FOTBAL  »  Superliga  »  NUMIRE

OFICIAL Antrenor nou în Liga 1: „Mă simt dator față de acest club”

Eugen Beza, noul antrenor principal al lui Hermannstadt
Eugen Beza, noul antrenor principal al lui Hermannstadt

Articol de GSP - Publicat marti, 23 martie 2021 19:15 / Actualizat marti, 23 martie 2021 20:10

Eugen Beza, 42 de ani, este noul antrenor principal al lui Hermannstadt. Sibienii nu au reușit să găsească un nume din afara clubului care să preia echipa. Beza se afla deja în staff-ul lui Ciobotariu, în postura de „secund”.

„Sunt foarte fericit pentru poziția în care mă aflu, dar în egală măsură și foarte responsabil. Mă simt dator față de acest club, mă simt dator față de oraș și sper din tot sufletul să schimbăm situația nefericită în care ne aflăm acum. Ne așteaptă o perioadă foarte grea. Încercăm să luăm meciurile pe rând și să ne pregătim cât mai bine. 

Avem o echipă bine pregătită fizic, o echipă valoroasă. Dacă ar fi o fereastră de transferuri, nu mi-aș dori să aducem alți fotbaliști. Sunt fericit și mulțumit de jucătorii pe care îi avem. Încercăm să rezolvăm această problemă de moral a echipei și am mare curaj și încredere că o vom face!”, a declarat Beza pentru site-ul oficial al clubului.

Cine este Eugen Beza, noul antrenor al lui Hermannstadt

  • Ca jucător, Beza, fost mijlocaș, a strâns 218 meciuri oficiale (19 goluri) în primele două ligi din România. De-a lungul carierei, a evoluat la Viromet Victoria, FC Inter Sibiu, Minaur Zlatna, Apullum Alba Iulia, FC Sibiu, CS Otopeni, FCM Câmpina, Forex Brașov, CSU Voința Sibiu și SKA-Energiya Khabarovsk.
  • Ca antrenor, Beza le-a pregătit pe Avrig și Hermannstadt. Cu a doua a obținut promovarea în Liga 2 (2017).
  • Din 2017 ocupă funcția de „secund” la gruparea din Sibiu. Acum, și-a asumat obiectivul de a salva echipa de la retrogradare.

Beza și-a ales și un antrenor secund, Valentin Negru, ultima dată în staff-ul lui Rapid.

Hermannstadt a rămas fără antrenor după despărțirea de Liviu Ciobotariu. Situația sibienilor în clasament este complicată, ocupând penultimul loc în Liga 1, 23 de puncte, înregistrând în ultimele 5 meciuri nu mai puțin de 4 eșecuri și o remiză.

Beza va debuta ca antrenor principal la Hermannstadt pe 3 aprilie, când sibienii vor întâlni pe teren propriu revelația FC Argeș.

Sub nicio formă Eugen Beza nu este o soluție de avarie sau de compromis. A fost prima și singura variantă pe care noi am luat-o în calcul, deși ne-au fost propuși mai mulți antrenori. Am considerat că Eugen Beza este cel mai potrivit să ducă această luptă până la final. Și-a asumat obiectivul de a evita retrogradarea și crede în asta. Îl recomandă experiența acumulată până acum în staff-ul echipei, unde a stat alături de antrenori buni de Liga 1. A venit momentul în care Eugen trebuie să pună în practică tot ce a învățat până acum. Nu renunțăm sub nicio formă la luptă. Credem că ne putem salva și vom face tot ce tine de noi să evităm retrogradarea
- Radu Neguț, manager sportiv Hermannstadt

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB tot mai aproape de un supertransfer! Internaționalul român e gata să accepte oferta lui Becali

Dinamo testează un atacant sârb! Ce plan au „câinii” cu el

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (11)
105644358246528
Khan Oliver  •  24 Martie 2021, 12:36

Nu stiu ce se spera cu numirea asta (singurul lucru clar este ca se face economie la niste bani, ca asta va lucra si pe salariul minim...), dar e cam gata! Cu vasta lui experienta, Beza o sa vegheze sa nu se incalte astia invers, ca altceva nu cred ca poate... daca avea ceva de spus, o facea pana acum, dar el a fost un atarnator care a frecat menta pe la echipa...

r1sen
r1sen  •  23 Martie 2021, 22:01
Postat de dora pe 23 Martie 2021, 21:10

Nu locuiesc si nici nu am viza de flotant(ă) la Clinceni. Nu am nicio simpatie pentru echipa la care faci referire. Poți să scrii ce dorești despre parașutații în prima ligă de acolo. Faci grave confuzii. Și te compătimesc.

Nu pe naiba...esti prezent si sustii clinceniul la fiecare articol. Fiecare are dreptul sa sustina pe cine vrea dar cand incepi sa ataci anumite echipe asuma-ti si eventualele replici.

robby73
robby73  •  23 Martie 2021, 21:53

Baftă și mult succes, Gică!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează