FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

S-a scurs un nou episod din "Dosarul transferurilor" » Următoarea înfăţişare e pe 8 iunie

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 11 mai 2011 15:28

UPDATE 15:11 S-a încheiat şi acest al 31-lea episod din Dosarul "Transferurilor". De această dată, Cristi Borcea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul transferurilor au scăpat de interogatoriu. Următoarea înfăţişare în acest dosar va fi pe 8 iunie, de la ora 11:30.

UPDATE 14:30
George Copos a fost învoit şi a părăsit sala de judecată, au rămas doar reprezentanţii săi. Lui Gică Popescu, în schimb, i-a fost interzis să părăsească sala.

UPDATE 13:30 După ce anchetatorii au intervievat mai mulţi oficiali de la Dinamo, Cătălin Munteanu a luat loc în boxa martorilor. Jucătorul din Ştefan cel Mare a spus însă că nu ştie nimic despre acuzele ce li se aduc lui Cristi Borcea, verilor Becali sau lui Gică Popescu.

"Nu ştiu dacă suma transferului meu la Salamanca a fost mai mare decît cea care a fost înregistrată. Nu ştiu nici dacă au fost firme intermediare, pe mine nu mă interesa decît faptul că voi juca în străinătate", a spus Cătălin Munteanu.

UPDATE 12:35
George Copos se consultă cu avocaţii săi şi face tot timpul completări la declaraţiile celorlalţi martori

UPDATE 15:20 Dennis Şerban a fost primul audiat de procurori.

"Procuratorii aveau comisioane din contractele noastre, pe vremea aceea contractele erau foarte mari. Noi negociam doar contractul, în rest habar n-am dacă impresarii mai luau comisioane ascunse. După CM din 1994, sumele provenite din transferurile fotbaliştilor mari au fost foarte importante pentru creşterea centrelor de copii şi juniori. Sunt unii oameni care s-au îmbogăţit din fotbal, iar alţii au cheltuit foarte mult", a spus Şerban.

UPDATE 12:15 Au început audierile, cu 45 de minute întîrziere.

UPDATE 11:45 Gică Popescu şi-a făcut şi el apariţia la tribunalul Bucureşti, dar a refuzat să dea declaraţii la intrarea în sala de judecată. Deşi era programat să înceapă la ora 11:30, procesul întîrzie. În sală se află deja toţi inculpaţii şi martorii citaţi.

UPDATE 11:30 La tribunal au ajuns în urmă cu cîteva minute şi Victor Becali şi Cristi Borcea. Acţionarul dinamovist s-a rezumat să declare la intrare "Lucrurile au fost demult clarificate, nu ştiu de ce ne mai cheamă".

George Copos şi-a făcut şi el apariţia, după ce a lipsit de la ultimele înfăţisări, dar patronul Rapidului nu a stat prea mult în tribunal. El a ieşit după numai cîteva minute.

UPDATE Primul care a sosit la tribunal a fost jucătorul lui Dinamo, Cătălin Munteanu, dar acesta nu a dat declaraţii. Jucătorul va fi întrebat despre transferul său de la Steaua la Salamanca, în 1998, în schimbul a 1.8 milioane de dolari

UPDATE Pe lîngă Cristi Chivu şi Dennis Şerban, la audierile de astăzi trebuie să se prezinte şi inculpaţii, adică Gică Popescu, Cristi Borcea, Victor Becali, Ion Sburlea (fost fotbalist) şi Marian Albu (fost trezorier FRF).

Astăzi are loc a 31-a înfăţişare în Dosarul Transferurilor, audierile fiind programate să înceapă la ora 11:30.

În acest dosar, opt oameni de fotbal sînt acuzaţi de evaziune fiscală. Printre aceştia se numără Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Ioan şi Victor Becali, dar şi Gică Popescu.

Printre numele care ar trebui să treacă astăzi pe la tribunal se regăseşte Cristi Chivu, jucătorul lui Inter Milano, Cătălin Munteanu, de la Dinamo, dar şi Dennis Şerban, fost jucător la Staeua şi Dinamo. Chiar dacă a fost citat ca martor, sînt şanse mici să-l vedem pe Chivu la tribunal, el fiind în Italia.

GSP.RO te ţine la curent cu desfăşurarea audierilor, de la ora 11:30!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (5)
montgomerry
montgomerry  •  11 Mai 2011, 14:00

Asta e justitia romana.Daca un nenorocit fura o paine,e condamnat in regim de urgenta,ca pericol social.Dar Copos,Borcea,Becali,mimisor,tata Jean,Gica Popescu etc. sunt stalpi ai societatii.Penibil.

ligax
ligax  •  11 Mai 2011, 13:58

Pai Gica Popescu, acum cativa ani, a mai avut ceva probleme cu niste comisioane. De ce nu ar fi si de data asta la fel?

vladutz13
vladutz13  •  11 Mai 2011, 12:40

Nu inteleg de ce lungesc treaba, toti sunt nevinovati!! :))))) Statul e de vina ca a pierdut 10-20 milioane :)))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează