FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - STEAUA 3-1

EXCLUSIV Cum a ajuns Hamed Kone în România: ”Avea o privire care nu te ruga, ci îți cerea doar o șansă”

Articol de - Publicat marti, 23 februarie 2016 19:12

Hamed Kone a fost eroul meciului FC Voluntari - Steaua (3-1), marcând de două ori pe final de partidă pentru o victorie a ilfovenilor în dauna roș-albaștrilor.

Ivorianul a ajuns în România în urmă cu doi ani, iar unul dintre oamenii ce au influențat sosirea africanului în fotbalul intern a povestit traseul urmat de fotbalist.

Ce se vedea în ochii fotbalistului

"Eram în cantonament cu cei de la Clinceni, în Antalya, la baza Mardan. Acolo activam ca director tehnic și conducerea mi-a zis într-o dimineață că va veni un jucător în probe. Am coborât în fața hotelului și era un fotbalist pufos, drăgălaș, alături de impresarul său japonez. Era Hamed Kone. I-am spus că după-amiază avem meci, mi-a spus că este în regulă să joace. l-am băgat direct și-am învins cu 1-0, nu mai știu cu cine, în fine, el a dat unicul gol. Alerga puțin, dar avea ceva doar al lui.

M-a impresionat o chestie la el. La un fotbalist, trebuie să vezi în ochii lui ce poate și ce vrea. Avea o privire ce nu se ruga de tine, ci puteai citi: "Dă-mi o șansă să-ți arăt ce pot!". Este un fotbalist inteligent în joc, vede fazele dinainte, are execuții surprinzătoare", a comentat Ciprian Urican pentru GSP.RO.

"N-are rost să mai slăbească"

Urican era director tehnic la Clinceni, acum ocupă aceeași funcție la CS Universitatea Craiova, la centrul de copii și juniori. Hamed Kone a semnat cu Clinceniul după încă un amical în Turcia. După meciul de luni seară din Ștefan cel Mare, Urican și Kone s-au întâlnit față în față în zona mixtă a stadionului.

"Felicitări, ex-copilul meu!", i-a spus oficialul oltenilor. "Eu o să rămân mereu copilul tău", i-a replicat africanul, care a detaliat, ulterior: "Ciprian Urican e un om cu o contribuție importantă asupra carierei mele, între noi funcționează o relație tată - fiu".

"Hamed face față oriunde în România, la orice formație. S-a tot vorbit că ar trebui să mai slăbească, însă asta e conformația lui fizică, n-are rost să mai dea jos. E ca și cum i-ai fi zis lui Maradona să mai slăbească. Așa dă Kone cel mai bun randament, contează ce face pe teren", a detaliat Urican.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (4)
deny74
deny74  •  24 Februarie 2016, 06:17

Ma si miram sa nu spuna stelistii ca a fost blat.Am auzit asta si dupa meciul cu Dinamo.La noi a ajuns ca o boala chestia asta.Peste tot in lume echipele oricat de bune mai pierd,cateodata chiar si cu ultimele clasate.Cateodata chiar facand un meci penibil,dar de...cum pariurile sunt la moda de ce sa nu ne amagim un pic,ca apoi ne simtim mai bine

427951077389201
Mihai Tanase  •  24 Februarie 2016, 06:10

Cati ani are ? E de-o seama cu Tewandjera sau cu NDoye ?

lazio1900
lazio1900  •  24 Februarie 2016, 02:39

Si pe asta il facurati fratilor fotbalist ca a dat doua goluri intr-un blat a trecut de tamas ca l -a lasat ala sa treaca .prea ii faceti vedete pe toti fara rost .alte subiecte nu aveti ? in blaturi toti sunt buni avea 8 cota voluntariu niste bani pusi prin asia de gigi cu dragomir si tamas cu marica 100%implicati ia studiati voi mai bine decat sa scrieti de toti

Vezi toate comentariile (4)
Comentează