FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Declarații explozive despre situația din Ștefan cel Mare: "Dinamo a fost făcută terci. Nu ştie nimeni de stăpân şi de respect!"

Vaişcovici a făcut parte din marea echipă a lui Dinamo de la finele anilor '80, cea despre care Mircea Lucescu spunea că ar fi câştigat Champions League dacă mai rămânea împreună 2-3 ani
Vaişcovici a făcut parte din marea echipă a lui Dinamo de la finele anilor '80, cea despre care Mircea Lucescu spunea că ar fi câştigat Champions League dacă mai rămânea împreună 2-3 ani

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2018 09:00

Claudiu Vaișcovici, 55 de ani, fosta glorie dinamovistă din anii '80 îi atacă fără menajamente pe șefii "câinilor" și pe jucători: "Bateţi la Craiova dacă aveţi cojones!".

- Domnule Vaişcovici, ce mai e de spus după ce Dinamo a ajuns în play-out?
- Cei de la Dinamo au ajuns acolo unde merită, vai de capul lor! Din păcate, cu durere în suflet o spun, îşi merită locul ocupat. Până la urmă, de câţi bani bagi, atât obţii! Eu tot ziceam din noiembrie, din decembrie că n-o să ajungem în play-off şi-mi spuneau oamenii că sunt dus cu capul. Noi n-am avut niciun moment faţă de play-off în ultimele luni!

- Cine este vinovat, cine sunt vinovaţii?
- Normal, ăla mare e primul mereu! De acolo se trage tot. Ce-mi pasă că l-a adus Negoiţă pe Torje?! Sau pe Palici?! Praf în ochi! Au jucat, n-au jucat, pregătiţi, nepregătiţi, au fost apă chioară cu care s-au îmbătat suporterii. Păi, aduceţi-vă aminte, Torje a făcut două curse în Derby şi l-a prins sârbul ăla, Planici, de parcă era cu radarul. În mod normal, pe un Torje apt nu-l prind nici trei de Planici. Şi cum să vinzi tu jucător important, din apărare, pe Nedelcearu, cu 3-4 zile înainte de confruntarea cu Steaua?!

- Cu ce credeţi că a greşit patronul mai exact?
- El n-are "material" şi vinde ca să ţină echipa. Aşa, pe Nede îl putea vinde la vară sau după Derby. Dar a venit rusul cu banii, Negoiţă nu s-a mai gândit la altceva. Problema lui e că n-are nicio strategie şi e uşor influenţabil, are atâţia la club care vor să-l "ciugulească". El e primul dintre vinovaţi, dar mai sunt, ohoho!

"Mutu şi Contra şi-au văzut interesul, Miriuţă a picat ca musca-n lapte"

- Cine?
- Mutu şi Contra au făcut Dinamo terci! Asta e Dinamo acum. Au avut mână liberă şi au făcut-o lată. E ciudat, fiindcă dacă stai să te gândeşti, zici că pui oameni care se pricep la fotbal, care au jucat "afară". Le dai pâinea şi cuţitul, doar că, în cazul lui Dinamo, aceştia doi şi-au urmat propriul interes. Au preferat să aducă jucători care să ţină capul în pământ, "yesmeni", ca să-i tăvălească aşa cum vor ei. Au îndepărtat pe cei cu personalitate, gen Nistor. Şi-au băgat năsucul şi la bani şi uite unde s-a ajuns!

- Şi Miriuţă a fost contestat de fani, la ultima reprezentaţie, i-au cerut demisia.
- Eu îl ştiu de când era fotbalist, Vasile e băiat bun, dar a căzut ca musca-n lapte. Fiind băiat bun, fără bici, n-a făcut mare scofală. Un fel de "Lasă-mă să te las!". Nici nu i-a motivat pe jucători. Bine, la Timişoara n-a avut cu cine, că de-abia a strâns de-o echipă, apoi schimbările cu Steaua, iar la Giurgiu a fost bomboana pe colivă. Acolo, zici că jucătorii au vrut să-l sape pe antrenor la ceea ce au arătat!

"Lumea are boală pe Dinamo"

- S-a pierdut play-off-ul cu Astra sau mai devreme?
- Au fost multe meciuri de cacao. Toată lumea zicea că Astra va sta capră, cum se spune, ceea ce a fost o inepţie de la început. Până la urmă, Dinamo a fost fără coco! Ştiam că Astra nu se va la o parte. Erau cote la pariuri de 1,5, 1,6, 1,7, aveam prieteni care s-au aruncat și au pariat pe un succes al "câinilor". "Mă, nu vă lăsaţi prostiţi! Luaţi invers dacă vreţi să câştigaţi!", le-am zis. "Dacă e aşa, de ce nu iei tu?", "Păi, cum să iau, mă, împotriva lui Dinamo? Niciodată n-aş juca împotriva lui Dinamo". Asta a fost, suntem de râs. Şi ar mai fi un detaliu.

- Care?
- Lumea are boală pe Dinamo! Cum poţi ieşi în faţă altfel decât s-o baţi pe Dinamo? Noi avem nişte jucători care "bufa, bufa" câteva meciuri, apoi hai la vânzare! Unii care se umflă-n pene şi atât. Când e vorba să facă diferenţa, nimic! Problema e că la Dinamo nu se ştie de stăpân. Nimeni nu ştie pe nimeni de frică, de respect, fiecare face ce vrea. Şi nici nu mai latră niciunul la Dinamo.

- Puteţi traduce asta?
- Mie şi la meciul cu Craiova mi-e frică de arbitri şi de interesele unora de sus. Dinamo, asta e o mare problemă!, a ajuns o echipă oarecare. Nu mai are influenţă, nu mai inspiră frică. Uită-te la Steaua: şi înainte de noi a ieşit MM Stoica, a vorbit de arbitri, le bagă morcovul la adversari şi la "fluieraşi", iar rivalii au marcat primul gol cu noi după un fault în atac. L-a împins stelistul pe prostul nostru, a căzut dinamovistul ca mămăliga!

"Dacă batem la Craiova, luăm Cupa"

- Poate redresa Bratu echipa?
- Nu ştiu câtă experienţă are. Aşa, vorbeşte frumos, dar să-l vedem la practică. Ne-ar fi trebuit un antrenor cu experienţă, care să construiască. Bine, acum ce să facă şi Bratu? Dacă scoate 2-3 mai răsăriţi, apoi ţi-i vinde la prima strigare, ce să mai faci?!

- Mai speraţi într-o salvare în Cupa României? Că tot vine, marţi, partida cu Craiova, din "sferturi", din Bănie.
- E ultima șansă. Îmi doresc cu toată fiinţa mea să-i eliminăm pe cei de la Craiova. Că prea se văd şi ei cu moţ. Doamne, ce mi-aş dori să-i batem! Să mă laud şi eu când ies din casă, vreau să le râd în faţă rivalilor. Acum, jucătorii să arate că au cojones! Dacă batem acolo, avem o şansă uriaşă să luăm Cupa. Presiunea e mai mare pe olteni, joacă acasă şi cred că ne sfărâmă. Ţi-am zis, mi-e frică de arbitri şi de ceea ce e în afara stadionului.

- Cum vedeţi viitorul clubului?
- Eu mai ştiu ce să zic? Se aude că din vară vine Borcea, că ar veni şi Piţi. De parcă Borcea n-are alte probleme când iese de acolo decât Dinamo. De ce a ajuns la "răcoare", nu de la fotbal? De ce s-ar băga iar? Și dacă s-o băga, cine ştie dacă mai are chef! Auzi, dar eu mai am ceva pe suflet, că tot am vorbit de arbitri şi mi-am adus aminte.

"Burleanu e tăinuitor sau de ce nu sesizează DNA?"

- Ce anume?
- Burleanu a zis că ştie el că sunt nişte arbitri blătuiţi până prin 2013. Dar oare ăştia, dacă există, nu mai sunt şi acum? Iar dacă ştie că sunt murdari, de ce nu-i scoate în faţă, de ce nu sesizează DNA-ul? Atunci înseamnă că e tăinuitor! Până la urmă, câţi arbitri au ieşit din fotbal din 2014 încoace? Adică daţi afară sau retraşi. Că nu ştiu să fie dintre ăştia! Să ne spună dom' Burleanu cu subiect şi predicat cine, unde, cum şi cât! Doar să arunci nişte vorbe la intimidare, să duci lumea de nas, nu merge!

- Ce şanse are actualul şef de la FRF să-şi continue mandatul?
- Băiatul ăsta are o mare problemă, a jignit o generaţie întreagă. Dacă aduni selecţiile tuturor oamenilor prezenţi la lansarea candidaturii lui Lupescu iese un număr de n-a auzit Burleanu imnul României de atâtea ori. Răzvan e politician, dar e penibil. Eu aş mai spune ceva. Mi s-ar părea normal ca internaţionalii, care au jucat pentru România, să aibă drept de vot la alegerile pentru şefia FRF! Au şi ei un cuvânt de spus, eu cred că se pricep mai bine decât alţii. Păi, nu găseşti doi preşedinţi de AJF de 50 de ani. Toţi au 60-65 de ani, cu foamea-n gât, sunt corupţi şi fac tot ce trebuie pentru o sacoşă în plus.

"Pentru mine, Iaşiul e cea mai mare surpriză. Cum naiba au putut ăia să ajungă în play-off şi noi nu?! Eu aş fi zis că Botoşaniul va merge în play-off, nu noi sau trupa lui Stoican"
Claudiu Vaișcovici

"La ce lot are Dinamo, să zicem mersi că suntem aici! N-ai cum să ai rezultate mai bune de atât, cu ce avem noi în ogradă"
Claudiu Vaișcovici

"Nu cred că Astra sau Iaşiul are jucători mai valoroşi decât Dinamo, dar la noi ăştia joacă la mişto! Nici personalitate, nici atitudine, nici devotament"
Claudiu Vaișcovici

57 de goluria marcat Vaişcovici pentru Dinamo în perioada 1987-1990, în 61 de meciuri

1990
e anul în care Dinamo, din care făcea parte şi Vaişcovici, a jucat semifinalele Cupei Cupelor. Cu un an înainte, roș-albii jucaseră "sferturile" Cupei UEFA

10 selecţiia strâns Claudiu la echipa naţională, în perioada 1987-1989. N-a apucat să marcheze niciun gol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (60)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  03 Martie 2018, 21:10
Postat de zizu pe 03 Martie 2018, 15:01

*** voi chiar toti fcsb istii ,sunteti cu...proleme?

Asta e sigur!

1260234347346768
Ioan Trisi  •  03 Martie 2018, 21:07

Mi se parre corect ce spune Vaiscovici!

169060557063831
Stefan Anghel  •  03 Martie 2018, 18:46
Postat de fangigi pe 03 Martie 2018, 18:37

De valentin ceausescu saracu ce mai stiti? O sustine pe fcsb sau csa?

DE VALENTIN CE MAI STII ??? PAI POATE VREI SA ZICI DE ILIE CEAUSESCU SAU DE VADIM ! VALENTIN A VENIT LA ECHIPA TAMAN IN 1986 DUPA CASTIGAREA C.C.E. ! DAR TU CE SA STII DOAR ESTI NASCUT IERI MAI CAP DE SUZETA ! DECI RETINE INTAI A VENIT NICUSOR LA SPORTUL STUDENTESC SI ABIA LA 6 ANI DIFERENTA A VENIT VALENTIN LA STEAUA,ORICUM FEDERATIA A FOST MEREU CONDUSA DE *** CA SA FIE BALANTA ECHILIBRATA ! BECALI NU E ***,BADEA.....NU SE VREA DAR SE STIE !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează