FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Steaua vrea un căpitan din prima ligă portugheză! Valorează 2 milioane € +S-a încălcat regulamentul în cazul lui

Frederico Venancio (alb-verde) în duel cu Pizzi // FOTO: Guliver/GettyImages
Frederico Venancio (alb-verde) în duel cu Pizzi // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 19:17

Gigi Becali a anunțat că FCSB va transfera în cel mai scurt timp un fundaș portughez, negocierile fiind foarte avansate.

Patronul roș-albaștrilor nu a dat numele jucătorului, dar potrivit surselor GSP.RO acesta este Frederico Venancio, fundașul celor de la Vitoria Setubal.

În vârstă de 24 de ani, Venancio este căpitanul lui Setubal, iar în sezonul trecut a jucat 31 de mecuri, marcând 4 goluri. 

Din informațiile GSP.RO, FCSB negociază pentru împrumutul pe un an al portughezului, cu opțiune de cumpărare.

2.000.000 €este cota lui Venancio, potrivit transfermarkt.de

Frederico Venancio este un jucător trecut între 2011 și 2012 pe la juniorii celor de la Benfica și mai are contract cu Setubal până în 2018.

Mutarea este negociată de Mihai Stoica, directorul sportiv al celor de la FCSB. Acesta a fost de două ori în Portugalia în ultimul an pentru a urmări mai mulți jucători și l-a remarcat pe fundaș. Implicarea lui Stoica în negocierile pentru Venancio intră în contradicție cu dispozițiile instanței care a decis, ca pedeapsă complementară, că directorul sportiv de la FCSB nu are voie să se implice în transferuri până în septembrie 2019. Oficialul stelist neagă însă implicarea în mutare: "Nu am fost niciodată în Portugalia în ultimul an și nu m-am implicat niciodată în negocieri de când ocup poziția de director sportiv, chiar fișa postului interzicându-mi în mod explicit această activitate. Eu pot doar propune jucători pe care-i urmăresc, de latura financiară ocupându-se cei care au drept de semnătură și de decizie", a scris MM Stoica pe Facebook.

a ÎNCĂLCAT REGULA FIFA

În noiembrie 2015, Venancio era încă deținut în proporție de 30% de Gestifute, compania lui Jorge Mendes, impresarul lui Cristiano Ronaldo.

Conform datelor din Football Leaks, la care Gazeta Sporturilor a avut acces în investigația jurnalistică internațională începută în decembrie 2016, în momentul vânzării Gestifute către chinezii de la Fosun, pentru 45 de milioane de lire sterline, Venancio figura încă în contabilitatea firmei lui Mendes.

Asta deși, incepând cu 1 mai 2015, FIFA a interzis deținerea de procente din jucători de catre o terță parte (Third Party Ownership). Astfel, în cazul fundașului se încălca regula FIFA.


FOTO: Document intern al companiei lui Jorge Mendes, Gestifute, cu procentele din jucători deținute de firma de impresariat // Sursă: Football leaks

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (59)
957493404307803
Romica Pintiliescu  •  08 Iunie 2017, 10:09

oare pana cand il mai slugariti pe cel ce prin tertipuri a incercat sa puna mana pe un club cu traditie si istorie? nu pot sa cred ca sunteti neinformati dragi ziaristi, INSTANTELE din ROMANIA au spus ca Becali nu are STEAUA, de ce incercati sa dezinformati?poate incercati sa ne spuneti care-i adevarul intr-o situatie deosebita in ceea ce priveste dreptul de participare la Liga 1, daca este ori nu afiliata FCSB-ul , si mai sunt lucruri de lamurit

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  08 Iunie 2017, 09:48

sexilian, paul.o.53, dinamovisti sau ordonante de ***. ii gasiti pe la toate tomberoanele din suburbii...... vai de voi ***. deja voi nu mai existati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  08 Iunie 2017, 09:45

Daca "s-a incalcat regulamentul in cazul lui ", atunci de potriveste de minune la clubul sistemului din ROMANIA aka stana de vale:))))

Vezi toate comentariile (59)
Comentează