FOTBAL  »  Superliga  »  TOP EFICIENŢĂ

Ei sînt cei mai eficienţi jucători din sezonul recent încheiat! Contestatul Budescu e cel mai ofensiv! Care sînt cei mai buni tineri

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 06 iunie 2014 22:19

Liga 1 şi-a mai consumat un sezon. Steaua a reuşit să cîştige cel de-al 25-lea titlu din istorie. Deşi a fost un sezon pe care l-a dominat clar, nu mai este un singur jucător care s-a remarcat, fiind un an în care fiecare a pus umărul pentru acest titlu. 

Cel mai ofensiv jucător al acestui sezon este Constantin Budescu, care în cele 28 de jocuri pe care le are, a contribuit la 23 de reuşite ale echipei sale. A înscris de 13 ori şi a oferit 10 pase decisive.

Chiar dacă a plecat în iarnă, Eric de Oliveira a rămas pe locul 2, în 18 jocuri contribuind la 20 de goluri. A punctat de 11 ori şi a oferit 9 pase de gol.

Golgheterul Ligii 1 e pe 3. A ajutat echipa la 18 goluri. A punctat de 15 ori şi a dat doar 3 pase decisive. 

Primul stelist e abia pe 6

Cel mai ofensiv fotbalist al campioanei e abia pe locul 6. Adi Popa a fost decisiv la 14 dintre golurile Stelei. A înscris de 7 ori şi a oferit tot atîtea pase decisive. 
Deşi a venit în iarnă, Keşeru l-a egalat pe Piovaccari, cei doi împărţind locurile 9-15 cu Marian Cristescu, Hadnagy, Andrei Cristea şi Marquinhos.

Ambii au contribuit la 12 goluri. Keşeru a punctat de 8 ori şi a oferit 4 pase decisive. Italianul a înscris 10 goluri, dînd doar două pase de gol.

Ei sînt jucătorii cu medii ale eficienţei excelente

GSP.RO a calculat şi care au fost cei mai eficienţi jucători din Liga 1 în 2013/14. Astfel, s-au luat în calcul contribuţia la goluri şi numărul de meciuri, cu menţiunea că în top au fost incluşi doar jucătorii care au participat în o tremie din jocuri.

Eric este primul, cu o medie a contribuţiei de 1,11. Budescu este pe doi, cu 0,8, iar surprinzător, pe 3 este Keşeru, cu 0,7. Atacantul adus de Steaua în iarnă a evoluat destul de puţin, fiind rareori titular, însă mereu a dat randament din postura de rezervă.

Ţucudean, primul dinamovist! Atacantul e abia al 15-lea în top

Deşi Dinamo a terminat pe locul 4, jucătorii lui Flavius Stoican nu au rupt gura tîrgului.

Primul jucător în acest top al eficienţei din lotul lui Dinamo este George Ţucudean. Aflat pe locul 15 în top, Ţucudean are o medie a contribuţiei la goluri pe meci de doar 0,45.

Florin Tănase şi Sergiu Negruţ, cei mai buni tineri

Născut în 1994, Florin Tănase este cel mai bine clasat tînăr în acest top. fiind pe locul 11, puştiul Viitorului are o medie a contribuţiei la goluri pe meci de 0,41, fiind peste fotbalişti precum Ferebory Dore, Yazalde sau Cosmin Matei.

Sergiu Negruţ, care e născut în 1993, se află şi el pe locul 24 în top. Media contribuţiei acestuia este ceva mai mică, de doar 0,38. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mateiserban
mateiserban  •  07 Iunie 2014, 13:49

Trebuie luate in considerare minutele jucate nu numarul de meciuri. Degeaba sunt 2 jucatori ambii cu 15 goluri si assisturi in 30 de meciuri daca unul a jucat 2000 de minute si altul doar 1200.

bamse1901
bamse1901  •  06 Iunie 2014, 22:28

pacat ca nu e mai tanar dar are sansa lui si totusi nu e chemat la national

Vezi toate comentariile (2)
Comentează