FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

EXCLUSIV S-a decis: Liga nu vinde celelalte pachete TV dacă nu primeşte 100 de milioane de euro!

Articol de GSP - Publicat marti, 19 aprilie 2011 00:00 / Actualizat marti, 19 aprilie 2011 17:38

Preşedinţii din Liga 1 continuă să joace tare în disputa cu televiziunile şi au decis azi să mizeze totul pe o singură carte. Ori primesc banii pe care i-au cerut, ori nu mai vînd cele 6 pachete rămase libere după prima licitaţie!

La invitaţia lui Dragomir, reprezentaţii cluburilor din prima divizie s-au întîlnit azi, la Bucureşti. Au lipsit doar cei de la Craiova şi Urziceni, au venit în schimb "greii" Porumboiu, Marius Stan şi Iancu. Cel din urmă a propus varianta pe care au agreat-o, pînă la urmă, toţi cei prezenţi: "Nu mai licităm separat cele 6 pachete, nici măcar pachetul 9, pe care ar fi vrut să-l ia TVR-ul. Aşadar, facem un singur pachet, cu toate opţiunile rămase, şi-l dăm unei singure televiziuni. Suma minimă pe care o acceptăm este 100 de milioane de euro pe 3 ani!".

Preşedinţii au convenit să nu mai discute public despre drepturile TV şi l-au mandatat pe Marian Iancu să fie portavocea patronilor în acest subiect. Varianta agreată azi de preşedinţi (un singur pachet, cu 6 opţiuni, şi minimum 100 de milioane de euro pe 3 ani) urmează să fie validată într-o Adunare Generală a LPF.

Pînă acum au fost achiziţionate trei pachete din cele nouă scoase la vînzare de LPF: Pachetul 1 - DigiSport (13.2 mil. euro), Pachetul 2 - Romtelecom (12.9 mil. euro), Pachetul 8 - Antena 1(10.5 mil. euro).

 

În Europa, drepturile TV s-au vîndut mult mai ieftin
Protestul televiziunilor din România de la prima licitaţie a vizat preţul foarte piperat pe care Liga l-a impus pentru meciurile din primul eşalon. De exemplu, în fotbalul englez preţul drepturile de televizare a meciurilor a scăzut simţitor. Liga engleză de fotbal şi Sky Sports au semnat o înţelegere valabilă pentru următorii trei ani, valoarea contractului fiind de 220 de milioane de euro (195 de milioane de lire sterline). Însă, precedenta înţelegere însuma cu 78 de milioane de euro mai mult. Noul contract include drepturile de televizare pentru 75 de meciuri din ligile inferioare (a doua, a treia şi a patra) din Anglia şi 15 partide din

Cupa Ligii, printre ele fiind incluse semifinalele şi finala.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
gheorghebarbu
gheorghebarbu  •  22 Aprilie 2011, 14:10

Adica un pachet din primele 3 costa, in medie, 12 mil E, iar unul din urmatoarele 6, costa 17 mil E ? Cerere si oferta, my ass.. Adica cand te vezi cu o marfa nevanduta, tu ce faci? Maresti pretul? Cum de au facut astia atatia bani in economia de piata, nu stiu

coldplay3r
coldplay3r  •  21 Aprilie 2011, 00:36

Vine cam 1 milion de euro pe etapa pentru pachet. Inmultim cu 4 cam cate etape sunt pe luna = 4 milioane de euro/luna. Sa zicem ca ia RDS care are cam 1.5 milioane de abonati = vine cam 2,6 euro/abonament pt meciuri.(asta daca iau toti abonatii - eu zic ca iau cam 1 mil cu multa indulgenta adica 4 euro/abonament). Asta daca nu luam banii incasati din publicitate. Nu ma deranjeaza atat de mult sa dau bani pe abonament daca e sa ajut echipele romanesti sa isi faca echipe mai bune(salarii mai mari) si sa vad o crestere in calitate. Dar sigur nu asta se va intampla! Sigur o sa ma enervez la culme sa vad cum toti patronii isi baga $$$ in buzunare si lasa echipele de izbeliste!

nepriveste
nepriveste  •  20 Aprilie 2011, 13:54

Eu nu inteleg un lucru , de ec nu se unesc marii nostri conducatori de cluburi din romania sa isi faca post de televiziune propriu ca sa transmita meciurile , sa traiasca din publicitate si mai ales sa aibe sistem PPV sau macar sa introduca o taxa (in genul HBO) sa vada cati iubitori de fotbal au in romania de exemplu daca RDS ar cumpara si restul de meciuri , asa ar insemna ca fiecare client TV sa plateasca 38 de euro ( in 3 ani) pentru meciurile lui mitica doar pentru drepturi , fara a include costuri legate de productie, achizitie car tv HD( macar 2) chirie transponder satelit( de la 20.000 de euro pe luna) per total asat ar insemna un cost total de vreo 54 E/ab eu nu sunt dispus sa plat

Vezi toate comentariile (53)
Comentează