FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Borcea s-a supărat pe Niculescu după interviul din Gazetă: ”Finule, de ce eşti războinic?”

Relaţiile dintre Claudiu Niculescu şi Cristi Borcea s-au răcit în ultimii doi ani
Relaţiile dintre Claudiu Niculescu şi Cristi Borcea s-au răcit în ultimii doi ani

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2012 00:00 / Actualizat marti, 01 mai 2012 00:13

Cristi Borcea îi atrage atenţia lui Claudiu Niculescu, înaintea meciului direct: ”Suporterii lui U Cluj n-ar vrea ca jucătorii tăi să fie războinici cu Dinamo şi mieluşei cu CFR Cluj”.

Dinamo a ajuns, după etapa a 28-a, de pe locul 1 pe 4 şi este la 3 puncte de liderul CFR Cluj, însă mai crede în cîştigarea campionatului. Jucătorii spun şi ei că mai speră, însă afirmaţiile, şi-aşa standard, nu sînt argumentate de evoluţii.

- Domnule Borcea, ce şanse mai are Dinamo la titlu?
- Eu zic că tot Dinamo ia campionatul! Dar pentru asta trebuie să învingem tot în ultimele 6 etape. Nu e ceva imposibil. Batem pe U, pe CFR, pe Voinţa, pe Mioveni, pe Steaua şi pe Astra. Şi contracandidatele se vor împiedica. Sînt sigur că nici jucătorii lui Dinamo n-au renunţat la luptă. E în joc prestigiul lor, dar şi mulţi bani pe care i-ar cîştiga dacă vor termina pe locul 1 sau 2, ambele poziţii ducînd în preliminariile Champions League.

- Veţi apela la valize cu bani pentru a finanţa înfrîngeri ale contracandidatelor?
- Noi dăm bani doar propriilor jucători ca să învingă în meciurile lui Dinamo. Atît.

Atac sentimental

- Finul dumneavoastră, Claudiu Niculescu, spune că respectă fanii şi clubul din Ştefan cel Mare, nu uită momentele frumoase petrecute la Dinamo, dar vine să vă bată.
- Mă surprind declaraţiile lui, sînt chiar răutăcioase. Pe CFR Cluj de ce n-a zis că ar vrea s-o învingă?! Eu credeam că el îşi dorea să învingă pe CFR Cluj, în derby-ul oraşului, mai ales că acest meci este de orgoliu pentru suporterii "şepcilor roşii"! Dar văd că el declară că vrea să bată pe Dinamo neapărat, nu zice nimic de CFR.

- Acum ce-aţi vrea? Să vă dea U Cluj 3 puncte în meciul direct?
- Domne, nu ne interesează ca U Cluj să cedeze în faţa noastră, dar mă surprind declaraţiile de luptă, de război, dinspre această echipă, în condiţiile în care "şepcile roşii" nu se luptă nici la retrogradare, nici la cupele europene. Claudiu luptă pentru U Cluj, e normal să vrea victoria, însă cred că U trebuie să fie extrem de motivată şi cu rivala din oraş, nu cred că fanii lui U Cluj ar fi bucuroşi ca formaţia CFR Cluj să ia campionatul, ca jucătorii lui Claudiu sa fie războinici cu Dinamo şi mieluşei cu CFR!

Clau-gol, trimis în pribegie
În vara lui 2010, Claudiu a fost obligat să plece din Ştefan cel Mare. I s-a transmis că ar fi mai bine să meargă la U Cluj, unde ar avea mai multe şanse să joace. Jucătorii dinamovişti susţin că Niculescu a fost împins chiar de Cristi Borcea să părăsească clubul! De atunci, cei doi nu şi-au mai vorbit, decît foarte rar.

Claudiu a rămas iubit de către fanii "cîinilor", chiar dacă a marcat de 3 ori în cele două victorii ale lui U. În Ştefan cel Mare, la 4-3, a înscris de două ori, iar în retur, la 2-1, o dată. În toamnă, la Cluj, s-a terminat 0-0.

Modelul Marseille
În urmă cu 3 săptămîni, fanii lui Olympique Marseille le-au atras atenţia propriilor jucători ca nu care cumva să-i încurce pe cei de la Montpellier în duelul la titlu cu PSG, rivala lui OM. Elevii lui Deschamps nu s-au omorît cu firea pe teren, iar Montpellier a învins cu 3-1 pe "Velodrome", iar acum, cu 4 etape înainte de final, are 5 puncte în plus faţă de parizieni.

Borcea a vorbit ieri de episodul din 2008 cînd Dinamo a jucat la sînge cu Steaua, a învins-o cu 2-1, şi-a dus titlul la CFR Cluj: "Aşa e cînd e vorba de rivalitate. Dinamo a pierdut acasă cu Pandurii şi cu Sportul, însă s-a mobilizat exemplar, a făcut totul ca împotriva Stelei să joace cel mai bun 11. Şi ne-am învins rivala, suflîndu-i titlul de sub nas. Sînt sigur că fanii lui U ar prefera să ia oricine campionatul, numai CFR nu!". 

"Cred că şi jucătorii lui Dinamo vor să asculte imnul Champions League, să joace acolo. Au o şansă uriaşă, să se trezească şi să învingă! Un mare mare stimulent nu cred că poate exista, să nu lase viaţa să treacă pe lîngă ei!" (Cristi Borcea, acţionar Dinamo)

13 goluri a marcat Dinamo în 2012 în Liga1, încasînd 15 în 10 partide. Roş-albii au cîştigat doar 12 puncte din 30 posibile

Citeşte şi: Niculescu îi ameninţă pe "cîini" înaintea duelului direct: ”Vreau să înving Dinamo, dar n-o să mă bucur”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
dol
dol  •  01 Mai 2012, 15:50
Postat de v_for_vendetta_2011 pe 01 Mai 2012, 12:08

corect! dar hai sa gabdim dupa logica ta.....de 4 ani Steaua imparte valize.....cate trofee a castigat Steaua in cei 4 ani?

V-a ajutat sa va calificati in cupele europene

yubytu
yubytu  •  01 Mai 2012, 14:27

bilet pariuri dinamo-u cluj 1 solist, astra- rapid 2 solist, cfr-brasov 1 solist si cu ajutorul meciurilor "jucate" iti faci bilet bun

leroiv72
leroiv72  •  01 Mai 2012, 13:50

borcea asta chiar e r.e.t.a.r.d.! pai acum "u" cluj are meci cu dinamo...iar cu cfr are PESTE 2 ETAPE! nu e logic ca discutia sa aiba loc in jurul meciului lui "u" cu dinamo? ce ar fi vrut, sa spuna "vom rupe pe cfr, ii vom zdrobi, le vom arata noi cine'i sef la cluj dar vom lua si cele 3 puncte puse in joc cu dinamo"... :)):)):)) auzi la el..."declaratii rautacioase"...e si asta pe modelul nasului gigi..."sa nu te prind ca joci cu dusmanie impotriva stelei"(afirmatie veche, de prin 2005 parca, cand era oli la timisoara; apoi continuata cu multi antrenori ce se aflau in carti sa vina la steaua, ultimul exemplu fiind reghe)... :D Doamne, ce o

Vezi toate comentariile (31)
Comentează