FOTBAL  »  Superliga  »  REGULA U21

Echipele din Liga 1 au de unde alege » Cum arată "11"-le celor mai buni jucători u21

Dinamo și Viitorul sunt două dintre echipele cu cei mai mulți jucători sub 21 de ani în lot // FOTO: Alex Nicodim
Dinamo și Viitorul sunt două dintre echipele cu cei mai mulți jucători sub 21 de ani în lot // FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2016 16:03

Fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă permanent pe teren minimum un jucător eligibil pentru "naționala" de tineret. LPF și-a consumat încă o șansă în Comitetul Executiv al Federației. FRF a respins ieri cel mai recent protest al majorității cluburilor.

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor prezintă toate informațiile despre regula care a creat scandal în Liga 1

Regula e unică în Europa, nu mai există în niciun campionat de nivel bun. Și încurcă echipele, care trebuie să aibă în lot mai mulți fotbaliști sub 21 de ani, cel puțin patru, pentru a putea "jongla" cu ei de-a lungul partidelor. 

Echipele din Liga 1 au mulți tineri de valoare la dispoziție, iar GSP îți prezintă echipa celor mai buni jucători care sunt eligibil pentru regula u21.

Echipa jucătorilor u21: V. Cojocaru (Steaua) - Hodorogea (Viitorul), A. Miron (Botoșani), Nedelcearu (Dinamo), St. Filip (Dinamo) - R. Marin (Viitorul) - D. Rotariu (Dinamo), Ad. Păun (CFR), Fl. Tănase (Viitorul) - Tudorie (Steaua), A. Ivan (U Craiova)

Citește materialul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală și altă toate informațiile despre această regulă și ce înseamă ca un jucător să fie eligibil pentru regula u21.

Alte subiecte exclusiv print:

După un sezon în care a trăit șocurile vieții sale, Rotariu își povestește frământările: "Puţine persoane cred că au experimentat o astfel de situaţie"

Steaua e echipa Anamariei! 8 dintre primii 11 jucători sunt sub contract cu soția lui Reghe
Cifre excelente ale lui Reghe » Cel mai tânăr antrenor, dar cel mai eficient!
Cele mai tari ponturi sunt doar în ziar! Mizează pe noi și câștigă!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (14)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  24 Iulie 2016, 11:40

Regula corecta ce trebuie aplicata in mod unitar la nivelul tuturor diviziilor, inclusiv divizia A, e,obligatoriu, pe tot parcursul meciurilor a minim 2 jucatori sub 18 ani la inceputul anului cand incepe anul competitional respectiv, intr-un fel U19. Varianta implementata acum de FRF la liga1 si la celelalte ligi sufera deoarece e neunitara si poate genera relative confuzii in aplicare si in masa mare a microbistilor care sustin fenomenul. In plus se pare datorita puternicei opozitii a unor patroni inbarligati cu interesele unor impresari neloiali intereselor fotbalului romanesc ci buzunarului propriu FRF se pare ca desi cunoaste varianta finala corecta a acestei reglementari a preferat sa aplice sistemul taierii cozii cainelui cum se zice in mai multe etape pentru a evita un conflict ireductibil cu opozantii cat si cu publicul adeseori manipulat si care natural fara explicatii justificatoare complexe si detaliate, neobisnuit cu noutatea acestei reglementari care intradevar e premiera mondiala trebuie sa-si ridice nivelul de intelegere a fenomenului fotbalistic la un alt standard. FRF cred ca ar trebui sa vina in presa cu un puternic mesaj in acest sens, ofensiv, si presa, mass-media ar trebui pe aceasta reglementare sa faca un parteneriat onest cu FRF-ul pentru binele fotbalului.

zidane92
zidane92  •  23 Iulie 2016, 19:13

Clubul care va juca in Europa din postura de vicecampioana a tarii este FOTBAL CLUB STEAUA si atat , denumirea corecta aceasta este nu FCSB ,NU fotbal club steaua bucuresti nu fc steaua bucuresti sau cum vreti voi sa mai numiti clubul! Asa este corect! Revenind la fotbal doresc multa bafta echipei vicecampioane, cat si astrei si celorlalte echipe romanesti pandurii si viitorul caci e nevoie de puncte si inca un an fara echipe in grupe e un dezastru, oricum nici Dinamo nu va putea ajuta prea mult la anul caci noi nu mai avem coeficient european in ultimii 5 ani avem doar un play-off cu 2 infrangeri cu harkov si vom intra cu coeficientul de tara deci vom juca si noi cu gent /sassuolo/west ham sau saint etienne din primul meci !

zidane92
zidane92  •  23 Iulie 2016, 19:07
Postat de randoom_._ pe 23 Iulie 2016, 18:49

plus ca,macar de s-ar juca cinstiti. steliano filip are 22 de ani. de unde sub 21?

Regulamentul spune asa *** : Echipele din liga 1 sunt obligate sa aiba continuu pe parcursul jocului minim un jucator nascut dupa data de 1 ianuarie 1995 intelegi ***? Daca tu si cu gesepistii sunteti prea prinsi d***u mai comentati nu exista in regulament exprimarea: "jucator sub 21 de ani" ci " jucator nascut dupa 1 ianuarie 1995" Mai puneti ba mana si cititi si altceva decat asul de trefla si dupa aveti pretentia sa comentati si sa aveti dreptul de a fi partasi la o discutie serioasa. Asta e prima problema iar filip nu e jucatorul lui Dinamo care e in regula respectiva inteligenta TA ci dorin rotariu! a DOUA PROBLEMA:Daca tot s-a umflat samanta corectitudinii si a respectarii legilor in sustinatorii FOTBAL CLUB STEAUA de ce nu va manifestati si impotriva incalcarii ROAF pe care o face clubul vostru!Potrivit ROAF o echipa poate avea in denumire doar localitatea IN CARE ARE SEDIUL SOCIAL ATENTIE SEDIUL SOCIAL????????!!!!!!!! DECI VOI VA PUTETI NUMI DOAR FOTBAL CLUB STEAUA SI ATAT SAU FOTBAL CLUB STEAUA MOGOSOAIA, DENUMIREA DE FOTBAL CLUB STEAUA BUCURESTI PRESCURTAT FCSB NU MAI E POSIBILA LEGAL SI DE ACEEA LA FRF SI LPF NU MAI EXISTA, INSA PRESA GIGISTA O FOLOSESTE IN CONTINUARE PROFITAND DE PROSTIA PROVERBIALA ROMANEASCA! P.S eu am tot anuntat aceasta problema si am fost facut frustrat cum *** vreti sa progreseze tara asta daca in 2016 UN OM CE CERE RESPECTAREA LEGII E PORCAIT SI JIGNIT?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează