FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP » Filosofia lui Bonetti: ”Ne apărăm în 11, atacăm în 11! Şi alergăm mult”

Bonetti a reuşit să readucă Dinamo pe primul loc.
Bonetti a reuşit să readucă Dinamo pe primul loc.

Articol de - Publicat marti, 24 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 aprilie 2012 00:55

Bonetti a declarat ieri că nu-l interesează show-ul, speră în îmbunătăţirea jocului echipei ”step by step”, nu face promisiuni pentru titlu şi strîmbă din nas cînd aude că e perceput ca salvator al lui Dinamo.

Dario Bonetti e omul care a readus Dinamo pe locul 1 în clasament după 6 etape. A reaprins cu adevărat speranţele la titlu ale "cîinilor". Însă italianul de 50 de ani este departe de a fi liniştit şi mulţumit. Vorbeşte simplu, nu face promisiuni pe care simte că nu le poate îndeplini de unul singur. Rosteşte, în medie o dată la două răspunsuri, cuvîntul "ameliorare", care s-ar traduce mai exact prin "îmbunătăţire".

- Mister, care-i filosofia dumneavoastră ca antrenor? Ce aţi învăţat în Il Calcio şi vreţi să aplicaţi, imediat, la Dinamo?
- Să ne apărăm în 11, să atacăm în 11. Să alergăm! Mult, mai mult, tot mai mult. Calitatea spectacolului mă interesează mai puţin acum, important e să cîştigăm. Dar e nevoie de muncă. Multă muncă. Eu şi staff-ul meu încercăm să ameliorăm lucrurile la echipă.

- Sînteţi mulţumit că sînteţi cu Dinamo pe primul loc? O premieră, în mandatul trecut n-aţi avut această posibilitate.
- Nu sînt mulţumit. De ce faceţi ochii mari?! Nu-s mulţumit de prestaţia cu Ceahlăul, singurul aspect pozitiv e că am învins. Dar am făcut multe greşeli. Pentru a fi competitivi trebuie să ameliorăm jocul.

- Ce nu vă place în evoluţia echipei?
- De exemplu, cu Ceahlăul, în prima repriză am jucat cu gîndul la înfrîngerea lui CFR. Nu trebuia să fim cu mintea acolo. Apoi, în a doua, am jucat mai fluid, am ajuns la 3-0, iar obiectivul era să nu luăm gol, însă am făcut erori mari. Ne-am jucat cu focul.

- Deci nu prea sînteţi fericit.
- Deci nu sînt. Nu s-a tras linie, n-am cîştigat nimic, sîntem pe locul 1 după etapa a 27-a, dar atît. Trebuie să îmbunătăţim multe lucruri dacă vrem să cucerim un trofeu. Dinamo trebuie să joace bine sub presiune, întotdeauna.

"Nu ştiu clasamentul!"

- Ce adversar din cele 4 din lupta pentru titlu vă impresionează?
- Un moment, să mă gîndesc: FC Vaslui. Are mulţi jucători de calitate. În rest, vă spun sincer, nu ştiu clasamentul. Mi-aţi zis dumneavoastră că sîntem pe locul 1, OK, e bine, însă trebuie să o luăm step by step. Eu vreau să ne ameliorăm jocul, repet.

- Credeţi în titlu?
- Normal. Însă eu vreau să batem vineri la Braşov, după aceea o să vedem ce adversari vom avea, iar dacă îi vom învinge pe toţi, atunci, automat, vom fi campioni. Dar, atenţie!, dacă jucăm ca-n finalul meciului cu Ceahlăul, vom pierde! Un meci, apoi restul.

- Fanii vă percep ca pe un salvator. Dumneavoastră cum vă vedeţi?
- Nu mă văd în această ipostază. Nu e ceva confortabil, pentru că peste o săptămînă, după o altă partidă, dacă nu batem, nu voi mai fi salvator şi mi s-ar putea cere capul. Eu respect tifosii, apreciez cuvintele de laudă, dar sînt temperat. Eu cred în muncă şi voi munci alături de echipă să facem lucrurile bine.

"Joacă doar cine aleargă!"

- Cu Dănciulescu ce relaţie aveţi?
- Sînt norocos că nu citesc ziarele, doar mă mai uit la TV, însă nu pricep tot ceea ce se spune în română. Eu analizez oamenii numai pe terenul de fotbal, la antrenamente, apoi la meci. Cine aleargă joacă! Eu aleg raţional, cu mintea. Iar "Danciu" e un jucător important, cu personalitate, decisiv pe teren.

- Unde trebuie să mai lucraţi, fizic sau tactic?
- Trebuie să lucrăm cu toţii, împreună, pentru orice nivel. Dacă sîntem profesionişti, ne vom îmbunătăţi munca entuziast zi de zi, în orice departament, nu avem cum să nu avem succes. Lucrăm cu calm, să nu-i pierdem pe jucători, fiindcă va urma o perioadă de foc.


