FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Edgars Gauracs avertizează: "Vin la Rapid să bat Steaua şi Dinamo!"

Edgars Gauracs, Gauracs, Rapid
Edgars Gauracs, Gauracs, Rapid

Articol de - Publicat sambata, 23 ianuarie 2010 00:00

Gauracs ştie totul despre noua sa echipă şi le face o promisiune fanilor din Giuleşti

Grantul a izbutit în sfîrşit primul transfer al iernii. Ieri, Copos şi-a dat acordul pentru achiziţionarea letonului Edgars Gauracs (21 de ani), de la Ventspils, vicecampioana Letoniei. Vîrful va fi împrumutat pînă la vară pentru 50.000 de euro, urmînd ca la finalul acestei perioade, Rapid să-l poată achiziţiona definitiv pentru încă 450.000 de euro. "Actele sînt semnate, nimic nu se mai poate întîmpla", a zis Florin Manea, cel care l-a propus în Grant.

- Cum e, Edgars, eşti deja jucătorul Rapidului?
- Sînt foarte fericit că s-a rezolvat toată situaţia asta. Nu mai suportam incertitudinea. M-am bucurat foarte mult cînd m-a sunat impresarul meu şi mi-a zis că s-au înţeles cele două cluburi. Cu mine nu au fost probleme, mi-am dat acordul de la început. Duminică seara sînt la Bucureşti, iar luni o să fac primul antrenament.

- Ce informaţii ai despre viitoarea ta echipă?
- M-am interesat şi am aflat multe lucruri. Ştiam că e o formaţie de tradiţie în fotbalul românesc, dar de cînd am aflat de interesul Rapidului am căutat foarte mult pe internet. Pot spune că, la ora actuală, cunosc totul despre acest club. Sînt la curent cu toate informaţiile ce apar pe net.

- Îţi va fi greu să recuperezi, colegii tăi au început deja pregătirea?
- Am văzut pe net nişte poze cu ei alergînd prin zăpadă, dar nici eu nu am stat degeaba. M-am antrenat de unul singur în fiecare zi. Ştiam că trebuie să fiu pus la punct din punct de vedere fizic pentru a nu dezamăgi.

- Care e principalul tău obiectiv în Giuleşti?
- Să joc foarte bine şi să batem Steaua şi Dinamo! Ştiu că acestea sînt principalele noastre rivale. Aaa, şi să iau titlul!

"Ştiu că fanii rapidişti sînt foarte pătimaşi, am văzut pe internet că fac o atmosferă incredibilă în tribune. Abia aştept să-i fac fericiţi"
EDGARS GAURACS, atacant

10 goluri în 12 meciuri a marcat Gauracs pentru "naţionala" de tineret a Letoniei. La Ventspils are o singură reuşită în 7 partide

6.000 de euro pe lună va încasa letonul pînă la vară, cînd îşi va putea renegocia contractul dacă va fi oprit

CV Edgars Gauracs
- s-a născut pe 10 martie 1988
- are 1,88 m şi 79 de kg
- a reuşit un hattrick anul trecut în Letonia - România (5-1)
- a mai jucat la Dizvanagi (2006), Ascoli (2006-2009) şi Ventspils (2009)

Cum se vede Gauracs
Într-un interviu apărut în urmă cu puţin timp în ţara natală, Edgars a vorbit despre calităţile şi defectele sale: "Îmi place să joc vîrf împins, sînt un atacant de careu. Am un joc bun de cap, e şi normal la înălţimea mea, dribling în regim de viteză, plasament şi simţul porţii. În privinţa punctelor slabe aş prefera să-i las pe alţii să vorbească despre asta, dar cred că mai trebuie să lucrez la preluări".

Atac U21
După plecarea lui Joao Paulo (29 de ani), giuleştenii au rămas în lot doar cu atacanţi tineri, proveniţi de la echipa a doua. Manea va miza în retur pe o ofensivă din care ar putea face parte: Ioniţă (20 de ani), Creţu (21 de ani), Răduţă (21 de ani), Dobroiu (21 de ani) şi noul sosit, Gauracs (21 de ani). Favorit la titularizare rămîne Ioniţă, marcator a 6 goluri în turul campionatului.

Noutăţi din Giuleşti
- Azi, de la ora 11:00, Lazăr şi compania vor disputa o partida de pregătire cu Juventus Colentina. Meciul se va disputa pe terenul formaţiei din Liga a III-a.
- Alb-vişiniii şi-au stabilit amicalele din cantonamentul din Antalya (1-12 februarie): Jagellonia Bialystok (Polonia), Banik Ostrava (Cehia), Arsenal Kiev (Ucraina) şi Vorskla Poltava (Ucraina).
- Rapidiştii mai ţintesc încă doi fotbalişti în această iarnă: Ilie Iordache, de la AEK Atena, şi Dacian Varga, de la Sportul. Ambii sînt doriţi împrumut pînă la vară.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
fc_rapid_nr1
fc_rapid_nr1  •  23 Ianuarie 2010, 13:38

bumbi..se pare ca tu nai inteles ca locu nostru e in div A..pe locrule 1-3..nu ca dinamo sau steaua:)..fara suparare..steaua nu merita sa fie in primele 5 locuri..la fel si dinamo..asta e..vom vedea noi cine va fi noua campioana..shi cine nu merita sa ramana in div A..

fc_rapid_nr1
fc_rapid_nr1  •  23 Ianuarie 2010, 12:48

Cum sa nu se bage in seama "stelele":)

steaua1986forever
steaua1986forever  •  23 Ianuarie 2010, 12:37

Ce stiu sa faca cel mai bine rapidistii? Sa injure. Vezi exemple mai jos. P.S Pacat ca pe net nu se poate si scuipa, ca si la asta sunt "experti". Pana una alta raman cu injuraturile.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează