FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR CLUJ, AZI , ORA 20:30, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Bănel a acceptat să vorbească pentru cititorii GSP: "Sînt convins, e anul Stelei!"

Nicoliţă a evoluat la Steaua timp de şase ani în perioada 2005-2011
Nicoliţă a evoluat la Steaua timp de şase ani în perioada 2005-2011

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 06 octombrie 2012 18:56

Nicoliţă aşteaptă să sărbătorească alături de foştii colegi titlul cu numărul 24 din istorie.

După o lungă perioadă de absenţă din mass-media, Bănel Nicoliţă a ales să vorbească pentru cititorii Gazetei Sporturilor. "N-am fost supărat pe nimeni, pur şi simplu am traversat un moment mai dificil, nu aveam cu ce mă lăuda", a încercat să glumească mijlocaşul lui St. Etienne.

Întîlnirea a avut loc într-unul din mall-urile din Bucureşti, la restaurantul lui preferat, Steak House. "Vită semifăcută, cartofi ţărăneşti şi o apă plată" este comanda fotbalistului de 27 de ani. Alături de el, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, Nicolae Dică. "De fiecare dată cînd vin în ţară fac tot posibilul să mă întîlnesc cu Dicanio, cu Vali Badea şi cu ceilalţi tovarăşi de-ai mei", spune Nicoliţă.

- Cum e, Bănel, te simţi deja francez, după exact un an în Hexagon?
- Francez, nu, că mă ştii, eu nu-s fandosit, să mă dau ce nu sînt. Dar să ştii că m-am acomodat, deşi numai simplu nu mi-a fost. În special la început, cînd nu ştiam o iotă franceză... Apoi, am urmat un curs cu o doamnă profesoară, iar acum pot purta lejer o conversaţie obişnuită.

- Dar...
- Ştii care a fost cea mai tare fază? Profesoara nu ştia deloc limba română! (Rîde cu poftă) Noroc că mai ştiam eu engleză, aşa că pînă la urmă ne-am descurcat.

"E frumoasă Franţa, dar tot mai bine e la Brăila!"

- Ai vizitat Parisul?
- Îmi doream atît de mult să văd Oraşul Luminilor! Era un vis al meu care uite că a devenit realitate. Am vizitat tot ce se putea vizita. A fost extraordinar, nici nu îţi pot descrie în cuvinte ce fericit eram cînd am ajuns acolo! Am fost apoi şi pe la Lyon, acolo mai fusesem de două ori şi cu echipa, cînd jucam cu Steaua în Liga Campionilor, şi prin multe alte oraşe. Peste tot e foarte frumos, dar să ştii că pentru mine cel mai frumos şi mai bine e tot la mine, la Brăila!

- Hai să trecem şi la fotbal… Cum te-ai accidentat?
- La începutul săptămînii trecute, la un antrenament, am simţit o durere pe coapsă, iar doctorii mi-au zis că e vorba de o leziune fibrilară, iar trei săptămîni trebuie să fac pauză. Îmi pare atît de rău, pentru că eram pe un trend ascendent, nea Piţi mă convocase din nou şi la echipa naţională...

"Steaua e numai una..."

- Că tot veni vorba de convocare, cum vezi meciurile cu Turcia şi Olanda?
- Sînt ferm convins că băieţii şi antrenorii vor face tot ceea ce depinde de ei ca să scoată rezultate pozitive în ambele partide, eu le voi ţine pumnii! Nea Piţi va găsi cu siguranţă formula cîştigătoare, o să vezi!

- Dar de Steaua ce zici?

- Steaua e numai una… ne mîndrim cu ea în toată lumea... :). Mă unge la suflet cînd văd că echipa merge brici! Mi-am pus antenă parabolică acasă, în Franţa, şi de cîte ori am ocazia mă uit la meciuri. E încîntător cînd vezi cît de bine joacă băieţii. Sper să o ţină tot aşa. Dacă menţin ştacheta ridicată, nu au cum să nu cîştige campionatul. Cred că este anul roş-albaştrilor. Era şi timpul!

- Despre Reghencampf ce zici?
- Un antrenor foarte tînăr şi de mare, mare viitor. A făcut o treabă formidabilă şi la Chiajna campionatul trecut, iar în Ghencea a avut parte de un start excepţional. Şi-a adus jucătorii de care avea nevoie, iar în acest moment a alcătuit un grup excepţional cu care poate face mare performanţă.

"E greu să se repete semifinala din 2006"

- La fel ca în 2006?
- Eu zic că cei mai frumoşi ani din perioada aceea au fost 2005-2008. Momente absolut superbe! Cu greu o să mai poată realiza vreo formaţie din România ce am făcut noi atunci, dar îmi doresc ca actuala echipă să ne depăşească.

- Urmaşii tăi sînt Chipciu şi Adi Popa…
- Alex e brăilean de-ai mei şi îi doresc tot binele din lume şi la Steaua, şi la echipa naţională, chiar dacă sîntem oarecum concurenţi pe post. Ţin foarte mult la el şi sper să ajungă departe. Pe Adi Popa nu-l cunosc personal, însă am observat la el nişte calităţi extraordinare! Mi-a plăcut şi anul trecut, cînd juca la Chiajna.

"În 2006, după ce am cîştigat titlul 23 pentru Steaua, m-am dus la operatorul de telefonie mobilă şi am cerut să-mi dea o cartelă cu numărul 07XX.24.24.24. După ce mi-am dat seama că nu mai avem şanse la campionat, am aruncat acea cartelă! De atunci nu mai am nici o superstiţie!" (Bănel Nicoliţă, mijlocaş Saint-Etienne)

"Rămîn stelist pe viaţă. Nu voi ajunge niciodată la Rapid sau la Dinamo. Aceasta este promisiunea mea pentru suporterii Stelei" (Bănel Nicoliţă, mijlocaş Saint-Etienne)

"Nu am apucat să discut cu Adi Mutu de cînd a ajuns în Franţa. O să ne vedem cu siguranţă, mai ales că peste puţin timp vom fi adversari" (Bănel Nicoliţă, mijlocaş Saint-Etienne)

"În Franţa duc o viaţă simplă, absolut normală. Antrenament, masă, casă şi somn. Rar de tot se întîmplă să ies în oraş cu prietenii" (Bănel Nicoliţă, mijlocaş Saint-Etienne)

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (16)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  08 Octombrie 2012, 11:41

Mai bine ne povestesti ceva de la voi din satra ! Cat mai bea taticu, in ce an a muncit ultima oara mamica, ce mai ciordesc fratiorii....

saviola2_8
saviola2_8  •  07 Octombrie 2012, 11:41
Postat de steaua.2 pe 07 Octombrie 2012, 11:20

Mda , am luat 4 bilete in peluza nord ! Ne vedem la meci !

pai unde draq ne vedem ca nu ma cunosti:)) oricum eu o sa stau la a I-a sau a II-a, inca nu mi-am luat bilet ca nu-s in bucuresti, dar imi iau de la bisnitari.

steaua.2
steaua.2  •  07 Octombrie 2012, 11:20
Postat de saviola2_8 pe 07 Octombrie 2012, 10:50

valah hai ma la meci, mergi???

Mda , am luat 4 bilete in peluza nord ! Ne vedem la meci !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează