FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Ele decid campioana! » Nou-promovatele, piedici în calea granzilor în lupta pentru titlu

Opriţa exultă după ce Petrolul a învins-o cu 3-1 pe Dinamo chiar în Ştefan cel Mare.
Opriţa exultă după ce Petrolul a învins-o cu 3-1 pe Dinamo chiar în Ştefan cel Mare.

Articol de , - Publicat vineri, 13 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 13 aprilie 2012 13:16

O vorbă din fotbal spune că titlul se decide în meciurile cu echipele mici. Fapt confirmat şi în acest sezon. Ceahlăul, Petrolul, Sibiu, Mioveni şi Chiajna sînt echipele care nu o dată au pus probleme granzilor.

CFR Cluj e lider în campionat şi se poate mîndri că a scos 13 puncte din 15 posibile în meciurile jucate cu echipele nou-promovate. Singurul pas greşit a fost în meciul cu Petrolul, scor 1-1. În plus, clujenii încep abia azi seria meciurilor din retur cu echipele promovate la începutul acestui sezon.

Teoria se confirmă şi în privinţa lui Dinamo. În tur, gruparea din Ştefan cel Mare a cîştigat toate meciurile cu echipele venite din Liga B şi a fost o lunga perioadă lider în clasament. În retur, jocul "cîinilor roşii" a început să scîrţîie, iar de acest lucru au profitat şi echipele mici. Cel mai bun exemplu: victoria Petrolului cu scorul de 3-1 în Groapă.

Rapid se află cam pe aceeaşi traiectorie cu Dinamo. În tur a făcut maximum de puncte în meciurile cu echipele nou-promovate, dar în retur a suferit înfrîngeri neaşteptate în meciurile cu Chiajna (0-1) şi Ceahlăul (1-2).

Nici Steaua nu a reuşit să scoată maximum de puncte în meciurile cu echipele mici. Gruparea din Ghencea s-a împiedicat de Voinţa Sibiu (1-1) şi Ceahlăul (0-1).

Oţelul e singura echipă care a disputat toate meciurile cu echipele nou-promovare atît în tur, cît şi în retur. Gălăţenii au scos 18 puncte din 30 posibile.

Vaslui mai are şi ea un singur meci de disputat, sîmbătă, pe teren propiu, cu Mioveni. Jucătorii lui Porumboiu au pierdut şi ei opt puncte din 27 posibile.

Ce au făcut granzii cu echipele nou promovate:
CFR: 13 puncte din 15 posibile
Dinamo: 15 din 18
Steaua: 16 din 21
Rapid: 18 din 24
Vaslui: 19 din 27
Oţelul: 18 din 30

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează