FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Război la nivel înalt » Bratu și Dănciulescu au ajuns la cuțite! Ce-l deranjează pe antrenor + 4 momente care au dus la ruptură

Florin Bratu, Ionel Dănciulescu 
(foto: Raed Krishan, GSP)
Florin Bratu, Ionel Dănciulescu (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 02 mai 2018 09:11

Tehnicianul lui Dinamo, Florin Bratu, e deranjat de influența pe care Ionel Dănciulescu, directorul general, o are la echipă, dar și la patronul Negoiță.

Război tacit în Ștefan cel Mare: antrenorul Florin Bratu, 38 de ani, și directorul general Ionel Dănciulescu, 41 de ani, s-au transformat din prieteni la cataramă în cei mai înverșunați dușmani! Surse autorizate de la RIN susțin că cei doi comunică doar strictul necesar și se ocolesc cât se poate prin club.

Cel poreclit "Mitraliera" ar fi deranjat de mai multe gesturi ale lui "Danciu", considerând că acesta îi știrbește din autoritatea pe care o are în vestiar. Asta cu toate că "Danciu-gol" a fost cel care a decis ca Bratu să fie înlocuitorul lui Miriuță. În momentul în care varianta Gigi Mulțescu a picat, Ionuț Negoiță i-a cerut lui Ionel o alternativă, iar acesta l-a indicat prompt pe "Bratone".

Gazeta vă prezintă câteva momente care au hotărât ruptura dintre cei doi:

  • GSP a scris despre derapajele lui "Bratu", care îi înjură pe fotbaliști la antrenamente, lucru confirmat chiar de antrenor la TV. La vremea respectivă, mai mulți jucători s-au dus să se plângă la Dănciulescu, iar acesta i-a cerut lui Florin o schimbare de atitudine. Tehnicianul a fost foarte iritat, considerând că nu are nimeni voie să îi spună ce să facă!
  • Dănciulescu a venit la Săftica și i-a anunțat pe roș-albi când vor primi salariile în momentul în care exista o întârziere de câteva zile. Bratu ar fi fost foarte deranjat că "Danciu" a făcut anunțul. Dorea să o facă el, pentru ca fotbaliștii să aibă sentimentul că antrenorul se luptă pentru ei cu conducerea.
  • În acest moment, când vine vorba de partea sportivă, "Danciu" este sfătuitorul numărul 1 al lui Negoiță, iar acest lucru nu îi pică bine lui Bratu. În ședințe, indiferent de ce zice Florin, Negoiță îi cere punctul de vedere și directorului, iar "Mitraliera" consideră că este singurul care trebuie să decidă pentru echipă.
  • În momentul în care Dănciulescu a fost avansat de la director sportiv la director general, acesta a vrut să-l numească în locul său pe bancă pe Constantin Eftimescu. Bratu a refuzat vehement considerând că "nea Bigică" e omul de încredere al lui "Danciu". Într-un final "Bratone" a avut câștig de cauză, după ce a apelat la susținerea secretarul general Bogdan Bălănescu. Cei doi au hotărât ca noul director sportiv să fie George Trandafir. Acesta este unul dintre protejații lui Bălănescu și ai lui Florin Bratu. 

8 trofee a câștigat Dănciulescu în tricoul lui Dinamo. Bratu doar 1

"Eu sunt un antrenor mai vulcanic, mai coleric și îmi mai scapă și câte o înjurătură la meciuri, doar că nu înjur pe cineva anume. Nu suntem la teatru, nici la biserică. Cred că orice antrenor din orice sport face asta"
Florin Bratu, la DigiSport

Salariu dublu

Florin Bratu îl domină total pe Ionel Dănciulescu când vine vorba de salariu. Antrenorul câștigă lunar 7.000 de euro, pe când directorul general doar 3.000 de euro. Adică mai mult dublu! "Mitraliera" are același salariu pe care îl încasa Vasile Miriuță, iar "Danciu" a primit o mărire de 1.000 de euro în momentul în care a schimbat postul de director sportiv cu cel de director general. 

"Bisericuțe" și în conducere

În acest moment la Dinamo sunt două tabere. Prima este cea a lui Bratu, care este susținut puternic de secretarul general al "câinilor", Bogdan Bălănescu, un om cu influență foarte mare în cadrul clubului. De partea cealaltă, Dănciulescu este foarte apropiat în ultimul timp de patronul Ionuț Negoiță, cu care discută aproape zilnic, dar și cu omul numărul 1 al acționarului majoritar, președintele Alexandru David. Totuși, ultimul a evitat să intre în vreo tabără, încercând să medieze conflictul dintre cei doi. 

Vrea să se impună cu orice preț

Bratu are o atitudine războinică cu oricine din club care face altfel decât vrea el. Fostul său coleg de cameră, Gabi Torje, a fost scos din primul "11", iar surse din anturajul echipei susțin că principalul motiv e că mijlocașul de bandă îi spune de față cu echipa "Bratone" și nu "Mister", așa cum obișnuiesc restul jucătorilor. Florin consideră uitată relația anterioară cu Torje, de colegi, și ar vrea ca Gabi să-i respecte noul rol de antrenor. Alt episod interesant a fost când Alexandru David era prin telefon la Digi, iar moderatorul Radu Naum l-a întrebat ce notă merită antrenorul Florin Bratu, și el prezent în studio. Președintele dinamovist a spus: "Echipa merită 9, iar antrenorul 10". Vizibil deranjat că e notat de un personaj relativ nou apărut în fotbal, antrenorul a replicat sarcastic: "Gata? Pot să mă așez acum?". 

UPDATE ORA 18:20 » Reacția lui Bratu

"De când am venit antrenor la Dinamo, dar și când eram jucător, parcă sunt la Big Brother. Ok, într-o familie mai sunt neajunsuri, contraziceri, dar s-a ajuns la o chestie incredibilă. Am fost primul care l-a scos pe Danciu din gazele lacrimogene de la Sf. Gheorghe. Nu am nicio problemă cu omul ăsta, care e un adevărat profesionist. Sunt uluit de ceea ce apare"
Florin Bratu la TV Digi Sport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  02 Mai 2018, 21:37

Asa trebuie sa fie un adevarat antrenor pentru ca jucatorii de fotbal se trag din porci.Marii antrenori care au facut performanta au fost duri si asa e bine(vezi Teasca,Angelo Niculescu si altii).Dar cum in ziua de azi fotbalul nu mai e sport , se intampla alte lucruri.

Pana
Pana  •  02 Mai 2018, 19:32

Au pierdut la Sf . Gheorghe din cauza celor intamplate Au fost cazati la hotel Ramada in Brasov , la un moment dat atat Bratu cat si Danciulescu au plecat separat fiecare cu taxi insotiti de cate o domnisoara , vi se pare normal , iar jucatorii erau pe terasa la bautura , asaa vreti performanta

redshow
redshow  •  02 Mai 2018, 16:57

De cand e lumea, oamenii in general si romanii in special s-au certat , s-au dusmanit si au rupt prietenii de-o viata pentru BANI . Ori la Dinamo nu exista bani...deci nu exista motiv de ranchiuna !!! Toti se au ca fratii !!! Stire inventata !!!! Huoooooooo!!!!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close