FOTBAL  »  Superliga  »  FALIMENT RAPID

EXCLUSIV » Decizia Comisiei de Disciplină şi poziţia LPF: "Un club aflat în faliment nu poate juca în Liga 1"

Articol de GSP - Publicat joi, 28 iulie 2016 15:56

Deși a promovat, Rapid nu a fost acceptată în prima ligă din cauza problemelor financiare, clubul fiind în faliment.

update joi 13:50

Potrivit surselor GSP, Comisia de Disciplină a decis ca Rapid "îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF", doar că oficialii Ligii susţin că "un club aflat în faliment nu se poate înscrie într-o competiție organizată de LPF". Decizia este executorie și poate fi atacată prin recurs,  pe care trebuie să îl anunțe în maximum 2 zile, sau la TAS.

Astfel, ACS Poli Timișoara va participa în noul sezon al Ligii 1 în locul giuleștenilor. Rămâne de văzut dacă bănățenii vor disputa partida de sâmbătă cu Dinamo, de la București.

update joi 10:00

După ce ieri a analizat din nou dosarul Rapidului, Comisia de Discipilnă a FRF a rămas în pronunțare, urmând ca verdictul să fie anunțat azi.

UPDATE Miercuri 18:10

Comisia de Disciplină a rămas în pronunțare până mâine.

Alături de Tudor Chiuariu, avocatul Rapidului, la ieșirea din sediul LPF a fost și cunoscutul avocat Dan Idita, care a apărat și el cauza Rapidului. Acesta este celebru pentru procesele câștigat pe când era la Universitatea Craiova.

update MIERCURI 16:00

DigiSport anunță că ședința Comisiei de Disciplină s-a terminat. Anunțul în cazul Rapidului se va face în scurt timp.

update joi 13:40

Comisia de Disciplină a început ședința, dar încă nu s-a ajuns la discuția despre Rapid. Potrivit informațiilor GSP, Rapid l-a luat ca avocat pe Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției.

UPDATE MIERCURI 11:40

Ședința Comisiei de Disciplină trebuia să înceapă la ora 11:00, dar aceasta s-a amânat pentru ora 12:30, potrivit DigiSport. Membrii Comisiei nu au venit la sediul LPF la ora stabilită.

Știrea inițială:

Decizia trebuia anunțată luni, dar cei de la FRF au amânat verdictul pentru azi. Comisia trebuie să decidă în regim de urgență dacă giuleștenii îndeplinesc condițiile necesare să joace în prima divizie, clubul fiind în faliment. 

Meciurile celor de la Rapid au fost amânate până la o decizie, iar dacă formația giuleșteană nu va fi primită în prima ligă, ACS Poli va reveni în Liga 1.

Aurel Brihac: "Rapid nu poate juca în Liga 1"

Aurel Brihac, lichidatorul clubului, a vorbit despre situația echipei și spune că Rapid nu poate juca în Liga 1, că echipa are doar 3 jucători sub contract și că pe 28 iulie și contractele acestora vor fi anulate.

"Rapid nu poate juca în Liga 1. Nu se pot semna contracte noi și nu poate funcționa ca o entitate. Eu voi rezilia și ultimele contracte. Pe 28 iulie întră în vigoare decizia de închidere a cărților de muncă a celorlați angajați rămași.

Datoria Rapidului este de 20 de milioane de lei, dar poate crește. Cea mai mare datorie este către ANAF. Nu știu de unde spune Moraru că are 11 jucători sub contract", a spus Brihac la DigiSport

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (217)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2016, 16:09
Postat de doct pe 28 Iulie 2016, 16:03

stii ce este cu adevarat trist,ca toti de la moraru,brihac si acei "ultrasi" din tribune si-au dorit cu adevarat distrugerea acestui club.

nu stiu sigur daca toti aceia au actionat cu intentie, moraru ala se pare ca da, se pare ca el a impins clubul in prapastie, in loc sa il traga de pe marginea genunei. ceilalti nu stiu cata influenta au mai avut, dar indiferent de participatie, indiferent de gradul coautoratului, un lucru e cert : rapid se afla nu doar in faliment, ci foarte aproape de lichidare si dizolvare. de asta e trist. de asta spuneam ca e trist. faptul ca nu juca in prima divizie nu era o drama neaparat, la urma urmei, fanii giulestinei au trecut de multe ori prin aceasta situatie, in trecut. dar mai era mereu o sansa, mai era mereu speranta ca se poate reveni sus. si s-a si revenit sus, chiar mai sus decat fusese vreodata (2005 sau 2006, nu retin bine). o dta cu falimentul si lichidarea nu mai exista nimic. doar Universul. si el e necuprins si aparent foarte tacut. numai bine, aceasta realitate ma indispune desi nu sunt fan rapidist. dar pierdem mereu cluburi de traditie, asta e cel mai trist. microbistii veritabili sunt alaturi de voi si Forza Rapid... sau ce-a mai ramas din el...

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  27 Iulie 2016, 19:54
Postat de catalynn pe 27 Iulie 2016, 19:38

FCSB nu e Steaua oricat ai încerca tu sa o dai dupa cires. Hai sa te vad pe tine cu "noua galerie" umplând stadionul la meciul cu cehii. Cand ai fost ultima oară pe stadion? Cred ca si tu ai uitat.... Io am fost la meciul cu Chiajna. Jenant ... Nu am auzit o data in 120 de minute scandandu-se Steaua. Unde erai bre?! Ascuns in debara si tastând de zor?!

in primul rand nu exista FCSB, clubul se numeste FC Steaua Bucuresti, in al doilea rand orice club poate sa-si treaca ce vrea el pe propriul logo, un dinozaur cu 7 litere abcdefg, asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa aibe vreo legatura cu denumirea oficiala a clubului; pana in acest an M.City a avut un logo pe care scria M.C.F.C + superbia in proelio plus un vultur, nimic din toate acestea nu se mai regasesc in noua lor sigla, acum asta nu inseamna ca nu vorbim despre acelasi club

catalynn
catalynn  •  27 Iulie 2016, 19:29
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Acum e rândul meu sa te întreb: ce te intereseaza, pt ce te bagi?! Mie unul imi pare rau cand o echipa de tradiție, mai ales una de calibrul Rapidului dispare. Ce satisfacție ai ca FCSB mai adaugă un campionat pe fițuica aia deținuta de jiji căruia ii zici "palmares" dar care fara identitatea si brandul Stelei nu face doi bani in ochii steliștilor motiv pt care nu vin la stadion, jucand cu echipe de doi bani gen Chiajna, Voluntari, Viitorul etc. ?! Stai liniștit nu moare Steaua fara jiji, cum nici Dinamo nu au murit fara Borcea & Co. Amicilor rapidiști doar atat: sincere condoleanțe si poate exista totuși viata dupa moarte!

Vezi toate comentariile (217)
Comentează