FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - KARPATÎ LVOV, AZI, 15:15, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Eric "Neymar" s-a săturat de Dinamo şi de "Ai se eu te pego" FOTO

Noul look al lui Eric +6   FOTO
Noul look al lui Eric

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2012 14:32

Eric (26 de ani) laudă trecerea lui Pîrvulescu la Steaua şi aruncă o provocare către Dinamo, clubul care a tot spus în ultimii doi ani că vrea să-l transfere, dar n-a concretizat nici pînă azi tatonările.


Stranierul anului 2010 în România a rămas one-man-show şi la Karpatî Lvov, echipa ucraineană unde s-a transferat de la Mediaş, vara trecută. În cantonamentul de la hotelul "Blue Waters" din Side, brazilianul face senzaţie cu noua lui coafură, o creastă gen Neymar.

Iar cînd începe antrenamentul nu se sfieşte să înşire glumiţele: schiţează semne discrete către aparatul foto în timp ce-şi scoate cercelul din ureche şi-l pune în buzunar, e singurul care face turele de încălzire cu mingea la picior, îşi ciupeşte colegii sud-americani, aleargă cîteva secunde îmbrăţişat cu un coechipier. E la fel de dezinvolt, ca de obicei, cînd vorbeşte despre prezentul şi planurile sale legate de România.

Brazilianul va da piept cu "cîinii" în această după-amiază, în amicalul Dinamo - Karpatî Lvov (15:15, DigiSport şi gsp.ro).


- Eric, ţi-e dor de liga întîi?
- Normal, pentru că am jucat acolo timp de patru sezoane, m-am obişnuit cu meciurile şi cu lumea din România. Din păcate însă, ştiţi bine că e în desfăşurare acel litigiu financiar cu Gaz Metan, în care FIFA va decide cine are dreptate. Aşa că eu aştept, nu stau cu gîndul doar la asta şi mă interesează să joc la Lvov, să marchez, să fiu cel mai bun. Am înscris deja cinci goluri în primele două partide amicale din Antalya, înaintea "amicalului" cu Dinamo.

"În România am învăţat să fiu bărbat adevărat!"
- Te-a dezamăgit atitudinea Mediaşului?
- Nu mă aşteptam să mă trateze atît de nedrept. Nu mi-au plătit banii, primele din campionat şi din Cupă. Cu toate astea, spun deschis că am trăit o viaţă frumoasă la acest club, mi-am realizat visurile, n-am nimic cu ei. Mă bucur că majoritatea celor de acolo mă consideră copilul lor. La Mediaş am învăţat să fiu bărbat, tot Mediaşul m-a ajutat să devin cel mai bun străin din România în 2010. O să mă stabilesc definitiv în acest oraş, unde sînt iubit. Chiar caut acum un teren bun în Mediaş ca să-mi ridic o casă, poate le voi aduce şi pe mama şi pe sora mea.

"Nu forţez lucrurile cu Dinamo"
- Prietenul tău Paul Pîrvulescu a ajuns la Steaua. Vorbiţi des?
- Da. Îi urez baftă, să-şi păstrez capul pe umeri. Îl iubesc ca pe fratele meu! E naşul copilului meu şi aş vrea să-l văd inclusiv la echipa naţională, să arate ce valoare are. Şi să ajungă acolo unde îşi doreşte foarte mult, la Manchester United!

- Posibila ta trecere la Dinamo mai e de actualitate?
- Numai vorbe, nimic concret. Dar ratarea transferului către o echipă mare din România se datorează lui Gaz Metan, fiindcă s-a ajuns să fiu suspendat în ţară pînă la finalul sezonului. Deocamdată joc pe o carte verde provizorie în Ucraina, dar îmi doresc să se termine cît mai repede nebunia asta. Nu-mi pare rău însă deloc pentru că nu am ajuns la Dinamo. Nu vreau să forţez lucrurile. Dacă va exista interes în continuare, mă vor căuta, iar modul în care voi munci la Lvov mă va ajuta să-mi menţin cota ridicată. Deocamdată, doar asta vreau: să fiu liniştit, să mă concentrez pe ce am de făcut la Karpatî, să arăt că sînt un jucător serios.

"Nu mai suport să aud melodia asta, Ai se eu te pego!"
- Va reuşi Dinamo să ia, în fine, titlul în acest sezon?
- Cît am evoluat eu în România, campionatul l-au luat numai formaţii din provincie. Cred că Bucureştiul va reuşi însă să ia titlul de această dată. Nu ştiu dacă va fi Dinamo, Steaua sau Rapid, dar mi se pare că formaţiile din Capitală atacă acum locul întîi cu mai multă convingere şi argumente.

- Hai să încheiem cu o întrebare de vacanţă. Ţi-ai tras o creastă ca Neymar, presupun că, în Brazilia, ai dansat nebuneşte pe melodia asta care face furori în lume, Ai si eu te pego?
- Aoleo, nu mă întreba! Sînt sătul! Lasă-mă! (rîde cu poftă) N-o mai suport de cîte ori o aud! Iar băiatul ăsta care o cîntă are şi el doar melodia asta şi gata. Nu e vreun mare artist!

"Chestiunea cu selecţionarea mea în României înseamnă numai vorbe de presă. În primul rînd, trebuie să am cetăţenie şi abia apoi aş putea fi chemat, dar n-am arătat mai nimic pentru a putea ajunge la lot" - Eric de Oliveira, atacant karpatî Lvov


"După ce am plecat de la Gaz Metan, nu prea am mai avut parte de fericire. Singura bucurie a fost naşterea copilului meu" - Eric de Oliveira, atacant Karpatî Lvov


16 etape de suspendare a primit Eric în Liga 1 pentru că şi-a reziliat contractul cu Gazul. El nu mai poate juca nici un minut pînă la finalul sezonului

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (9)
ionutgabriel94
ionutgabriel94  •  31 Ianuarie 2012, 19:05

Il vreti la steaua ??? :)))

silvercloud
silvercloud  •  31 Ianuarie 2012, 16:50

E valabil pentru toata lumea, haideti sa comentam aici despre fotbal, sa nu ne mai jignim inutil intre noi...

silvercloud
silvercloud  •  31 Ianuarie 2012, 16:48
Postat de steaua1986forever pe 31 Ianuarie 2012, 15:36

ce mai e pe la partid pe acolo pe la cluj? Nu e suparat paskany ca nu face basescu al vostru nici 5% la alegeri? numai securisti pe acolo....pe la voi pe la club: un doctor securist roman si un securist avo maghiar.....evident, incununat cu idolul de la avatarul tau...securistul basescu.

Asteptam sa citesc un comentariu legat de Eric, de fotbal in general... haideti sa lasam restul pasiunilor de-o parte si sa vorbim despre fotbal...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează