FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Adio, Ghencea! Steaua n-a ajuns la nici un acord pentru a reveni în Ghencea! Vezi reacţia MApN!

Stadionul Steaua a fost inaugurat în 1974
Stadionul Steaua a fost inaugurat în 1974

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 17 august 2011 19:03

UPDATE // MApN a dat publicităţii un comunicat prin care îşi exprimă din nou disponibilitatea de a permite Stelei să revină pe "Ghencea", dar numai cu respectarea prevederilor legale

COMUNICAT DE PRESĂ
Clubul Sportiv al Armatei “ Steaua”, administratorul de drept al Complexului sportiv din Ghencea, imobil aflat în proprietatea publică a statului, îşi reafirmă dorinţa ca echipa de fotbal Steaua Bucureşti să joace în continuare pe acest stadion, însă discuţiile pe acest subiect pot fi reluate, cu respectarea prevederilor legale, numai după ce Societatea Comercială îşi va achita datoriile către CSA Steaua, conform obligaţiilor asumate prin contractul nr. A-7220/23.12.2009.
Societatea Comercială înregistrează către Clubul Sportiv al Armatei datorii în valoare totală de 1.959.731,05 lei, reprezentând:
- 1.096.821,62 lei contravaloarea chiriilor aferente perioadei 1 iulie 2010-30 iunie 2011;
- 10.116,78 lei - contravaloarea utilităţilor;
- 852.792,65 lei penalităţi de întârziere la plata chiriei, calculate până la 30 iunie 2011.
În data de 17 mai 2010, Societatea Comercială a comunicat CSA Steaua, printr-o adresă, că reziliază unilateral contractul nr. A-7220/23.12.2009, începând cu data de 01.03.2010.
Societatea Comercială a predat, în data de 12 august 2011, către CSA Steaua imobilele şi terenurile pe care le-a avut în folosinţă potrivit contractului de închiriere nr. A-7220/23.12.2009.
Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" a comunicat public, în numeroase rânduri, informaţii privind datele contractului de închiriere şi nu respinge colaborarea cu SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, atâta vreme cât aceasta se derulează cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”


Suporterii au sperat degeaba, Steaua nu se întoarce în Ghencea. Negocierile dintre club şi MApN au eşuat.

 

Astăzi au avut loc discuţiile decisive între conducerea Stelei şi generalii din Ministerul Apărării Naţionale. Deşi întîlnirea a durat mai multe ore, nu s-a ajuns la nici un acord, iar la final reprezentanţii roş-albaştrilor i-au anunţat pe "oamenii" lui Gabriel Oprea: "Noi sîntem deja plecaţi din Ghencea, puteţi să faceţi ce vreţi cu baza de acolo".

Divergenţele au apărut în privinţa datoriei pe care MApN susţine că o are Steaua, peste 450.000 de euro, conform unui comunicat de presă de săptămîna trecută. Steaua a contestat această datorie, susţinînd că a reziliat unilateral vechiul contract încă din martie 2010 şi că oricum, dacă există o datorie, aceasta trebuie stabilită de un organ competent, nu de şefii MApN.

"Scoateţi stadionul la licitaţie!", le-au transmis steliştii oficialilor ministerului, însă aceştia au replicat: "Dacă vom face asta, oricum în caietul de sarcini vom scrie că aveţi o datorie şi nu aveţi voie să participaţi". "Faceţi asta şi o să vedeţi că o să participăm şi totul va fi legal" a fost ultima replică a şefilor Stelei.

Ei i-au mai anunţat pe cei din MApN că aşteaptă un răspuns în scris la solicitarea de săptămîna trecută ca stadionul să fie concesionat clubului de fotbal Steaua pentru 49 de ani pentru o chirie modică şi cu clauze de investiţii anuale.

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (170)
mvradulescu
mvradulescu  •  03 Octombrie 2011, 16:49

Steaua in Ghencea e acasa ! G. Becali nu are nici o legatura nici cu Steaua, nici cu Ghencea! El doar profita de posibilitatea de a se insinua in atentia electoratului si a eventualilor parteneri de afaceri folosind brandul "STEAUA" !

karlmarx
karlmarx  •  19 Septembrie 2011, 13:54

carol_k ai sifon! Cum vorbesti asa despre niste oameni pe care nu-i cunosti?

knabis
knabis  •  18 August 2011, 14:36

Si pt astia care critica armata va spun ca sunteti niste cretini.S-a semnat un contract de ambele parti.Ciobanul a fost deacord si a semnat.Acump se intoarce ca vrea stadionul moca si daca o sa-l ia o sa vedeti voi ca de nu-i place de fata voastra nu o sa va lase sa intre.Asta a si spus ca vrea controlul.Da voi sunteti prea idioti sa intelegeti,daca ati gandi un pic mai mult nu ati fi cu el da e alegerea voastra.Cum poate el sa fie un cioban daca nu are oi?Si are multe

Vezi toate comentariile (170)
Comentează