FOTBAL  »  Superliga  »  MAPN

EXCLUSIV Ce urmărește Armata în conflictul cu Steaua: banii sau salvarea brandului? Cum a distrus MApN-ul un nume de tradiție pentru că nu aducea profit

Articol de - Publicat luni, 29 februarie 2016 07:22

De mai bine de un an, între Ministerul Apărării și Gigi Becali e un război deschis, pe tema emblemei și a palmaresului. Într-o situație asemănătoare, Armata a avut însă un comportament complet opus. Citește mai jos povestea + un interviu exploziv, care pune totul într-o altă lumină!

MApN susține că formația patronată de Gigi Becali nu este continuatoarea echipei înființate de Armată, echipă care câștiga Cupa Campionilor Europeni. Anul trecut a redobândit emblema în instanță și acum se pregătește să ceară recuperarea unui prejudiciu provocat de clubul lui Becali în intervalul 2004-2015. 

Ministerul Apărării Naționale este convins că, sub conducerea machidonului, marca Steaua are de suferit și trebuie salvată, decizia venind exact în momentul în care echipa mergea foarte bine și producea bani.

57.000.000 €este suma la care a fost evaluat brandul Steaua

un alt club de tradiție a fost desființat

MApN-ul nu a procedat la fel când a venit vorba despre clubul A.S.A Tg. Mureș, echipă înființată de Armată în 1962. Sub titulatura de Asociația Sportivă Armata Târgu Mureș echipa a dispărut de pe scena fotbalul românesc, după ce Ministerul Apărării a decis că nu mai are nevoie de acest brand și l-a lăsat să moară, observând că echipa nu produce nimic și nu aduce niciun beneficiu financiar.

Comandații Armatei nu s-au mai interesat de club și au decis să îl caseze. Astfel, formația la care au evoluat printre alții Ladislau Boloni sau Florea Ispir a murit din cauza lipsei de interes. E vorba despre un club care a participat de 3 ori în Cupa UEFA, a fost o dată vicecampion în Divizia A și a avut în spate o istorie uriașă, de care ardelenii erau mândri. 

Chiar dacă actuala echipă a lui Mutu se laudă pe site-ul oficial că a preluat numele și culorile formației de tradiție a orașului, clubul nu are, în acte, nicio legătură cu vechea formație mureșeană, fiind continuatorul echipei FCM Tg. Mureș, deținută de primărie și care în 2008 cumpăra locul de Liga a 2-a de la Unirea Sânnicolau. În 2013 FCM Tg. Mureș și-a schimbat numele, sigla și culorile, apărând astfel actuala ASA Tg. Mureș.

"Ministerul mi-a spus că a desființat clubul ..."

Daniel Stanciu, președinte la FCM Târgu Mureș în 2013, a fost cel care s-a ocupat de schimbarea de nume a echipei și a explicat pentru GSP.RO că între echipa A.S.A Tg. Mureș, deținută de Armată, și actuala ASA nu există legături și că Armata a îngropat definitiv acea echipă, cu palmares și istorie.

- Domule Stanciu, dumneavoastră v-ați ocupat direct de schimbarea numelui echipei FCM Tg. Mureș în ASA Tg. Mureș, în 2013. Cum a avut loc acest proces? 

- Clubul actual se numește Asociația Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mureș. ASA nu înseamnă absolut nimic. Clubul de acum este continuatoarea echipei numite FCM Târgu Mureș, care a preluat locul celor de la Unirea Sânnicolau, din Liga a 2-a. Eu am schimbat numele echipei, culorile și sigla. Când înregistrezi numele echipei trebuie să dai trei variante, iar eu inițial am vrut să întregistrez echipa ca Asociația Sportivă Ardealul Tg. Mureș, dar m-au dat în judecată cei de la Clubul Sportiv Ardealul. Așa că am pus ASA. Nu este niciun acronim și nu înseamnă nimic.

- Actualul club are vreo legătură cu vechiul A.S.A?

- Vechea societate era o unitate militară care se numea Asociația Sportivă Armata și care nu mai există. A fost desființată și a dispărut prin anii '90-2000. În 2013, eu am vrut eu să schimb totul la FCM Tg. Mureș, denumirea și culorile, ca să aduc echipa spre A.S.A. Echipa actuală nu are nicio legătură cu Armata sau cu patrimoniul MApN. Actuala echipă nu are nici palmaresul echipei Armatei. Nu pot spune că acestă formație este echipa lui Boloni. Nu am cum să spun asta pentru că nu este așa.  

- Ați încercat atunci să preluați palmaresul vechii echipe? Ați discutat despre asta cu Ministerul?

- Da, am încercat să preluăm palmaresul și tradiția vechii echipe. Am făcut hârtii către MApN, dar cei de acolo nu aveau ce să ne dea. Unitatea militară s-a dizolvat și vechiul club ASA a fost casat. A dispărut. Nu aveam ce să mai iau de la ei. Am încercat să iau patrimoniul și tot palmaresul, dar nu am putut. Oamenii de la Armată mi-au spus că nu mai este nimic.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (168)
961552927198346
Ticu Ursache  •  20 Septembrie 2016, 20:45

Mai talpane cine e in spatele tau ca tu dai dovada de o prostie fara margini. E un mare excroc in spatele armatei. Cine o fi? Cel care a infiintat mafia si la bagat pe becali la puscarie?...tot in speranta ca va ceda echipa. Iata ca ciobanul se dovedeste peste tot ce inseamna management in guvern si chiar face bani. Cei care au frustrari mai bine ar invata. Gunoaielor! Gigi daca lor le apartine sigla dale ma palmaresul acestei perioade sa vedem le tine de foame? Tu ai o societate care iti produce bani. Ce te intereseaza trecutul? 11 ani talpan nu era nascut? De ce nu a solicitat din primul an recuperarea prejudiciului. NU este o situatie premeditata ca atunci armata este la fel de vinovata.

1688416438082860
Maria Voichita  •  02 Martie 2016, 00:21

Ce a făcut armata cand clubul nu a mai avut bani? Acum hai să mulgem *** fiindcă sunt bani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  01 Martie 2016, 21:15
Postat de andyandrei2015 pe 29 Februarie 2016, 22:19

armata romana este o rusine,nu face nimic si asa pt nimeni bun,dar acum vor distruge tot,de ras,ne meritam soarta !!!!!!!!!!!!!! ne rad si curcile si cu stadionu arena nat,alta magarie,toata lumea ne rade

O rusine esti tu si altii ca tine care confunda Armata Romana cu cativa neaveniti ajunsi in niste zone de logistica ale unor structuri militare precum ati neaveniti ajunsi in conducerea Tarii si care actioneaza dupa principiul gheseftului pentru propriile buzunare, lipsiti de caracter si fara rusine, burdihanul lor fiind unic si primordial! Ceilalti, ne lasam manipulati si facem sluj in fata lor, de parca ne-a luat D-zeu mintile! Ei vand, tradeaza, manipuleaza, jefuiesc, jecmanesc si noi cadem in extaz, admirandu-le capacitatile de umilire si cantandu-le imnuri de proslavire, vanzandu-ne, la randul nostru, parintii, fratii si surorile, prietenii si neamul pentru niste arginti ruginiti care ne potolesc si ne otravesc sufletele pentru totdeauna! Saraci Romani, ar trebui sa va fie RUSINE, dintr-un popor demn ati devenit vanduti si vanzatori!

Vezi toate comentariile (168)
Comentează