FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA CONFERENCE LEAGUE

EUROPA CONFERENCE LEAGUE // Noua competiție înființată de UEFA dinamitează lupta la titlu » Locul 1 capătă o miză imensă

Articol de GSP - Publicat joi, 26 septembrie 2019 12:50

După înființarea Europa Conference League și scoaterea echipelor din Liga 1 din Europa League, crește importanța competiției interne.

PE SCURT:  

  • Sunt 3 competiții europene: Champions League, Europa League și Europa Conference League;
  • România (locul 30 în clasamentul UEFA) ar avea în acest moment 4 echipe în Europa: una în turul I preliminar UCL și 3 în turul I preliminar ECL;
  • ZERO ECHIPE direct în Europa League, unde mai poate ajunge doar campioana Ligii 1;

După ultimele modificări decise de UEFA, o prioritate și mai mare pentru echipele românești ar trebui să fie câștigarea campionatului. E singura modalitate, măcar până vom reveni în clasamentul coeficienților, prin care se poate ajunge în Champions League și Europa League, competiții cu premiile cele mai mari.

În anii precedenți au fost multe situații în care FCSB a ratat titlul, dar a mers în preliminariile UCL și, ulterior, după ce a pierdut play-off-ul, a mers în grupele Europa League. 

„Dacă această competiție va fi finanțată la fel sau aproape la fel, va fi benefic pentru noi. Datorită acestei scindări, nouă ne e tot mai greu să ajungem în Europa League sau în Champions League. Noua competiție ar putea fi un lucru bun pentru fotbalul din țările mai puțin dezvoltate, așa cum suntem noi” 
Gică Popescu la TV Digi Sport 

Noi suntem în lumea a treia la fotbal. Cum vrem noi să jucăm în lumea întâi? Cum să jucăm noi acolo? Noi le luam banii la mișto și ei s-au prins” 
Gigi Becali 

Citește și: 

ANALIZĂ GSP » Am ajuns unde merităm: Europa Conference League! 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Euro 2024
Ce scrie presa din Ungaria după eșecul drastic cu Elveția de la EURO: „Nici măcar Dumnezeu”
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (1)
remarque
remarque  •  26 Septembrie 2019, 14:36

are si Gigi dreptate. La noi nu se investeste in fotbal. Se incearca finantarea echipelor de top de la noi cu bani din competitii europene. Competitii la care doar participam, pentru ca nu facem rezultate si nici audienta. Iar banii deloc putini care s-au facut in anii 2000-2015 au disparut in buzunare uscate. Vesticii stiu asta si ne pun sa stam in antecamera. Asa e cinstit intr-o lume a competiei. Noi insa mergem inainte cu echipe care nu o sa faca niciodata audienta si nu o sa fie niciodata un brand care sa poata fi vandut. Echipe gen FCSB, Astra, Viitorul, Voluntai, Chiajna, Academica Clinceni etc etc etc. Iar un brand se construieste in timp, cu bani si mai ales cu pricepere. FCSB e cumva o exceptie in lista mea, ea insa a facut praf un brand urias si continua autodistrugerea.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează