FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Eric a trecut de problemele medicale pe care le-a avut şi a plecat azi la Belek

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2010 00:00

Trecerea de la plus 40 de grade la temperaturi cu minus l–a dat peste cap pe brazilianul Eric, acestuia făcându–i–se rău în timpul unui antrenament săptămîna trecută. Eric a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite la Institutul Inimii din Cluj. El a primit acceptul medicilor de a–şi continua pregătirea alături de restul lotului și a plecat spre Antalya în această seară.

Fotbalistul cariocas Eric de Oliveira le-a dat mari emoţii gaziştilor, săptămâna trecută. În timpul unui antrenament, după ce a încheiat o sesiune de alergări, brazilianului i s-a făcut brusc rău, prăbuşindu-se pur şi simplu pe gazon. După câteva secunde, fotbalistul în vârstă de 24 de ani s-a ridicat, dar avea tensiunea foarte mică.

Din câte se pare, schimbarea bruscă de temperatură la care a fost supus într-un interval scurt de timp l-a afectat pe jucător. În vacanţă, acasă, la Rio de Janeiro, Eric a avut parte şi de temperaturi de peste 40 de grade, ori la revenirea în România mercurul din termometru a stat mai mult sub linia de zero grade.

Staff-ul medical al echipei medieşene l-au trimis pe Eric la Sibiu, pentru o serie de analize. După un consult amănunţit, medicii l-au oprit de la efort pe fotbalist. A urmat o nouă serie de teste medicale, de data aceasta la Cluj, la Institutul Inimii, în urma cărora fotbalistul a primit acceptul de a-şi continua pregătirea, alăturându-se lotului pentru cantonamentul din Antalya. "Eric a trecut cu bine testul de efort, iar ecograful a ieşit OK", a afirmat unul dintre oficialii clubului medieşean.

"Eric s-a amuzat de această întâmplare. Mi-a povestit că nu a reuşit să se adapteze vremii din România. Pentru el, această trecere, de la 40 de grade la minus 5 sau chiar minus 10 este un test greu de trecut. În plus, el nici nu obişnuieşte să mănânce dimineaţa şi cred că asta l-a afectat acum, iar antrenamentul a fost unul tare, de efort susţinut. Este însă optimist. N-a avut niciodată probleme cu inima. Vrea să revină cât mai repede la antrenamente", povesteşte un apropiat al fotbalistului.

Fostul medic al Gazului metan, Tudor Tolciu, a afirmat că Eric s-a mai confruntat cu astfel de probleme şi în sezonul precedent. "Trecerea de la o climă la alta poate crea probleme de adaptare. Anul trecut, Eric a avut, de asemenea, astfel de probleme, de simptome, dar după ce i-a fost aplicată o perfuzie cu glucoză, la spital, şi-a revenit. S-ar putea ca anul acesta să fi suferit o criză de hipoglicemie", a spus Tolciu.

Acesta a mai completat că brazilianul are obiceiul de a nu mânca dimineaţa, iar acest lucru îl afectează. "I-am tot explicat că micul dejun e cea mai importantă masă, pentru că asigură rezerva de peste zi. Mâncarea de dimineaţă asigură energia necesară organismului pe durata întregii zile. Câteva săptămâni mi-a urmat sfatul, apoi n-a mai ţinut cont şi a început din nou să nu mănânce dimineaţa", a mărturisit Tolciu.

Eric nu a plecat însă împreună cu lotul Gazului metan în cantonamentul din Antalya. El a rămas la Bucureşti pentru că în această dimineață trebuia să se prezinte pentru schimbarea paşaportului, întrucât cel vechi i-a expirat. Imediat după ce a obţinut noul paşaport, fotbalistul a plecat în Turcia,urmînd să ajungă la Belek spre miezul nopții.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  28 Ianuarie 2010, 12:34

nu are nici un fel de problema el se plange ca are cu inima si el umbla dupa p**** la aia in braila! jucatorii astia valoreaza 2 lei! sa munceasca din greu in teren!!! nu sa-si piarda timpul cu fetele!

ghita1964
ghita1964  •  26 Ianuarie 2010, 18:49

Ai grija mai copile!Trebuie sa dai 6 goluri in returul asta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează