FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

Elisabeta Lipă va renegocia asocierea cu FC Dinamo: "Alt contract!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iulie 2010 00:00

Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo, spune că "după ce se va finaliza noua organigramă din MAI, vom renegocia termenii asocierii cu FC Dinamo".

În 2002, CS Dinamo şi FC Dinamo încheiau un contract de asociere. Unul păgubos pentru Clubul Sportiv, dar profitabil pentru cel de fotbal, după cum reiese din ultimul raport al Comisiei de Cenzori. Conform acestuia, CS Dinamo, care a intrat în asociere cu două baze sportive, cea din şos. Ştefan cel Mare şi cea de la Săftica (terenuri, tribune, în totat 140.000 de metri pătraţi), s-a ales cu datorii, plătite din bugetul de stat: 3,2 miloane RON în perioada 2003-2009, fiindcă FC Dinamo nu şi-a plătit utilităţile. În această perioadă, FC Dinamo a achitat doar chiria pentru cele două baze, 3.000 de euro pe lună!

"FC Dinamo nu mai e club sportiv"
Mai mult, Raportul Curţii de Conturi susţine că asocierea CS Dinamo - FC Dinamo nu mai respectă termenii iniţiali ai contractului.  În 2005 s-a format SC Dinamo 1948 SA. Aceasată societate s-a asociat cu FC Dinamo, care are 14,4 la sută din acţiuni. Ca să poată obţine licenţa de la FRF, SC Dinamo 1948 SA a preluat de la FC Dinamo echipele de seniori şi de juniori precum şi dreptul de folosinţă a celor două baze sportive.

Concluzie Curtea de Conturi: FC Dinamo şi-a pierdut atributele de club de fotbal, iar gruparea s-a transformat într-un prestator de servicii pentru SC Dinamo 1948 SA. În acest fel, nu se mai poate îndeplini obiectivul iniţial al asocierii, «promovarea activităţii sportive de performanţă a celor două cluburi», pentru că FC Dinamo nu mai are sportivi. De aceea, pentru intrarea în legalitate, recomandăm CS Dinamo să renegocieze termenii asocierii sau să denunţe vechiul contract".

Schimbări din toamnă
Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo din 2009, a confirmat că asocierea cu FC Dinamo nu mai poate fi de actualitate: "De cînd am preluat eu CS Dinamo, cei de la fotbal şi-au plătit la zi toate utilităţile. Dar Clubul Sportiv va fi preluat de Direcţia generală de logistică a Ministerului de Interne. Cînd noua organigramă va fi stabilită, prin septembrie, vom face un alt contract de asociere cu fotbalul"

"Poate că în 2002 acelea erau condiţiile şi nu se putea face mai mult. Dar vrem ca o dată cu noul contract de asociere cu FC Dinamo să obţinem mai mulţi bani"
Elisabeta Lipă, preşedinte CS Dinamo

Sînt în proces din 2005
Pentru datoriile acumulate de FC Dinamo, prin neplata utilităţilor, în valoare de 3,2 milioane RON, în 2005, CS Dinamo a dat în judecată clubul de fotbalul. "Banii ăştia nu intră la Clubul Sportiv, ci se vor duce la bugetul de stat, de unde au şi fost achitaţi. Sperăm să nu se mai dea prea multe termene şi să se rezolve cît mai curînd această problemă", a spus şefa CS Dinamo, Elisabeta Lipă.

"Curtea de Conturi nu a fost informată că FC Dinamo a adus un aport de 3 milioane de euro în dezoltarea bazei din şos. Ştefan cel Mare. Vom depune actele şi vom continua asocierea cu CS Dinamo"
Marian Albu, director economic FC Dinamo

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close