FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Revin "groparii" » GSP prezintă planul pe care îl au Borcea și Badea la Dinamo

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2017 00:00

Foștii acționari ai lui Dinamo plănuiesc să revină în Ștefan cel Mare! Cu ei doi la conducere, “câinii” au obținut cele mai mari performanțe de după Revoluție, dar cu prețul unor datorii imense care au dus societatea aproape de faliment.

Bombă în Ştefan cel Mare! Conform surselor Gazetei, Nicolae Badea a plănuit împreună cu Cristi Borcea de un an de zile întoarcerea la Dinamo ca acţionari.

Cei doi ştiu că Ionuţ Negoiţă nu are 2.000.000 € lichizi pentru a-i achita lui Badea datoria din momentul preluării acţiunilor în 2013 şi au de gând să îi facă o ofertă actualului patron dinamovist pentru a prelua pachetul majoritar de 92%.

Întrebarea care se pune este: de ce l-a acţionat Badea în instanţă pe Negoiţă dacă oricum vrea să ia clubul? Patronul Computerland ar fi vrut să se plaseze pe poziţie de forţă în negocierile cu Negoiţă şi să îi forţeze mâna acestuia să vândă.

Cine ar trebui să o conducă pe Dinamo?

Badea și Borcea
Ionuț Negoiță
Altul

 

Variantele lui Negoiţă sunt următoarele:

1. Plăteşte cele 2.000.000 € şi rămâne acţionar majoritar la Dinamo

2. Se înţelege cu Nicolae Badea pentru a-i ceda acţiuni în contul datoriei şi atunci executorul judecătoresc face o evaluare a acţiunilor pentru a vedea cât la sută din cele 92% deţinute de Negoiţă primeşte Badea

3. Cei doi nu se înţeleg şi Negoiţă nu plăteşte datoria. În acest caz, executorul judecătoresc face o evaluare a acţiunilor şi organizează licitaţie până se stinge suma datorată de Negoiţă.
În oricare dintre variante, Negoiţă iese pe minus.

Badea şef, Patrick acţionar

Planul lui Nicolae Badea şi Cristi Borcea ar fi, conform surselor Gazetei, ca Nicolae Badea să preia un număr de acţiuni în contul celor 2.000.000 € datorate de Negoiţă, iar Cristi Borcea restul acţiunilor care rămân până la 92%, cât deţine şeful de la RIN în acest moment.

Acţiunile lui Borcea vor fi trecute pe numele fiului său, Patrick, pentru că afaceristul este încă în închisoare şi oricum are interdicţie doi ani să activeze în fotbal din momentul în care este eliberat.
Borcea i-ar fi cerut lui Badea să fie numărul unu executiv în club, singurul care decide, "Leonidas" mulţumindu-se cu statutul de acţionar prin fiul său. Practic, odată cu preluarea clubului de către cei doi, Ionuţ Negoiţă devine calul de bătaie al lui Borcea şi Badea pentru că a luat Dinamo cu datorii de 17,5 milioane € şi a băgat clubul in insolvenţă, iar acum echipa din Ştefan cel Mare este curată, fără datorii. Pe româneşte, Negoiţă a curăţat mizeria făcută de foştii acţionari şi acum aceştia iau clubul înapoi, imaculat.

Ceasuri, vedete şi "butoane"

Gazeta vă prezintă mai jos ce a însemnat epoca Borcea-Badea la Dinamo. O perioadă plină de transferuri scumpe, fotbalişti-vedetă, trofee, datorii imense şi o luptă acerbă cu rivala tradiţională, Steaua:

1. Revin "butoanele". Cristi Borcea a fost recunoscut în perioada sa de glorie drept unul dintre cei mai influenţi oameni din fotbalul românesc, atât în relaţiile cu FRF, LPF, alte cluburi din Liga 1, cât şi cu arbitrii. Chiar naşul său, Gigi Becali, spunea în urmă cu câţiva ani: "Borcea are butoane prin tot fotbalul românesc, pe care le apasă când vrea el".

2. Transferuri răsunătoare şi salarii exorbitante. În perioada lui Borcea şi Badea, Dinamo plătea foarte mulţi bani pentru jucători, iar salariile acestora par astronomice faţă de nivelul actual al salariilor din Ştefan cel Mare. Printre cele mai importante transferuri putem aminti pe Bogdan Lobonţ de la Fiorentina, pentru 1,2 milioane €. Lobby avea în Ştefan cel Mare un salariu lunar de 50.000 €. Gabriel Torje a fost cumpărat de la Timişoara cu 2 milioane € pentru 50% din jucător. "Piticul" câştiga în Ştefan cel Mare 15.000 € pe lună. S-a ajuns chiar ca Dinamo să transfere un fundaş care avea în CV Real Madrid, Julio Cesar Correa. Acesta câştiga la Dinamo 500.000 € pe an. Gabriel Tamaş câştiga 50.000 € pe lună la Dinamo.

3. Cadouri de la Borcea: În perioada în care Cristi Borcea era şef în Ştefan cel Mare fotbaliştii aveau salarii mari, dar preferaţii acţionarului se bucurau şi de cadouri incredibile atunci când aveau performanţe apreciate, în special în faţa Stelei. De exemplu, Emilian Dolha a primit de la Borcea un ceas Piaget în valoare de 20.000 € după ce a avut o intervenţie decisivă într-un Derby câştigat în faţa Stelei. Şi Claudiu Niculescu a primit cadou de la Borcea un Audi A8.

4. Trofee. Borcea şi Badea au preluat frâiele lui Dinamo în 1998, primul fiind director de marketing, iar Badea preşedinte. Între timp, Borcea a fost şi preşedinte. În mandatul celor doi, Dinamo a câştigat nenumărate campionate şi Cupe. În perioada Negoiţă, maximul atins a fost o finală de Cupă a României pierdută în faţa CFR-ului.

5. Bugete imense: În vremea în care clubul era condus de acţionari, bugetul lui Dinamo depăşea constant 10 milioane de €, ajungând maximum la 15 milioane €. Acum, după spusele lui Negoiţă, bugetul "câinilor" ar fi de 5,5 milioane €.

4 campionate6 Cupe şi 2 Supercupe ale României a câştigat Dinamo cu Badea şi Borcea acţionari

17.500.000 €însumau datoriile lui Dinamo adunate în perioada anterioară lui Negoiţă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (87)
pedro_nr1
pedro_nr1  •  19 Ianuarie 2017, 21:26

Se intelege destul de clar, ca aceste performante "4 campionate si 6 cupe" au fost atinse datorita buoanelor la care umbla Borcea :) Halal performanta , bazata pe butoane :) Adevarul a iesit la lumina cu aceasta ocazie, drept dovada stau cupele si campionatele castigate de cand Borcea a ramas fara butoane !

timm
timm  •  19 Ianuarie 2017, 20:36
Postat de ticbis pe 19 Ianuarie 2017, 14:29

Ba, nu va cere nimeni parerea; Dinamo o sa ajunga in proprietatea infractorului. O sa inghititi pe nemestecate toate chestiile astea! Doar Dinamo...:))!!!

Rapidistule lasa vrajeala.

cneius
cneius  •  19 Ianuarie 2017, 18:57

"Dinamo a câştigat nenumărate campionate şi Cupe. " - adica 4 campionate si 6 cupe - astea-s nenumarate ?!?!

Vezi toate comentariile (87)
Comentează