FOTBAL  »  Superliga  »  EDIŢIA TIPĂRITĂ

EXCLUSIV O nouă poziţie OSIM în cazul Stelei: "Pierde doar sigla, nu palmaresul sau numele!"

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 decembrie 2014 16:00

Consilierul juridic al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci ( OSIM), Marius Maruda, a explicat pentru ziarul Gazeta Sporturilor problemele din cazul Stelei:

"În procesul dintre CSA şi clubul de fotbal al domnului Becali, Înalta Curte a decis anularea înregistrării mărcii pe care echipa de fotbal o folosea. S-a considerat că înregistrarea a fost făcută cu rea-credinţă.

Nu s-a pus problema de pierdere a numelui, a culorilor, a palmaresului, de către clubul de fotbal.

Acea marcă nu mai poate fi folosită, nu mai aparţine nimănui. CSA nu a cerut să-i fie dată, ci doar anulată, fiindcă ei au o marcă foarte asemănătoare".

Surse din lumea fotbalului susţin că miza procesului ar fi încasările mari din materialele promoţionale, la care CSA nu putea avea acces.

Conform regulamentului de organizare şi funcţionare, OSIM "este depozitarul cererilor de titluri de protectie in domeniul proprietatii industriale - inventii, marci si indicatii geografice, desene si modele, topografii ale produselor semiconductoare, modele de utilitate, certificate suplimentare etc", deci singura autoritate în materie de mărci a statului român.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (131)
axy1
axy1  •  06 Decembrie 2014, 00:55

Cel mai tare ar fi sa-i spuna "Steaua Tricolor" FC iar culorile sa fie rosu-galben-albastru. Ar trebui ca negocierile cu MApN pentru palmares, sigla, eventuale despagubiri etc. sa fie conduse din partea clubului de Viorel Paunescu, Ilie Nastase si Corneliu Vadim Tudor ; astia i-ar baga în infarct pe opozanti.

vrajeala
vrajeala  •  05 Decembrie 2014, 20:30

nu poti sa iei doar locul in liga 1 , jucatorii , culorile si palmaresu,l dar datoriile raman pe vechea societate .Oare dc mapn-ul a facut asta ????????

vrajeala
vrajeala  •  05 Decembrie 2014, 20:25

sa le lase tot : sigla, culori , palmares si ce mai vor ei dar sa plateasca cele 10 mil euro datorie de la vechea societate fc steaua catre bugetul de stat

Vezi toate comentariile (131)
Comentează