Poze cu italieni
La finalul partidei cu nemţenii, Bonetti a fost aşteptat în faţa vestiarului de patru conaţionali, care au dorit să se fotografieze cu el şi cu staff-ul italian al dinamoviştilor. Peninsularii i-au transmis lui Bonetti şi secundului său, Birindelli, că sînt fani ai celor doi de cînd jucau la Juventus Torino. "S-a nimerit să fim în Bucureşti şi să vedem la televizor că sînteţi la Dinamo, aşa că ne-am luat tichete la meci, să facem cunoştinţă cu voi", au spus cei patru.

"Dinamo nu e reinventată, e mai «bulănoasă» cu Bonetti. A mutat un şurub ici, o piuliţă colo, a schimbat ceva, dar echipa încă se chinuie să dea gol. Dacă mai ţinea meciul cu Ceahlăul cîteva minute se făcea 3-3"
Ioan Becali, agent FIFA

"Eşecul lui CFR cu Concordia nu m-a surprins, poate doar scorul. Chiajna e o bună echipă în România, tocmai de aceea vreau să ne regăsim spiritul de luptă prin care am învins această echipă săptămîna trecută"

Dario Bonetti, antrenor Dinamo

Inbox:
- Ionel Dănciulescu a marcat golul cu numărul 17 împotriva Ceahlăului, în întreaga sa carieră, şi a ajuns la 205 reuşite în Liga 1, în clasamentul golgeterilor all-time, unde lider este Dudu Georgescu (252).
- Ioan Becali îl acuză pe Ioan Andone: "CFR e o echipă de locurile 4-5, a cîştigat doar cu noroc şi cu ajutorul arbitrilor. Ioan Andone m-a refuzat cînd am vrut să-l aduc acum la Dinamo, nu a ales cu sufletul, ci cu portofelul!".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
dog_one
dog_one  •  24 Aprilie 2012, 19:51

BONETTI MANAGER GENERAL LA ECHIPA . NIMENI NU VA COMENTA DECIZIILE LUI, E HOTARAT SI NU ARE INTERESE. FORZA DINAMO.

detyy
detyy  •  24 Aprilie 2012, 17:19
Postat de redsef2005 pe 24 Aprilie 2012, 10:22

Eşri penibil, măi oaie proastă! Dinamo a dominat categoric turul de campionat, a jucat cel mai bun fotbal, îşi crea 20 de ocazii pe meci şi marca pe măsură, nu ca turma aia de retrogradaţi a voastră, care ajunge la poartă o dată la trei meciuri!!! E o insultă la adresa bunului simţ că voi mai aveţi nesimţirea să deschideţi gura să vorbiţi despre titlu! V-au ţinut aproape de locurile de Europa doar penaltyurile inventate de Deaconu cu Braşov şi Tudor cu Oţelul, ca şi blaturile ordinare cu Mioveniul (că nici pe ăia nu eraţi în stare să-i bateţi pe teren!), U Cluj şi Sportul! Locul vostru e, în cel mai bun caz, la mijlocul clasamentului, undeva în partea de jos...

staii linistit dupa ce ii demonteaza Concordia...nu o sa mai vb ...dar si Dinamo daca ramine Bonetti trebuie sa se reinprospate in privinta jucatorilor..jocul lor este prea incet(international nu o sa faca fata asa)..si deaceia si daca sint in moment liderul campionatului nu o sa termine pe primul loc doar(daca face Bonetti vreo minune)... in moment pe linga Chiajna..Rapidul si Vasluiul joaca cel mai bine..si una din ultimele doua va si cistiga Titlul.....doar daca face Bonetti vreo minune...

ionut.07
ionut.07  •  24 Aprilie 2012, 14:20
Postat de bazileon pe 24 Aprilie 2012, 13:07

Asa e, dar cine sa-l castige? Ar fi o situatie cu mult mai abjecta sa-l castige Steaua, care n-a jucat ABSOLUT NIMIC in acest campionat (ceea ce, de altfel, se intampla de cativa ani!), ori Rapid, care a alternat partide bunicele cu unele mizerabile. De Vaslui, ce sa mai zic: dupa cum a fost arbitrata in multe meciuri castigate (inclusiv cu Dinamo), nu merita nici podiumul. Daca CFR-ul nu are un noroc porcesc sa bata in Groapa, atunci titlul e al nostru, oricat de ultragiati ar fi unii, degrabavazatori de paiul din ochiul altuia.

Realist comentariul tau. Oile, a se intelege prin asta suporterii actuali ai Stelei, sunt o dovada ca masele pot fi usor manipulate si ca, desi a fost scris la sfarsitul sec. XVIII, Lapusneanu avea dreptate. Bine, la campaniile mediatice de care au parte nici nu sunt multi. Chiar sunt putini. Ei vor ramane mereu dependenti de sustinerea cuiva.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează