FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - OŢELUL 1-0

Europa stoarce moldoveni! » Wesley a decis meciul dintre Vaslui şi Oţelul

Golul lui Wesley a decis soarta celor trei puncte din derby-ul Moldovei
Golul lui Wesley a decis soarta celor trei puncte din derby-ul Moldovei

Articol de - Publicat luni, 05 decembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 decembrie 2011 21:50

Vaslui şi campioana Oţelul au jucat mai prost decît obişnuiesc, sleite de puteri de un sezon de toamnă în care au avut de jucat cu adversari tari pe Continent.

Hizo îşi întreţine palmaresul fantastic european, 21 de ani fără înfrîngere acasă în meciurile de pe teren propriu, suferind în campionat. "Dulăul" care n-a cîştigat în cariera lui nici un trofeu intern dar şi-a făcut loc pe site-ul UEFA lîngă Trapattoni priveşte cum fotbalişti curajoşi şi rezistenţi în meciurile cu Lazio şi cu Sporting Lisabona rămîn fără vlagă cînd revin la partidele din Liga 1.

Norocul lui a fost aseară Wesley. Brazilianul s-a pus singur la păstrat cu un "roşu" încasat împotriva lui Sporting, din cauza căruia el a stat în Europa League, şi a putut să-şi conserve forţele pentru Oţelul, pe care a bătut-o cu o singură execuţie foarte bună în 90 de minute.

Le-a fost de ajuns galben-verzilor fiindcă nici campioana nu mai e chiar aia din sezonul trecut. Costin, Antal şi restul s-au chinuit mai rău ca Sînmărtean şi ca Adailton. În loc de Lazio şi de Sporting, ei le-au avut adversare pe Manchester United şi pe Benfica, de la care s-au întors vlăguiţi aproape complet şi aşteptînd pauza de iarnă ca să-şi tragă sufletul. Campionii au ajuns tocmai pe 8, învingătorii lor de ieri sînt şi ei abia pe 4, dar tuturor Europa le-a adus bani mai mulţi şi poveşti de pe Olimpico, Old Trafford şi Da Luz.

"Am avut cinci meciuri fără eşec înaintea acestei partide, s-a întîmplat să se întrerupă seria, asta este...Am fi putut scoate un punct, sînt supărat că n-am reuşit" (Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul)

"Fotbalul a învins şmecheria! Ce campioană avem! Aş vrea ca toţi arbitrii să fie ca Tudor, nu ca asistentul Vidan, a cărui burtă e mai mare ca a mea" (Adrian Porumboiu, patron Vaslui)


Adamescu cumpără Oţelul!
Tratativele pentru preluarea clubului Oţelul de către Dan Grigore Adamescu au progresat. Dumitru Dragomir a confirmat aseară la GSPTV: "Eu ştiu că se vinde clubul. Ar fi trebuit să vă daţi seama, Oţelul stă numai la Intercontinental de cîte ori vine în Bucureşti". Adamescu, 63 de ani, e pe locul 4 în topul Forbes al celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 950 de milioane de euro. Printre alte proprietăţi, el deţine şi acţiuni ale hotelului Intercontinental, pomenit de Dragomir.

I-au dat afară pe gălăţeni
Suporterii oaspeţilor au fost evacuaţi de pe stadion încă din timpul primei reprize, fiindcă începuseră să arunce torţe şi petarde. "Au mai avut tentative şi la meciurile trecute, s-a întîmplat să avem şi stadionul suspendat. O să fiu înjurat în Galaţi, ştiu, dar ăştia nu sînt suporteri!", a comentat Dorinel Munteanu.

Revine subiectul scandalurilor
Nicuşor Stanciu, juniorul pe care Adrian Porumboiu s-a bătut cu Dinamo, va reveni în perioada următoare la antrenamentele Vasluiului. El părăsise echipa şi se discuta despre un transfer al său la "cîini", dar a decis să se întoarcă, fiindcă bucureştenii şi-au pierdut interesul, din cauza litigiului în care ar fi fost implicaţi cu Vaslui. Stanciu, 18 ani, e mijlocaş ofensiv adus de la Alba Iulia şi n-a jucat nici un minut pentru galben-verzi, la care ar putea să debuteze abia din retur.

Haţegan îl arbitrează pe Lucescu
Arbitru Ovidiu Haţegan a fost delegat la ultimul meci pe care Şahtior Doneţk, echipa lui Mircea Lucescu, îl mai are de disputat în această ediţie din Champions League. Trupa lui Luce va juca marţi la APOEL Nicosia, o formaţie deja calificată în "optimi". Haţegan e arbitrul român cel mai bine plasat în ierarhia FIFA.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
otelul_campioana
otelul_campioana  •  06 Decembrie 2011, 19:42

"Norocul lui a fost aseară Wesley. " Asta spune tot.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează