FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Vești îngrozitoare despre gazonul de pe Arena Națională: "Va arăta la fel în meciul FCSB - Sporting" » Care e marea problemă și ce soluție există

FOTO: Alex Nicodim +2   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 14 august 2017 11:39

Cu câteva zile înainte de FCSB - Sporting, returul din play-off-ul Champions League, gazonul de pe Arena Națională arată îngrozitor.

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu directorul general al unei firme producătoare de gazon de lângă București, Ovidiu Petrache, iar veștile nu sunt deloc bune pentru steliști! "Le-au promis că o să fie mult mai bun gazonul la ora meciului cu Sporting? N-au nicio șansă! Doar dacă dă Dumnezeu ploaie non-stop și sunt 16-17 grade afară, altfel gazonul de pe Arena Națională e terminat. Zero șanse să-l «pună pe picioare»!

Doar să-l schimbe acum, în totalitate! Gazonul acesta are probleme mari de acum o lună, când la concert l-au acoperit două zile și l-au lăsat fără aer. Apoi s-au jucat pe el o mulțime de meciuri și l-au omorât direct! Era un bolnav cu grave probleme, ei l-au făcut să sufere și mai mult", spune acesta.

"În trecut, am lucrat la gazonul de pe Arena Națională. Iarba de acum are un strat foarte mare de nisip pentru a permite drenarea terenului, iar tocmai asta e marea problemă! Când se aplică substanțele, pot să fie cele mai scumpe de pe piață, ele nu ajung niciodată la rădăcină și se pierd în nisip! Iar pentru ca o plantă să se dezvolte are nevoie de soare, apă, aer și mâncare. Pe Arena Națională, la rădăcină nu ajunge mâncarea, iar aer nu există, mai ales că la nivelul solului sunt temperaturi de până la 50 de grade", mai spune Petrache.

"Cu 75.000 de euro se schimbă iarba în 4 zile"

Ce soluții există totuși pentru a avea un gazon perfect în returul play-off-ului de Champions League? "O schimbare totală! Procesul de schimbare durează maximum 4 zile, iar la ora meciului ar arăta impecabil. Dacă până acum s-a plătit și 1 milion de euro pentru înlocuirea gazonului, eu cred că, acum, toată lumea o să fie mulțumită cu maximum 75.000 de euro și o să primească doar felicitări", adaugă Petrache. 

În ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală poți citi materialul integral despre starea gazonului de pe Arena Națională și interviul cu specialistul Ovidiu Petrache.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
onduku
onduku  •  14 August 2017, 16:58
Postat de dreak pe 14 August 2017, 13:08

Adi, problema asta a aparut de peste 20 de ani de zile. Daca nu ma insel, primul stadion cu probleme grave ale gazonului datorate lipsei aerisirii si luminii, a fost San Siro din Milano. Intre timp, si alte cluburi care si-au facut arene noi, au intampinat probleme similare datorate acelorasi cauze (imi aduc aminte de Ajax, Bayern, Barcelona). Insa acestia au gasit solutii punctuale pentru rezolvarea problemelor (imi amintesc de bateriile de lampi care ilumineaza gazonul pe Allianz Arena si ventilatoarele puternice de pe Camp Nou). Din pacate, la noi nimeni nu a inteles gravitatea situatiei si a aprobat construirea acestei arene, desi aceste probleme erau binecunoscute.

Si Arena Nationala are lampi. Problema e ca gazonul mai poate avea probleme. Si cluburile mari din Sud il mai schimba o data la un an si jumatate.

dumbojet
dumbojet  •  14 August 2017, 15:36

De ce credeti ca FCSB are nevoie de un teren bun ? Sporting este echipa mai tehnica si mai buna, astfel incat pentru FCSB terenul prost este un avantaj. In locul lor, as baga si furtunul cu apa, cu o ora inainte de meci, astfel incat terenul sa devina o mocirla memorabila pe care sa jucam un bambilici romanesc si sa ne calificam mai departe.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 August 2017, 15:33
Postat de Florin Toth pe 14 August 2017, 15:03

In primul rand ca National Arena n-ar trebui sa mai gazduiasca meciuri de liga 1 cu exceptia derby-urilor si concerte, o spune si domnul Petrache, prea multe meciuri si situatia concertului cand gazonul a fost sugrumat 2 zile, concertele sa se organizeze la Romexpo, a fost frumos concertul Kings of Leon din 17 iunie dar vedem ce a insemnat. FCSB-ul trebuie mutat de pe NA, sa ramana doar nationala, meciurile din Europa si derby-urile, atat, si stadionul sa fie inchiriat EXCLUSIV in totalitatea lui, nu partial, ca de aia tureaza in pierdere.

intr-o tara unde Dinamo si Steaua aveau stadioanele lor moderne unsa sa joace ce spui tu ar fi perfect. din pacate nu traim intr-o asemenea tara. steaua a fost data afara din casa ei traditionala iar Dinamo joaca in conditii de secolul 19.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează