FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - VIITORUL, SÂMBĂTĂ, ORA 19:45, TV DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

EXCLUSIV Încep șicanele înaintea finalelor pentru play-off » Contre între Viitorul și Iași: "Nu suntem doriți în play-off"

Articol de GSP - Publicat joi, 22 februarie 2018 10:00

Când s-a anunțat că reluarea campionatului în 2018 este programată la începutul lui februarie, mulți au contestat decizia LPF, motivând că vremea poate pune mari probleme pentru disputarea partidelor. 

Până acum n-au fost probleme, însă temperaturile din weekendul viitor vor scădea vertiginos, iar ultima etapă, una decisivă pentru Dinamo, CSM Poli Iași și Viitorul în vederea calificării pentru play-off, se va desfășura în condiții speciale. 

Starea terenului de la Iași, unde sâmbătă Poli va fi gazdă în meciul cu Viitorul, îi îngrijorează pe dobrogeni. Aceștia au trimis o solicitare către LPF să se asigure că totul este în ordine, iar terenul va arăta bine la ora meciului. 

Primăria Iașiului, cea care administrează arena din Copou, a luat o primă măsură și a acoperit suprafața de joc cu o prelată pentru a o proteja.

Viitorul INSISTĂ: "Instalația de încălzire fie nu funcționează, fie nu a fost Pornită"

Directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, nu este impresionat de măsurile luate de cei de la Iași și încă are mari temeri în privința condițiilor în care se va desfășura partida de sâmbătă seara:

"Am văzut terenul la meciul cu Botoșaniul. Și nu arăta foarte bine terenul. Și ei ne-au atras atenția pentru că ei au avut probleme. Am făcut un demers la LPF pentru a se verifica dacă instalația de încălzire funcționează, obligație pe care o are fiecare club.

Din informațiile noastre nu este funcțională, fie nu e pornită. Dovadă că se pun acele folii pe teren, care nu știu ce rol au. Probabil doar să se protejeze în cazul în care vine ninsoarea. Vom vedea la ora meciului cum se va prezenta gazonul.

Am văzut că se anunță ninsori, ger. Vrem să se respecte prevederile regulamentare pentru folosirea instalației de încălzire a terenului. Regulamentul e foarte clar, la ora partidei arbitrul va constata dacă terenul îndeplinește sau nu condițiile de joc.

Vorbim despre siguranța jucătorilor. Nu vrem să mai vedem ce s-a întâmplat anul trecut pe la Târgu Mureș. Se va aștepta o oră în cazul în care vor fi probleme, deși nu văd cum s-ar schimba lucrurile de la o oră la alta. Se reprogramează pentru a doua zi, acum depinde de ce va fi și ce vor decide oficialii.

Iașiul e o echipă care joacă fotbal, care vrea un teren pe care să-și poată arăta calitățile. Așa și noi. Probabil că Liga le va cere celor de la Iași să asigure cele mai bune condiții. Atât doar că am văzut o declarație a lor din ziua meciului cu Botoșani cum că dacă va fi nevoie vor da drumul la instalația de încălzire a gazonului.

Nu înțeleg asta pentru că, dacă o folosesc o zi sau două, nu se rezolvă nimic. La noi e pornită de la începutul anului. Numai așa se poate menține stadionul într-o stare bună", a declarat directorul general al Viitorului pentru GSP.RO. 

Iașiul dă asigurări și acuză: "nu suntem doriți în play-off"

Prin vocea președintelui Adrian Ambrosie, CSM Poli Iași lasă de înțeles că la ora partidei nu vor exista probleme cu suprafața de joc și că partida se va desfășura în condiții cât se poate de bune:

"Și Botoșaniul a mers către LPF cu o solicitare și până la urmă meciul s-a desfășurat în condiții normale. Domnul primar a fost ieri la stadion, a inspectat suprafața de joc, i-a chemat pe cei care răspund de administrarea lui și ne-au dat asigurări că totul este în ordine.

Instalația de încălzire funcționează, s-a dat drumul la ea, s-a pus și o folie protectoare pe gazon. De ce? Pentru că la noi a nins zilele trecute și acum două zile am dat zăpada de pe folie tocmai ca să nu intre în pământ.

Terenul e în condiții foarte bune, vă asigur că nu este nicio problemă. Suprafața de joc va fi regulamentară. Dacă tot se vorbește atât despre teren, păi haideți să ne uităm la toate stadioanele din Liga 1. Noi la Timișoara am jucat pe un teren de 10 ori mai rău.

Am pierdut la Sepsi în decembrie pe un teren care nu avea iarbă, era numai mocirlă. Nu se va disputa pe un astfel de teren la noi. Pe noi oricum ne-ar deranja un teren prost. Avem o echipă tehnică, de construcție. Și noi căutăm să avem o suprafață de joc cât mai bună.

Iar legat de instalația de încălzire, de care se tot tem cei de la Viitorul, să vină să vorbească cu Primăria. În toamnă a fost această problemă, dar a fost remediată. Pot veni să verifice. Sincer, când ajungi să acuzi astfel de lucruri, nu te mai preocupă jocul. Haideți să vedem meciul, știu că nu suntem doriți în play-off. Noi răspundem pe teren", a zis oficialul ieșenilor. 

Programul meciurilor de sâmbătă:
Botoșani - Gaz Metan, ora 14:00
CSM Poli Iași - VIitorul, ora 19:45
Astra - Dinamo, ora 19:45

- 6 grade
Celsius se anunță la ora jocului de la Iași. Temperatura resimțită va fi însă de -12 grade 

CALCULE PENTRU PLAY-OFF // Luptă dramatică! Toate scenariile posibile pentru ultima etapă: cum poate merge Dinamo în play-off și cu o înfrângere

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
chris_bu67
chris_bu67  •  22 Februarie 2018, 15:55

Bate Iașul și merge în play-off!Forza Poli!

gigi_one
gigi_one  •  22 Februarie 2018, 12:27
Postat de pol1tehnicaiasi pe 22 Februarie 2018, 11:43

Pai bai *** de la viitorul, in primul rand, un teren prost NE DEZAVANTAJEAZA pe noi, fiindca suntem echipa mult mai tehnica....si in al doilea rand, noi avem nevoie de victorie, deci un teren prost ne-ar dezavantaja in a construi faze de poarta...vorbiti ca sa va aflati in treaba....

iasul, echipa mult mai tehnica :))))

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  22 Februarie 2018, 11:43

Pai bai *** de la viitorul, in primul rand, un teren prost NE DEZAVANTAJEAZA pe noi, fiindca suntem echipa mult mai tehnica....si in al doilea rand, noi avem nevoie de victorie, deci un teren prost ne-ar dezavantaja in a construi faze de poarta...vorbiti ca sa va aflati in treaba....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close