FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP Maidanul cu zăpadă » Primul meci pentru Dinamo în acest an: o miuţă pe un teren improvizat

În ciuda stratului gros de zăpadă, dinamoviştii au apelat şi la artificii tehnice, +3   FOTO
În ciuda stratului gros de zăpadă, dinamoviştii au apelat şi la artificii tehnice, "foarfecele" fiind cele mai încercate.

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 ianuarie 2013 09:34

Surpriză de proporţii ieri dimineaţă: Ţălnar i-a lăsat să încingă o miuţă pe un teren de fotbal improvizat pe un deal, iar "cîinii" au devorat jumătatea de oră ca-n vremea copilăriei.

Uraaa! Trei mingi galben cu mov au fost scoase din sac şi tăvălite prin zăpadă. 28 de chipuri au prins o strălucire aparte de parcă venea Moş Crăciun cu restul de două treimi din salariul pe octombrie. :) Fiindcă au fost cuminţi, au alergat bine, n-au făcut figuri şi au muncit din greu şi la sala de forţă, Cornel Ţălnar le-a rezervat ieri o surpriză plăcută jucătorilor. "Aveţi două reprize a cîte 15 minute pentru o miuţă", i-a anunţat tehnicianul pe fotbaliştii cărora le rîdeau ochii-n cap de bucurie.

"Seceriş", "tramvai" şi voie bună
Un teren de fotbal fără dimensiuni stabilite exact, pe o coamă a unui deal, cu porţi făcute ca-n copilărie din beţe de copaci şi îmbrăcate în pungi albastre ca să se vadă mai bine prin albul zăpezii. Nici o tactică, posturile s-au mai inversat, reluări spectaculoase, precum "foarfeca" lui Ţucudean scoasă acrobatic de Bălgrădean, dar şi reluări imprecise, acelaşi Ţucudean, care a iscat amuzament: "Da, tată, aşa o dă şi Messi?!". Cînd Luchin a băgat o alunecare, adversarii l-au taxat: "Gata, ai început secerişul?". :)

Strătilă a căutat pasele inteligente, dar ce să faci prin nea pe deal?! "Frăţică, ia tramvaiul!", iar pentru o secundă toţi s-au oprit şi-au rîs. La nici două sute de metri distanţă, elevii lui Ilie Stan băgau "pante", iar băieţii cu treninguri roşii cu emblema Concordiei priveau parcă înciudaţi la veselia "cîinilor".

"Focu' la ei!"
Bălgrădean a fost acuzat că trage de timp, că nu şi-a pus nu ştiu ce mănuşi, orgoliile sînt nemăsurate, nimeni nu voia să piardă chiar dacă se simţea bucuria simplă, a jocului. De aici şi strigătul lui "Pufi": "Focu' la ei!" pentru ai săi coechipieri, învingători la limită în miuţa de pe maidanul înzăpezit.

2-1 pentru "roşii", goluri Alexe şi Andrei Cristea, ultimul ajutat şi de o deviere a unui fundaş advers, de partea cealaltă punctînd Ţucudean, cu glezna, după pasa lui Curtean. Îmbrăţişări, felicitări şi încă o oră de alergare, prin nămeţii din zonă, însă altfel se simt miile de metri parcurşi după ce baloanele colorate se ascund din nou în sac.

Încă un amical, joi
Dinamo dispută azi primul meci de pregătire al iernii, unul de destindere mai degrabă, la Rîşnov, de la ora 12:00, cu divizionara D din localitate. "Va fi un antrenament bun, vă daţi seama că nu voi sta să pun accent pe tactică sau scheme de joc, mai degrabă să mai simtă şi băieţii mingea", spunea Ţălnar. Tehnicianul vrea să mai programeze joi un al doilea meci de pregătire tot în zonă, cu o formaţie din ligile inferioare, apoi se va pleca în Spania, la început de februarie.

"A fost distractiv fiindcă mingea nu prea ne asculta. Am mai uitat şi noi de probleme la miuţă. Dacă n-am rîde, n-am mai fi oameni!" (Alexandru Curtean, mijlocaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO

Mister, aşteptat la munte
Ţălnar vrea să-l aducă în Poiana Braşov şi pe Cornel Dinu, administratorul delegat al roş-albilor, pentru a da un imbold fotbaliştilor. Dinamoviştii consideră că Mister ar putea oferi din experienţa sa jucătorilor, sperînd ca, în schimb, "Procuroru'" să se mai destindă la munte.

"O să ne distrăm cu zăpada"
Alex Curtean e de părere şi el că Dinamo poate încheia pe podium campionatul, deşi acum este pe locul 7: "Atmosfera e bună la echipă, se munceşte bine, există multă calitate. Bine că am scăpat de antrenamentul de dimineaţă, cel de la ora 8:00, de acum o să fie mai lejer, să zicem. O să ne distrăm în zăpadă în următoarele zile, fie că alergăm, fie că mai jucăm două amicale. Oricum, comparativ cu alte campionate, în România e mai greu, întrucît nu mai există spectacol, se tacticizează foarte mult".

Inbox
- Scutaru este inspirat de fundaşii a două mari grupări: "Îmi plac Sergio Ramos şi Vidici. Văd că toată lumea ţine acum cu Barcelona, dar ia să vedem cînd n-or mai bate catalanii tot!".
- Ţălnar e mulţumit de ninsoarea care a început de vineri în Poiană: "Ne ajută foarte mult la antrenamentele fizice, ne-am scos! Le va fi bine şi jucătorilor, decît să patineze pe gheaţă".
- Alin Roman a mărtusit că este fan Messi. Curtean i-a replicat, amuzat, ieri, la conferinţă: "Hmm, mai bine ziceai şi tu că-l ai ca idol pe Dănciulescu!".
- Curtean n-ar vrea ca Dinamo să rămînă fără Pulhac: "Ar fi o pierdere pentru echipă. Dar dacă el pleacă la mai bine, n-ai cum să nu-i doreşti o viaţă frumoasă".
- Adevăratele partide de verificare vor fi la Marbella, în februarie. Curtean: "Am văzut că vom juca împotriva unor echipe de Champions League, precum Bate Borisov sau Nordsjaelland, te motivează extraordinar".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Ianuarie 2013, 08:36

E greu sa prinda dinamo locul 3 ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează