FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - DINAMO, LUNI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Elvis Onyema se descrie pentru fanii dinamovişti: ”Sînt foarte rapid, am tehnică, mă mişc mult”

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 05 august 2012 01:06

Elvis Onyema a venit să impresioneze şi să rămînă la Dinamo, mai are 5 zile să-i convingă pe ”cîini” că merită să continue cu ei


Atacantul Elvis Onyema, 25 de ani, îşi caută de lucru la Dinamo. Nu-i e ruşine să dea probe, chiar dacă acum 3 ani semna la Barcelona, rămînea la echipa secundă vreme de un sezon, marca de 7 ori în 28 de meciuri şi visa să dea lovitura în fotbal. A ajuns de două zile în Bucureşti, a efectuat deja tot atîtea antrenamente sub comanda lui Bonetti, şi aşteaptă săptămîna viitoare să afle dacă va fi oprit sau nu în lotul roş-albilor. Pînă atunci îşi face reclamă, într-un interviu oferit în exclusivitate Gazetei Sporturilor şi Antenei 1.

- Elvis, de ce Dinamo?
- Pentru că e o echipă mare, ar fi bună pentru un nou start al meu. Am diverşi amici care lucrează în România, nu în fotbal, şi mi-au recomandat Dinamo. Am simţit de la primul antrenament că această formaţie are fotbalişti de clasă.

- Auziseşi de Bonetti, de Birindelli, cei pe care trebuie să-i impresionezi la Dinamo?
- Sincer, nu! Mi-au zis băieţii ce mari au fost, că au jucat la Juventus Torino şi la alte cluburi de top din Italia. Înseamnă că au fost mari ca sportivi, sper să-mi dea o şansă să arăt că ştiu fotbal.

- Cum eşti tu ca fotbalist?
- Un atacant foarte rapid, am şi tehnică, mă descurc bine în poziţii de "unu contra unu". Plus că mă mişc mult. Lovesc bine cu piciorul drept, mă descurc şi cu stîngul.

- Dar ca om?
- Un tip liniştit, umil, îmi plac oamenii care mă respectă. Eu sînt un tip foarte credincios, ascult multă muzică gospel, de aceea nu prea merg prin discoteci, prefer să stau acasă, cu prietenii.

"M-am antrenat cu Messi"
- Cum a fost să joci la Barcelona, chiar şi la formaţia secundă?
- Barca e supertare şi la nivelul echipei a doua. Am făcut antrenamente şi cu prima formaţie, cu Guardiola, cu Messi, cu Xavi. Messi, de exemplu, e fabulos şi la pregătiri. Dar cît e de gigant ca fotbalist atît e de umil ca om. I-am zis, la început, că sînt şi eu de la echipa secundă, că poate n-o să fiu la fel de bun ca ei, iar el mi-a replicat: "Stai liniştit, ia-o încet, nu te gîndi, doar joacă fotbal!".

- Ştii că vine Barcelona să joace un amical cu Dinamo, sîmbătă viitoare, aici, în Bucureşti?
- Am auzit. Poate e un semn divin şi pentru mine. Ar fi fantastic să joc şi eu în acest meci. Dar mai întîi trebuie să trec aceste probe, mă simt ca la un examen.

"Toată lumea mă întreabă dacă am auzit de Elvis Presley. Am aflat şi eu acum cîţiva ani cine a fost. Are o muzică OK, dar nu prea e stilul meu. Mamei i-a plăcut numele, de aceea mi-a spus Elvis"
Elvis Onyema, atacant

20.000 de euro ar vrea Onyema drept salariu lunar, acceptînd să scadă pretenţiile pînă la 15.000 de euro pe lună, plus bonusuri

14 meciuri a jucat ediţia trecută nigerianul pentru Ceuta, în liga a 3-a spaniolă, nereuşind nici un gol în 602 minute

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (52)
imperator
imperator  •  05 August 2012, 18:24

Elvis live ! :)

nikonist
nikonist  •  05 August 2012, 16:14
Postat de starchild pe 05 August 2012, 12:53

Eu sunt destul de optmist, doar a ajuns la Dinamo .... iti dai seama ce grad de inteligenta trebuie sa aibe ...:))

la ce comentarii postezi demonstrezi cata inteligenta ai....halal tie!

newentry
newentry  •  05 August 2012, 14:22

Pe ăsta îl dă modestia afară din casă, îl trimite in field să arate ce poate:))

Vezi toate comentariile (52)
Comentează