FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Cea mai importantă agenţie de marketing sportiv din Europa vrea să o readucă pe ”U” în elita Ligii 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 24 octombrie 2012 14:20

UPDATE / Reprezentanţii firmei DK Sportler a ajuns la Cluj! Aceştia nu au făcut declaraţii la sosirea la Cluj, au plecat direct spre stadion şi se vor întîlni în această după-amiază cu autorităţile locale.

Sportfive, compania care a organizat şi amicalul de lux Dinamo - Barcelona, şi-a trimis reprezentanţii la Cluj pentru finalizarea negocierilor legate de preluarea ”şepcilor roşii”


Veşti bune pentru fanii "şepcilor roşii". "U" Cluj este foarte aproape de a avea noi proprietari. Neamţul Volker Diergardt (54 de ani), deţinătorul firmei de consultanţă DK Sportler beraten Sportler GmbH, cu sediul central la Berlin, va ajunge astăzi la Cluj însoţit de impresarul Vasile Miriuţă. Diergardt este fost fotbalist şi a evoluat ca portar în anii '80-'90 la echipe ca Fortuna Dusseldorf, Arminia Bielefeld şi FC Koln. Alături de cei doi a făcut deplasarea în România şi unul dintre directorii firmei Sportfive, una dintre cele mai mari agenţii de marketing sportiv din lume, interesată de achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Universitatea. Cu un rulaj de aproximativ 1 miliard de euro pe an, Sportfive este firma care a organizat în luna august amicalul de lux de pe Naţional Arena, Dinamo - Barcelona (0-2).

Mîine se semnează actele
Imediat ce vor sosi în România, nemţii vor face o vizită la stadionul Cluj Arena şi vor inspecta şi bazele de antrenament ale studenţilor. Ulterior vor purta discuţii atît cu primarul Emil Boc, cît şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu, privind implicarea autorităţilor în sprijinirea echipei. Conform surselor Gazetei, investitorii germani sînt dispuşi să preia datoriile clubului clujean, care se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, şi să-i plătească lui Florian Walter puţin peste 500.000 de euro pentru pachetul majoritar de acţiuni. Negocierile finale se vor purta mîine, la Bucureşti.


3 milioane de euro sînt datoriile actuale ale clubului clujean

98,04 la sută reprezintă pachetul majoritar de acţiuni la "U" Cluj, deţinut de Florian Walter prin intermediul lui Ioan Mărginean


"U" Cluj, lîngă Borussia sau Juventus
Prin intermediul reţelei sale extinse de mass-media şi a echipelor de marketing, Sportfive deţine drepturile TV şi oferă oportunităţi de marketing şi sponsorizare pentru cele mai importante branduri din întreaga lume. Mai multe echipe de renume din Europa şi-au asociat imaginea cu Sportfive. Este vorba de Borussia Dortmund, Hamburg, Herta, din Germania, Olympique Lyon, PSG, Auxerre sau Monaco, din Franţa, Juventus şi Sampdoria, din Italia.

Falub, în staff-ul tehnic
Dacă "U" va ajunge pe mîna nemţilor, fostul jucător şi antrenor al "şepcilor roşii", Adrian Falub, are şanse mari să fie cooptat în staff-ul tehnic. Vasile Miriuţă, unul dintre cei care au intermediat negocierile dintre finanţatorii germani şi Florian Walter, aspiră şi el la funcţia de antrenor al studenţilor. Miriuţă este în prezent antrenor la echipa secundă a lui Energie Cottbus.

Olimpiada de la Rio se vede prin Sportfive
Agenţia Sportfive deţine drepturile de televizare ale Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, din localitatea rusă Sochi, dar şi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Compania de marketing sportiv, deţinută în prezent de gigantul media francez Lagardere, a asigurat transmisia TV a meciurilor de la Campionatul European din acest an în continente precum Asia şi Oceania.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (34)
re.organizatoru
re.organizatoru  •  28 Octombrie 2012, 12:19

Vom trai si vom vedea, pana atunci NUMAI UNIVERSITATEA!!!!

uclujnapoca
uclujnapoca  •  26 Octombrie 2012, 02:08

WAAALTARE VINDE ECHIPA!!! ACUM LE ESTE FRICA "SEFILOR" DE LA "U" SA DEA ACTELE TRADUSE IN GERMANA !!! PAI NORMAL!!! CA ORICE ACT ARE WALTER ACUM ESTE PLIN DE FRAUDE! OARE CUM A FOST FACUT BLATUL CU FRANA CAND IOAN RUS ATUNCI MIN INTERNE, A APELAT FRUMOS D P UN TELEFON MOBIL PE ALT TEL MOBIL PE GONOIER MISTER WALTER BUSCA SI I-A SPUS URMATOARELE!!! : - TRANTESTE MECIUL CA ALTFEL DIMINEATA O SA AI SURPRIZE MARI CU FISCUL SI CU DNA-UL!!! DECI DE CE S-A ASCUNS SOARECELE ASTA LA PLOIESTI? E UN MAFIOT NASCUT CU ACTE IN REGULA DE TZAPAR! MOOOOOIEEE MULTA WALTERE !!! SA MORI IN CANCER DACA NU VINZI!!!!

clus10
clus10  •  25 Octombrie 2012, 21:01

sesizez o neconcordanta intre titlu ("vor sa readuca U in elita ligii 1") si continut ( Miriuta aspira la postul de antrenor). Cu tot respectul pentru el insa e antrenor la o formatie de amatori, daca agentia asta ar avea planuri atat de marete, n-ar apela la cineva mai experimentat?! Pana nu se finalizeaza tranzactia nu mai spun nimic, ca ne-am fript de prea multe ori. Numai sa nu o vad pe femeia aia inapoi la club, in rest, oricine-i binevenit!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează