FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Ce ar putea urma pentru Edi Iordănescu, după despărțirea de FCSB » De ce ar fi provocat ruptura cu echipa lui Becali

Articol de - Publicat marti, 16 noiembrie 2021 08:03 / Actualizat marti, 16 noiembrie 2021 09:28

Edi Iordănescu, fostul antrenor al celor de la FCSB, a intrat în cursa pentru funcția de selecționer, surse din lumea fotbalului susținând că ar fi provocat ruptura de Gigi Becali pentru a ajunge la națională. 

Lumea fotbalului este în fierbere, se fac liste, se avansează diverse nume pentru succesorul lui Rădoi: Adrian Mutu, Gică Hagi, Loți Boloni, Edward Iordănescu, Dan Petrescu, Costel Gâlcă.

Surse apropiate echipei naționale susțin că primul pe lista preferințelor federalilor ar fi fostul antrenor de la U21, cel care a condus „tineretul" la Euro 2021, unde nu a pierdut niciun meci în grupe. 

FRF s-a orientat rapid: Adrian Mutu, marele favorit să-l înlocuiască pe Rădoi » Plusuri, minusuri și cine mai e pe lista lui Burleanu
ROMÂNIA
FRF s-a orientat rapid: Adrian Mutu, marele favorit să-l înlocuiască pe Rădoi » Plusuri, minusuri și cine mai e pe lista lui Burleanu

Budescu, doar un pretext pentru Edi Iordănescu

Dar se vorbește tot mai insistent și de Edward Iordănescu care, coincidență sau nu, s-a despărțit de roș-albaștri chiar în ziua în care Rădoi a anunțat, după ratarea barajului, că nu va mai continua la națională.

Gigi Becali a sugerat asta, dar și respectivele surse, care susțin că „Edi avea acea clauză, dar el l-a și provocat pe Gigi Becali să erupă, ca să aibă motiv să plece. Patronul i-ar fi spus că dacă îl folosește pe Budescu și vede că joacă numai cu exterioare și călcâie, să nu-l țină mai mult de o jumătate de oră în teren. 

Or, cu FC Voluntari l-a scos abia spre minutul 70. Știa că Gigi Becali nu va mai suporta asta. Și de aici a pornit totul. Pentru că avea semnale că ar putea să-i urmeze lui Rădoi la națională".

Edward Iordănescu a infirmat însă categoric această informație, spunând că „nu am, în momentul de față, nicio discuție cu nimeni, nu am o ofertă. Sub cuvânt de onoare spun că n-am vorbit cu nimeni de la federație în sensul ăsta, care s-a speculat și pe care domnia sa (Gigi Becali) a vrut să-l dea de înțeles. Sunt pregătit să renunț la licența de antrenor dacă cineva dovedește că mint".

Să aibă experiență de selecționer

Mai nou, în rândul Comisiei Tehnice, care urmează să se reunească, să discute și să facă o propunere președintelui Răzvan Burleanu, s-ar căuta ca succesorul lui Rădoi să aibă experiență ca selecționer, indiferent de nivel.

Iar din cei de pe listă Mutu, Hagi, Boloni și Gâlcă îndeplinesc acest criteriu. „Da, unii antrenează de mult la club, dar nu e totuna. Să fii selecționer e cu totul alt gen de antrenor", se discută, deocamdată în off, în respectivul for.

Și totuși, numele lui Edward Iordănescu pare să capete tot mai mult contur, chiar dacă nu îndeplinește acest criteriu. 

Mă gândesc că Edi a aranjat ceva cu federația și de asta a plecat de la FCSB. Așa cred, că are postul de selecționer aranjat la FRF, altfel nu pleca 
- Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

VIDEO Gigi Becali le-a citit jurnaliștilor ultimul mesaj trimis lui Edi Iordănescu: „Cum să faci așa ceva?

Citește și: 

Gigi Becali a anunțat salariul lui Toni Petrea și a confirmat dezvăluirile făcute de GSP.ro: „Da, da! Eu am ordonat, a fost psihologic!”

„Mi-a închis gura, n-am avut ce să-i mai spun” » Borcea dezvăluie ce a vorbit cu Gigi Becali, după evenimentele haotice de la FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (25)
633555594677489
Marius Cornel Schiopu  •  16 Noiembrie 2021, 20:51

În cursă s-au mai înscris cu șanse mari Ad. Văsâi (U19) și Fl. Bratu (U21).

mosvasile
mosvasile  •  16 Noiembrie 2021, 18:31
Postat de coco1987 pe 16 Noiembrie 2021, 09:55

Vezi ca exista concursuri pentru scenaristi, dar sunt pe alte siteuri. Hai sa iti zic ceva, tu daca ai fi Edi si ai pleca de la FcSb, echipa cu f multi fotbalisti tineri si talentati, si ai ajunge selectioner, nu ti-ai face echipa in jurul respectivilor tineri pe care i ai avut pana de curand elevi si pe care ii cunosti f bine ce pot si ce nu pot, si asta fara niciun aranjament cu becali? Eu cred ca da, este clar certat cu Becali si totodata da, daca ajunge la nationala, va lua jucatori de la Fcsb, fiindca, ce sa vezi, e normal, sunt talentati si sunt fostii lui jucatori.

E clar!Inseamna ca urmeaza la nationala(daca se razgandeste Edy)...Toni Petrea!Bineinteles dupa o„cearta”cu GG!Dar cum se face ca la nationala nu sunt convocati si Petrila si Costache de la CFr si Miculescu de la UTA-care si ei sunt tineri si talentati?!Iar pe Rotariu(cand era la Dinamo)iar nu-l vedea Vochin„purtatorul de cuvant”al lui Daum!

mosvasile
mosvasile  •  16 Noiembrie 2021, 18:26
Postat de florar pe 16 Noiembrie 2021, 11:31

Nu stiu pe ce lume traiti...Eu imi amintesc ca Federatia s a rugat de Becali sa lase jucatori la loturi nu invers...

Numai la meciuri amicale- cu echipe fara„vizibilitate”!Dar la turneele finale„tata Puiu”l-a luat pana si pe Chipciu care era...rezerva la fcsb,iar GG voia sa-l vanda!!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează