FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Suferința lui Eric » S-ar putea retrage: „Am avut o arteră înfundată. Acum se umflă piciorul și când merg, e nasol”

Eric a jucat la Viitorul între 2017 și 2019
Eric a jucat la Viitorul între 2017 și 2019

Articol de - Publicat marti, 13 iulie 2021 17:55 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 19:26

Eric de Oliveira, 35 de ani, e aproape de finalul carierei. Golgeterul all-time al străinilor din Liga 1 se poate despărți brusc de fotbal din cauza unei probleme la picior.

Brazilianul nu a mai jucat din 2020, după ce la finalul anului trecut s-a operat de varice. A plecat de la FC Voluntari și a revenit unde se simte cel mai bine în România, la Mediaș. 

Însă recuperarea nu a decurs așa cum și-ar fi dorit, astfel că Eric și-a încheiat contractul cu Gaz Metan fără să evolueze vreun minut pentru gruparea care l-a transferat prima dată în 2007.

Interviu cu Eric de Oliveira: „O să mă tratez la Cluj”

- Te salut, Eric! În primul rând, cum te simți după operația de varice? 
- Nu prea bine. Mi-au apărut iar problemele după 4 zile de pregătire cu Gaz Metan. Am simțit că se întărește piciorul din nou. Nici 100 de metri nu pot să mă plimb că mi se întărește piciorul. E destul de nasol. 

- Bănuiesc că există o rezolvare. 
- Da, am găsit un tratament pe care o să-l fac în Cluj, cu un kinetoterapeut foarte bun. O să mă mut o perioadă acolo. 

- Însă ce s-a întâmplat, mai exact? 
- Problema a apărut în octombrie 2020, mi-am revenit prin martie, dar apoi a recidivat. Aveam o arteră înfundată la picior, nu circula sângele așa cum trebuie. Apoi mi-am revenit. S-a rezolvat, însă doar până când am început să fac un efort susținut și a apărut o altă problemă la gambă.

„Vreau să-mi închei cariera la Gaz Metan”

- Contractual, mai ești legat de Mediaș? 
- Contractul meu cu Gaz Metan s-a încheiat la finalul sezonului, dar am vorbit cu președintele și ne-am înțeles. Prioritatea mea e să-mi rezolv problema de la picior. După ce mă recuperez, conducerea mi-a spus că are nevoie de mine. Eu am ales să stau acasă, împreună cred că mai putem face lucruri frumoase. Evident, dacă mă pun pe picioare.

- Au fost și alte cluburi care te-au curtat recent? 
- Am avut câteva oferte, dar n-am putut nici măcar să stau de vorbă, din cauza acestei probleme. Oricum, vreau să mă retrag de la Mediaș. Atenția mea se îndreaptă acum către sănătate, ulterior vom vedea ce se va întâmpla, dacă voi mai putea juca.

Eric: „E rușinos ce se întâmplă în Liga 1”

- Despre noul campionat ce spui? 
- Văd aceeași luptă la titlu, între FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. 

- Deci nu te aștepți la vreo surpriză. 
- Nu, nivelul campionatului nostru a ajuns destul de jos, în principal din cauza problemelor cu banii care există în România. Foarte multe cluburi ies în față și spun că nu au obiective sau aud din ce în ce mai des că țelul principal e salvarea de la retrogradarea. 

- Te simt dezamăgit. 
- Sincer, e rușinos ce se întâmplă! E inadmisibil ca majoritatea cluburilor să-și propună evitarea retrogradării! Foarte puține scot capul și vor mai mult. Deși, bineînțeles, există și echipe, cum e Rapidul de exemplu, care au pretenții, însă nu le declară public pentru a nu crea aștepări. 

- Cum ai primit vestea revenirii lui Hagi pe bancă? 
- Nu m-a surprins întoarcerea dânsului. A vrut mai mult de la cariera de antrenor, se simțea blocat la Viitorul și din această cauză a făcut un pas în spate la vremea respectivă. La Farul cred că e capabil să facă o performanță mult mai mare și îi doresc succes pe această cale!

„Finala Copa America? Frustrantă”

- Cu ce impresii ai rămas după Campionatul European? 
- A fost un Euro cu un nivel extrem de ridicat, precum o Cupă Mondială, practic au lipsit doar câteva naționale puternice din America de Sud. Pentru că Europa domină fotbalul mondial, trebuie s-o spunem. Sunt jucători uluitori, tehnici, se aleargă foarte mult. Favorita mea a fost Italia de la început și iată că mi-a ieșit până la urmă!

- Spre deosebire de Copa America 😅 
- Am stat până la 5 dimineața să vad finala Argentina - Brazilia... E frustrant, îți dai seama, să pierzi pe Maracana chiar cu marea rivală. Dar pentru lumea fotbalului a fost un lucru minunat ca Messi să ia primul trofeu cu naționala. Și m-a impresionat ceva la el. 

- Ce anume? 
- A fost un moment la final cu jucătorii argentinieni care voiau să râdă de brazilieni, un cântec specific, dar Messi i-a oprit. Respectă Brazilia, are prieteni aici, iar el este foarte respectat în Brazilia. Acum mă aștept de la Argentina să facă o figură frumoasă și la Campionatul Mondial, mai ales că probabil va fi ultimul pentru Messi.

Cafeneaua din Mediaș merge foarte bine, sunt mai mereu pe-aici, aproape în fiecare zi. Mulți oameni vin pentru a mă vedea, iar acest lucru mă face fericit
Eric de Oliveira

Eric, golgeterul all-time al străinilor din Liga 1

Eric deține o performanță remarcabilă în Liga 1. E străinul cu cele mai multe goluri marcate pe prima scenă din România. Are 66, cu două peste cele reușite de un alt brazilian, Wesley.

1. Eric66 goluri
2. Wesley64
3. Gnohere58
4. Golubovic55
5. Kapetanos48

2 trofeede Cel mai bun fotbalist străin al anului a câștigat Eric în Ancheta Gazetei Sporturilor: 2010 și 2013

8 luniau trecut de când Eric nu a mai jucat niciun meci oficial, Voluntari - Poli Iași 4-0 (7 noiembrie 2020)

13 anisunt de la debutul lui Eric în Liga 1, Gaz Metan - Oțelul 2-2 (27.07.2008). Primul gol l-a reușit într-un Gloria Buzău - Gaz Metan 1-2, 26.04.2009

Eric în Liga 1:

  • 11 sezoane
  • 222 de meciuri
  • 66 de goluri
  • 48 de pase decisive
  • 4 cluburi bifate: Gaz Metan, Pandurii Tg. Jiu, Viitorul, FC Voluntari

Liga 1 revine! Tot ce trebuie să știi înainte de FC Botoșani - FCSB

Citește mai multe articole din Liga 1:

Țeapa verii în Liga 1! Vedeta echipei a spus că pleacă să se însoare și nu mai vrea să revină în România

Primul impresar care îi răspunde public lui Adrian Mititelu jr.: „Stai acasă, băiatule, dacă nu ai bani!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
ovidiu1
ovidiu1  •  13 Iulie 2021, 17:57

Sa de-a jos 20kg si nu o sa mai aiba probleme de sanatate, sa-l puna si pe fiul lui sa de-a jos vreo 10kile ca e gras ***.Copiii obezi de astazi, ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează