncte de lider, giuleştenii la şase. Ei deţin însă un atu: urmează multe meciuri directe între formaţiile implicate în luptă şi cei doi ”granzi” bucureşteni n-au pierdut asemenea partide.

Steaua e în cea mai bună situaţie în care s-a aflat anul acesta: o mai despart doar cinci puncte de lider şi tocmai a cîştigat la scor mare runda trecută, 4-1 cu Sportul. Stoichiţă beneficiază de majoritatea fotbaliştilor din lot, fiindcă multe nume importante de pe lista indisponibililor au fost recuperate, precum Tătăruşanu, Martinovici ori Latovlevici.

Invincibili în meciurile grele
Motivul principal de îngrijorare pentru roş-albaştri e şi atuul lor: programul le scoate în cale cinci derby-uri tari în cele nouă etape care au mai rămas de disputat pînă la sfîrşitul campionatului. Aparent, asta le îngreunează misiunea de a recupera distanţa de cinci puncte. Dar de-a lungul stagiunii, Steaua n-a pierdut asemenea jocuri, indiferent de contextul în care s-a găsit!

Are egaluri cu Vaslui, cu Rapid şi cu CFR şi o victorie clară în Ştefan cel Mare, 3-1 cu Dinamo. Şi a dominat inclusiv meciurile în care a remizat: în Moldova a ratat un penalty, contra giuleştenilor a avut superioritate numerică în finalul partidei, iar în faţa clujenilor a obţinut doar egal numai din cauza ratărilor incredibile.

472878-program-caseta.jpg
Click pe imagine pentru a o vedea la o rezoluţie mai mare!

"CFR e lider cu arbitrii!"
Ca procentaj de puncte luate din duelurile directe cu candidatele la titlu, doar Rapid s-a descurcat mai bine decît Steaua. Însă giuleştenii au jucat cu trei derby-uri în plus şi mai au unul singur de disputat, tocmai pe cel contra "militarilor". Vişiniii s-au apropiat la şase puncte de CFR în urma victoriei de la Cluj, 5-0, şi au reluat acuzaţiile faţă de echipa pe care au învins-o.

Preşedintele Zotta crede că în Gruia s-a schimbat antrenorul deoarece Jorge Costa oricum n-avea merite pentru poziţia bună în care se afla formaţia: "Decizia asta confirmă că ei au beneficiat de ajutorul arbitrilor, că altfel n-ai de ce să-ţi dai afară antrenorul cînd tu ai cinci puncte avans faţă de locul al doilea şi vii după 11 meciuri consecutive fără înfrîngere".

În clasamentul greşelilor de arbitraj, Clujul continuă să conducă în mod clar: de 13 ori a fost avantajată şi doar de 5 ori a avut de suferit. Împotriva clubului lui Paszkany s-au comis cele mai puţine erori ale arbitrilor!

472881-greseli-arbitri.jpg

Lucescu se teme de titlu!
Momentul bun al Rapidului, care a dominat-o pe Dinamo, chiar dacă n-a marcat contra "cîinilor" şi a scos doar un 0-0, apoi a distrus-o pe CFR, 5-0 la Cluj, mai tare îl sperie pe Răzvan Lucescu. Antrenorul crede că seria dezastruoasă în care echipa lui a pierdut la rînd partide cu Chiajna, cu Ceahlăul şi cu Braşov s-a datorat tocmai unui anunţ pe care el îl făcuse: "Am comis greşeala de a spune că ne batem pentru titlu şi echipa mea n-a mai rezistat presiunii".

472880-clasament-top5.jpg

Declaraţie halucinantă a lui Stoichiţă despre ultimele 9 etape:
"Lotul Stelei e făcut pentru astea două luni care au mai rămas de jucat. E un lot foarte bun, dar subţire":)

"E clar că alte lucruri au dus-o pe CFR Cluj pe primul loc, nu Jorge Costa. Nouă chiar ne pare rău că am bătut cu 5-0 în Gruia. Mai bine am fi cîştigat cu 1-0, dar rămînea portughezul pe bancă!" (Constantin Zotta, preşedinte Rapid)

"Pe mine cel mai tare mă sperie Rapidul acum. Am fost şocat să-i văd pe giuleşteni cum au călcat-o în picioare pe CFR, dar mă gîndesc că ei au obiceiul de a se îneca la mal" (Gigi Becali, patron Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
detoatepttoti
detoatepttoti  •  10 Aprilie 2012, 21:42
Postat de zaqqq pe 10 Aprilie 2012, 14:50

:))) adevarul este ca nu e nici una mai breaza la alta...sincer, dupa turul campionatului chiar credeam ca e anul lui Dinamo...au facut-o lata iarasi...ca de obicei...e clar ca nu au cum sa-l ia...sunt depasiti de situatie...celelalte sunt de acelasi calibru...cu suisuri si coborasuri, vedem ce iese...cred ca e in 3 doar, cfr, steaua si rapid se mai bat la titlu.

steaua si rapid lupta la titlu, cfr daca ar incerca sa lupte cinstit pierde categoric, ei fura... FORZA STEAUA!!! felicitari dinamo cea mai proasta echipa din 2012 :))

scorpionul1923
scorpionul1923  •  10 Aprilie 2012, 20:13

halucinant nu e ce a spus stoichita...e titlul vostru: steaua e avantajata ca joaca cu echipele cele mai tari din campionat :))) sunteti dincolo de penibil. steaua "a dominat inclusiv meciurile în care a remizat:...contra giuleştenilor a avut superioritate numerică în finalul partidei..." (deci nu se spune "steaua numai datorita unei eliminari din tabara rapidista a scapat cu un egal pe teren propriu, intr-un meci dominat pana la eliminare de echipa visinie"...)...si nici macar nu ma leg de arbitrajul "zeros" :D realitatea nu o puteti schimba prin minciuni decat o perioada limitata de timp (si pentru o audienta care se declaseaza inghitind asemenea mistificar

vendetta87
vendetta87  •  10 Aprilie 2012, 16:30
Postat de juveale pe 10 Aprilie 2012, 15:00

luam 9 puncte din urmatoarele 3 etape si jucam de parca suntem barcealona si lucescu guardiola tikiii takaaa barcealonaaaa =)))))))

mai usor cu entuziasmul ca noi avem obiceiul ca dupa un meci cum a fost asta de la cluj sa o dam in bara..tare mi-e frica de meciurile cu vaslui si sibiu

Vezi toate comentariile (76)
Comentează