FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Energie la U Cluj? Unul dintre "băieţii deştepţi" vrea pachetul majoritar! Mai există o ofertă-SURPRIZĂ

Bogdan Buzăianu (foto: nicolaebuzaianu.wordpress.com)
Bogdan Buzăianu (foto: nicolaebuzaianu.wordpress.com)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 03 octombrie 2012 14:05

Fraţii Buzăianu, fondatorii companiei Energy Holding, ar putea prelua pachetul majoritar de acţiuni la formaţia clujeană. Radu Enache, deţinătorul lanţului hotelier Continental, se află şi el în cărţi pentru patronatul clujenilor


În haosul de la Universitatea au apărut deja primele speculaţii despre un posibil nou investitor care să preia clubul, ajuns într-o situaţie critică. Actual primar al Clujului, Emil Boc, s-a confesat unor apropiaţi că a demarat discuţii cu mai mulţi oameni de afaceri dispuşi să investească în "şepcile roşii". Printre aceştia se află şi fraţii Buzăianu, Bogdan şi Constantin, fondatorii Energy Holding, primii traderi privaţi de energie electrică din România.

Bogdan Buzăianu (43 de ani) are o avere estimată la 90-100 de milioane de euro, deţine case de vacanţă în Monaco şi Elveţia şi a fost supranumit de preşedintele Traian Băsescu unul dintre "băieţii deştepţi" din energie. În 2010, Buzăianu şi-a permis un capriciu de ziua lui. A chemat formaţia U2 să-i cînte la Monaco, concert privat care l-a costat 650.000 de euro. Compania Energy Holding a sponsorizat Universitatea Cluj în 2009, în anul în care pachetul majoritar de acţiuni la "şepcile roşii" a fost preluat de Florian Walter.

Walter vrea 1,5 milioane de euro
Un alt nume vehiculat pentru patronatul Universităţii este acela al bucureşteanului Radu Enache (62 de ani), deţinătorul Hotelurilor Continental. Averea acestuia se cifrează tot în jurul a 90 de milioane de euro. Pachetul majoritar de acţiuni la "U", respectiv 98%, este deţinut în prezent de Ioan Mărginean, mîna dreaptă a lui Florian Walter. Suma solicitată de acesta pentru cedarea acţiunilor este de 1,5 milioane de euro. Mîine este programată Adunarea Generală a Acţionarilor la clubul clujean, şedinţă în care ar putea fi făcute publice numele oamenilor de afaceri interesaţi să investească la "U".

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (24)
dan_racivitan2003
dan_racivitan2003  •  04 Octombrie 2012, 08:17

ce tot vorbiti de stadion bai franarilor? Terenul pe care se afla stadionul a fost donat primariei de Iuliu hatieganu primul patron al Universitatii in 1919 in scopul construirii unui stadion pt Universitatea. Asa ca normal ca are prioritate Universitatea. cat despre bani publici ,as vrea sa ii intreb pe franari daca ei au platit cumva taxe si impozite la Cons Judetean ? daca plateau acolo mai ziceam dar asa mucles.

sergiulix
sergiulix  •  03 Octombrie 2012, 23:42
Postat de zamfir92 pe 03 Octombrie 2012, 19:59

Situatia e mai complicata pentru ca noul stadion s-a construit in locul lui Ion Moina. Ei au demolat stadionul lui U, nu au construit un al treilea stadion al orasului pentru care sa concureze U si CFR. E normal sa aiba U prioritate pe acest stadion.

Ma omule.. tu iti citesti commenturile dupa ce le scrii? Ion Moina a fost facut pe bani publici, la fel ca Dr. Cnstantin Radulescu, inainte sa fie cumparat de Paskany (inchiriat de fapt). Deci nu conteaza unde sa construit stadionul nou, in locul carui alt stadion (care, cum ti-am zis, tot pe bani publici s-a construit) sa construit sau cine a castigat cursa de cai acvatici din Honolulu, ca si CFR si U Cluj ar trevui sa aiba drept egal sa joace acolo. Bani publici se i-au si de la suporteru CFR-ist, si de la cel U-ist, si de la garda maghiara din cluj. Oricine da banu, poate juda linistit pe arena.... asta intr-o tara civilizata.

raresmondialu
raresmondialu  •  03 Octombrie 2012, 20:30

vrem investitor nu mascarici ,aveti grija !!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează