FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA, DUMINICĂ, 20:45, TELEKOM, DIGI, LOOK, GSP

EXCLUSIV Interviu cu noul căpitan al lui Dinamo: "CS U Craiova are un dezavantaj clar astăzi" » Pariu pe doi jucători: "Vor fi suprizele Ligii 1"

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2018 09:00

Sergiu Hanca a acceptat să vorbească în primul interviu de când a devenit căpitanul lui Dinamo. Acesta spune că echipa s-a întărit serios și că alb-roșii vor câștiga derby-ul cu CSU (azi, ora 20:45, Digi, Telekom, Look, GSP.ro). 

- Sergiu, v-ați cam văitat în cantonament de metodele dure de pregătire ale lui Miriuță. Tu cum te simți înainte de startul campionatului?
- A fost greu de tot, dar cred că asta va face diferența! Nu ne-am văitat deloc, nu știu de ce spuneți asta. Au fost momente în care mai mult în glumă ceream să fim lăsați mai ușor, dar nu a cedat nimeni. Așa se construiește o atmosferă frumoasă. Cu transpirație, muncă și zâmbete. Nu putem să stă tot timpul încruntați.

- Primul meci, derby cu Craiova. Cum va fi?
- Începem campionatul în forță și asta mă face sa fiu foarte motivat. Sunt bucuros că e așa pentru că echipa arată bine. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună și avem foame de jocuri oficiale.

- Suporterii au insistat să jucați pe Arena Națională, dar meciul cu Craiova se joacă pe Ștefan cel Mare. Te deranjează?
- E adevărat că stadionul nu e la fel ca Arena, dar hai să încercăm să ne gândim la istoria care înconjoară Ștefan cel Mare și să ne încărcăm din asta. Până la urmă important este să fie gazonul bun și să batem oltenii.

"Scopul meu este precis!" 

- Ești noul căpitan al lui Dinamo, iar banderola a iscat multe discuții. Te simți pregătit pentru acest rol?
- Am auzit și am văzut că sunt tot felul de persoane care își dau cu părerea despre calitățile mele de căpitan.

- Te deranjează comentariile?
- Încerc să nu îi ascult. Nu trebuie neapărat să te naști lider. Leadership-ul ăsta despre care tot vorbim noi în fotbal se dezvoltă atunci când ai un scop, crezi în el și te dedici lui întru totul. Scopul meu este precis, să dau tot pentru echipa mea și să îi susțin pe colegii mei să facă la fel pentru a ne atinge obiectivele. Văd că mulți au uitat de anul trecut.

- În regulă, dar mai exact, ce te recomandă ca să fii căpitanul "câinilor roșii"?
- Disciplina, pasiunea, curajul și rezistența.

"Îmi plac Monroy și Pesici!"

- Craiova nu s-a întărit aproape deloc în această iarnă. Puteți să profitați de acest aspect?
- Acesta este clar un dezavantaj pentru ei, dar nu ne bazăm pe asta. Toate echipele au puncte slabe, important este să le descoperi și să le fructifici. Sper că vom reuși asta.

- V-ați întărit la începutul iernii cu Monroy și Pesici.
- Da! Îmi place stilul lor de joc, sunt foarte buni amândoi. Monroy are exact agresivitatea care ne-a lipsit până acum, iar Pesici este genul de fotbalist care face diferenţa în situații limită. Cred că ambii vor fi surprize pentru Liga 1.

"Pensionarea la Dinamo"

- Acum au semnat Torje și Palici.
- Mi-am dorit ca Torje să vină la Dinamo, avem nevoie de jucători de valoare așa cum este el. Ne-am cunoscut la echipa națională și m-am înțeles foarte bine cu el. Sunt bucuros că voi avea și eu acum coleg de cameră. Cu siguranță o să facem o treabă foarte bună împreună. Palici este prietenul meu și mă bucur nespus că s-a întors. Știe toată lumea ce valoare are. Ne va ajuta foarte mult în acest sezon.

- Având în vedere că tu şi Torje sunteți mijlocaș dreapta, Miriuță vrea să schimbe modulul de joc ca să vă folosească în același timp. Ce părere ai?
- Mister știe cel mai bine ce are de făcut și în ce sistem se exprimă echipa cel mai eficient.

- Filip a plecat la Hajduk și ți-a urat să prinzi și tu un transfer, urare ce a stârnit multe comentarii.
- Mulți au înțeles greșit ce a spus Stelu. Să știți că atât eu cât și el, dacă am avea în România condițiile din străinătate, ne-am face cererea de pensionare direct de la Dinamo. 

"În meciul cu Craiova nu există altă variantă decât victoria. De fapt în toate jocurile până în play-off. De acum e care pe care și nu vom rămâne datori nimănui!"

"Mister ne-a transmis că e foarte mulțumit de noi, iar asta ne dă încrederea de care avem nevoie ca să putem învinge orice echipă. Atmosfera este foarte bună în vestiar"

"Suspendarea lui Salomao în prima etapă e o pierdere foarte mare, dar am încredere că Pesici își va face foarte bine treaba"

Sergiu Hanca

2etape a fost Sergiu căpitanul lui Dinamo în prima parte a campionatului, în meciurile cu CSM Iaşi şi ACS Poli

MECIURILE ETAPEI A 23-A:

2 februarie
Sepsi - ACS Poli 1-0 Detalii AICI / Viitorul - Astra 1-1 Detalii AICI
3 februarie
Voluntari - Poli Iași 0-4 Detalii AICI / Gaz Metan - FCSB 1-2 Detalii AICI
4 februarie
18:00 Botoșani - Juventus / 20:45 Dinamo - CSU Craiova
5 februarie 
20:45 CFR - Chiajna

CLASAMENT

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
zorrozabal
zorrozabal  •  05 Februarie 2018, 10:00

Nu stiu despre ce dezavantaj sa fie vorba,dar in mod cert ca CSU Craiova are si un mare avantaj!Care?Are ANTRENOR!Spre deosebire de Dinamo,care are doar un guraliv !

dinamo_fan
dinamo_fan  •  04 Februarie 2018, 22:45
Postat de viorica1 pe 04 Februarie 2018, 21:17

Hanca e in top 3 cei mai slabi jucatori care au evoluat in tricoul nostru. Nu poate da nici măcar o pasa simpla

as zice chiar top 1.

viorica1
viorica1  •  04 Februarie 2018, 21:17

Hanca e in top 3 cei mai slabi jucatori care au evoluat in tricoul nostru. Nu poate da nici măcar o pasa simpla

Vezi toate comentariile (45)
Comentează