FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

FOTO Ultimul transfer de la Dinamo, gata de debut » Ce număr va purta Edgar Ié

Edgar Ie, înregistrat la LPF de Dinamo
Edgar Ie, înregistrat la LPF de Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 18:34 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 22:44

Dinamo a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare înregistrarea fundașului central Edgar Ié (29 de ani) la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Jucătorul din Guineea-Bissau va fi în lotul echipei pentru meciul din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc vineri, 23 februarie, de la 20:00.

Edgar Ié este ultimul jucător legitimat de Dinamo în această perioadă de mercato și vine să acopere postul de fundaș central, acolo unde antrenorul echipei, Zeljko Kopic (46 de ani), utilizează un sistem cu trei apărători. Tehnicianul i-a făcut portretul fundașului pentru GSP.

Revine o echipă de tradiție: „În scurt timp va fi o forță a fotbalului românesc. S-a rezolvat dreptul de promovare, se construiește și un nou stadion”
PROIECT
Revine o echipă de tradiție: „În scurt timp va fi o forță a fotbalului românesc. S-a rezolvat dreptul de promovare, se construiește și un nou stadion”

Edgar Ié, în lotul lui Dinamo pentru meciul cu CFR Cluj

Edgar Ié a fost înregistrat.

Transferul fundașului central Edgar Miguel Ié a fost înregistrat de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Edgar Ié va evolua cu numărul 32 la Dinamo și ar putea debuta în tricoul alb-roșu etapa următoare, la Cluj-Napoca, în meciul cu CFR.

Lotul roș-albilor va pleca mâine spre Cluj-Napoca, cu avionul, urmând să se instaleze la Hotel "Golden Tulip", unde este programată și sesiunea de poze și autografe alături de fanii din Ardeal.

- Comunicat Dinamo București

Ultimul transfer de la Dinamo, gata de debut » Ce număr va purta Edgar Ié
Edgar Ié, înregistrat de Dinamo la LPF, foto: facebook Dinamo București

Edgar Ié, noul jucător al „câinilor”, îi are concurenți pe postul de fundaș central pe Darko Velkovski (28 de ani), Josue Homawoo (26 de ani), Răzvan Patriche (37 de ani) și Ricardo Grigore (24 de ani). Cel mai probabil, Ié îl va înlocui pe Răzvan Patriche în echipa gândită de Zeljko Kopic.

În acest caz, rămâne de văzut cine va prelua banderola de căpitan, după plecarea brazilianului Lucas în Vietnam.

Edgar Ié a reprezentat Portugalia, într-un amical arbitrat de Sebastian Colțescu, acum joacă pentru Guineea-Bissau

Edgar Ié a crescut la academia lui Sporting Lisabona, apoi a fost achiziționat de Barcelona pentru 1,75 milioane de euro, în vara lui 2012. Are un meci la prima echipă a „extratereștrilor”, în Copa del Rey. Plus alte 48 de meciuri la Barcelona B.

Ulterior, a jucat în campionate importante, a fost la Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord și Bașakșehir. A evoluat în Europa League și în Conference League.

În 2017, pe când avea 23 de ani, a evoluat într-un meci amical la seniori, pentru Portugalia, cu Arabia Saudită, scor 3-0, partidă arbitrată de Sebastian Colțescu. A intrat în locul lui Pepe și a jucat 35 de minute.

Ulterior, în vara lui 2023, a ales să reprezinte Guineea-Bissau. A adunat două selecții. Pentru această selecționată a jucat în urmă cu o lună, pe 22 ianuarie, în Cupa Africii, fiind integralist contra Nigeriei (0-1).

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Andrei Nicolescu a dezvăluit la GSP Live că mai mulți jucători ai lui Dinamo au contracte asemănătoare cu cel avut de Lucas Alves

Citește și alte știri:

Antrenorul principalei favorite la promovarea în Superligă șochează: „Atât e salariul maxim! Știu că pare absurd”
PROMOVARE
Antrenorul principalei favorite la promovarea în Superligă șochează: „Atât e salariul maxim! Știu că pare absurd”
S-a terminat ședința de 3 ore de la Universitatea Craiova » Anunțul lui Rotaru: „Momentul ZERO pentru echipă!”
CSU Craiova
S-a terminat ședința de 3 ore de la Universitatea Craiova » Anunțul lui Rotaru: „Momentul ZERO pentru echipă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
CN72
CN72  •  21 Februarie 2024, 23:32

Il are concurent pe Rici Grigore, zice gazeta :) sa speram ca va fi inca un transfer reusit. Dar ca si la Gnahore si ceilalti, vor trebui cateva etape pana sa ne dam seama.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează